USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ford global çapta 3 bin kişiyi işten çıkaracak

ABD'nin iri araba üreticilerinden Ford, çoğunluğu Kuzey Amerika'da edinmek kadar toptan çapta 3 bin bireyin işine sonuç verileceğini duyurdu.

Ford global çapta 3 bin kişiyi işten çıkaracak
22-08-2022 21:04
Washington

Ford Üst Yöneticisi Jim Farley ve Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, mevzuya bağlı çalışanlara kuma müşterek elektronik posta gönderdi.

Söz konusu e-postada, firmanın maliyet yapısının anadan görme ve acemi rakiplere dirlik kompetitif bulunmadığı belirtildi.

Ford'un acemi teknolojileri benimserken emek vermek alternatifini değiştirdiğine ayraç edilerek, kaynakların baştan düzenlenmiş olduğu bildirildi.

Farley ve Ford'un gönderilmiş olduğu e-postada, "Bu geleceği düz yazı etmek, yüzyılı müşterek tomar müşterek süredir çalışkanlık gösterdiğimiz yolun az daha tamamı yanlarını değiştirmeyi ve baştan şekillendirmeyi gerektiriyor." değerlendirmesi yapıldı.

Küresel çapta 3 bin ferdin işine akıbet verileceği belirtilerek, işten çıkarmaların genellikle ABD, Kanada ve Hindistan'da gerçekleşeceği kaydedildi.

Şirketin işten sürüm kararının peşi sıra Ford'un New York borsasında prosedür gören hisseleri yüzdelik 5'e andıran bedel kaybetti.

Ford, martta icra ettiği açıklamada, 2026'ya derece yılda 2 milyondan müşterek tomar elektrikli taşıt üretmeyi planladığını ve elektrikli taşıt çalışmalarını kamçılamak düşüncesince operasyonlarını "Ford Model e" ve "Ford Blue" yerine ikiye böldüğünü duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler