USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Filiz, coğrafi işaretli Mardin bulgurunu sofralarla buluşturdu

Filiz, mahsul portföyünde dünkü müşterek sahife açtı ve Mardin'in "Mezopotamya Güneşi" kendisine bilinen, coğrafi ayraç tescilli Mardin bulgurunu "Filiz Mardin Bulguru" kendisine tüketiciyle buluşturdu.

Filiz, coğrafi işaretli Mardin bulgurunu sofralarla buluşturdu
17-01-2023 21:09
İstanbul

Türk gastronomisinin gelişimi, ekecek tedariki, çiftçilerin eğitimi ve desteklenmesi dair gayrisıhhi asırdır yürüttüğü çalışmalarla mutfakların vazgeçilmezi bulunan Filiz, mahsul portföyünde toy müşterek sahife açtı. 1974'ten günümüze sofralarda latifçe makarnalarıyla arazi meydan Filiz, bulgur kategorisine aşama atarak haz tutkunlarına dü ayrımlı bulgur şekli sundu.

Marka, toy ürünü Filiz Mardin Bulguru ile medeniyetlere koyun açan Mardin'in "Mezopotamya Güneşi" şekilde bildik coğrafi ayraç tescilli Mardin bulgurunu Türkiye’nin ciharıyek tarafındaki sofralarla buluşturmayı amaçlıyor.

Türk gastronomisine bulunan isteği ile pilavdan çorbaya, salatadan aşureye denli yüzlerce tanıtmalık toy müşterek haz katmayı hedefleyen Filiz, toy yolculuğunun öyküsünü İstanbul'da düzenlemiş bulunduğu gastronomi etkinliğiyle tanıttı. Etkinlikte Barilla Gıda’yı temsilen firmanın Genel Müdürü Murat Koç ve Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz, Filiz Mardin Bulguru’nun öyküsünü paylaştı.

Etkinlikte planlı panelde; dobra hayat ve tagaddi uzmanı Dilara Koçak, adlı sanlı lider ve toplumsal müteşebbis Ebru Baybara Demir ve Türk mutfağının anne malzemeleriyle sürprizlerle kırcı lezzetler yaratarak ismini dünyaya duyuran adlı sanlı lider Maksut Aşkar, gazeteci-yazar Elif Ergu Demiral’ın moderatörlüğünde coğrafi ayraç tescilli Mardin Bulguru'nun önemi ile sofralardaki yerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlikte Filiz Mardin Bulguru ile yorumlanan mahallî lezzetler de lider ve uzmanların tarifleriyle katılımcılara sunuldu.

"Aynı özeni toy antre yaptığımız bulgur kategorisinde de sürdürmeyi hedefliyoruz"

Etkinliğin açılışında mütekellim Barilla Gıda Genel Müdürü Murat Koç, Türk mutfağına, buğday tarımının gelişimine, mükemmelliğe ve yeniliğe bulunan ihtiras ve dikkat ile yola bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Koç, Filiz şekilde amaçlarının toplumu, Türk mutfağının keyifli, besleyen ve sürdürülebilir gıdalarıyla buluşturmak bulunduğunu anlatım ederek, "Filiz olarak; toprağa, beslenmeye, kaliteye, eğitime, Türk mutfağına, ekonomiye ve kültüre verdiğimiz dikkat senelerdir aynı." ifadeleri kullandı.

Topraktan mevrut güçle incelmemiş maddenin kalitesi ve yerelliğinin kendilerine orijinalite getirdiğine dikkati çekici Koç, "Sürekli teceddüt eliyle kişilerin elan dobra yaşamasını bildirmek düşüncesince itinayla çalışıyoruz. Aynı özeni toy antre yaptığımız bulgur kategorisinde de sürdürmeyi hedefliyoruz." değerlendirdi.

"Ana misyonumuz Türk gastronomisinin gelişimine katkıda bulunmak"

Barilla Gıda Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz de toy ürünleri Filiz Mardin Bulguru ile toy müşterek kategoriye girerken, coğrafi ayraç tescilli Mardin bulgurunu Türkiye’nin ciharıyek indinde lanse etmek namına cümbüş kırcı müşterek geziye çıktıklarını söyledi.

Ana amaçlarının Türk gastronomisinin gelişimine katkıda bulunmak, yerli ürünler ile yurdumuzdaki tamamı sofraları buluşturmak olduğuna ayraç fail Tokgöz, "Mardin bulgurunun bilinirliğine katkıda mevcut olmak ise en şişman misyonumuz." açıklamasını yaptı.

Tokgöz, "Yerel müşterek ürünün şişman müşterek bellik kabilinden sahiplenilmesinin bizlere verdiği günah bilinciyle Mardin bulgurunun adalet etmiş bulunduğu bilinirliği kazanması namına çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

"Yarınlara dobra müşterek doğacak artırmak düşüncesince yarının kaynaklarını tüketmememiz önemli"

Gazeteci-Yazar Elif Ergu Demiral moderatörlüğünde planlı panelde arazi meydan tagaddi uzmanı ve sürdürülebilir hayat aktivisti Dilara Koçak ise bulgurun mıhlı beslenmedeki önemi, Mardin bulgurunun protein değerleriyle kesinlikle ayrıştığı ve coğrafi ayraç tescilli mamüllerin memleketimiz sürdürülebilir tarımına icra ettiği katkıya ayraç etti.

Koçak, "Yerel mamüllerin kullanımının ve yerli kalkınmanın insan, natür ve gezegenin sağlığına tesirinin aşırı şişman olduğuna inanıyorum. Yarınlara dobra müşterek doğacak artırmak düşüncesince yarının kaynaklarını tüketmememiz önemli. Gelecek nesillerin bizim şu an tükettiğimiz besinlere erişebilmesi namına bugünün istihlak alışkanlıklarını kenara koymamız gerekiyor.

Gelecek gelenekte hafi ve Anadolu’da 12 bin sene evvel bizlere verilmiş, tamamı dünyada da bulgur ismiyle anılan zikıymet müşterek hazinemiz var. Bulguru dünyada elan müşterek tomar anlatmamız namına bizlere şişman müşterek hizmet düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünyaya anlatabileceğimiz yegâne müşterek öykü olduğuna inanıyorum"

Şef ve toplumsal müteşebbis Ebru Baybara Demir de Mardin bulgurunun dokusu, kokusu ve kılkoparan sarısı rengi ile dünyanın en dobra boyut buğdayı bulunduğunu belirtti.

Demir, "Anadolu’daki buğdayın en müşterek tomar güneş banyosu süresinin bulunduğu arazi Mardin ve bu bizlere kılkoparan sarısını getiriyor. Mardin mutfağında bulgur başrolde ve Mardin bulgurunda inam var, zira şehirle beraberce yaşıyor. Mardin’in ayrımlı coğrafyalarında ayrımlı bulgurlu lezzetler, tarifler öne çıkıyor. Böylesine haz çeşitliliği olan, sofralarımızın vazgeçilmezi ve besleyiciliği ile öne çıkan Mardin bulgurunun devletimizde ve dünyada adalet etmiş bulunduğu kıymeti kazanacağına ve dünyaya anlatabileceğimiz yegâne müşterek öykü olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şef Maksut Aşkar ise Türk sofralarının en aşırı tüketilen anne maddelerinden bulunan bulgurun, Anadolu mutfağına ilgilendiren bulunduğunu tamamı dünyada duyurulmasının aşırı şişman ehemmiyet taşıdığını anlatım etti.

Aşkar, "Anadolu’nun ciharıyek yanından nesilden nesle uzanan yüzlerce bulgurlu tarifi akla yatkın işlemek, geleneklerimizi akla yatkın tarif etmek ve geleceğe akla yatkın aktarabilmek en şişman sorumluluğumuz. Mardin bulguru kabilinden böylesine giranbaha müşterek ürünün bilinirliğini artırmanın ve dinç nesle tanıtmanın da aşırı giranbaha olduğuna inanıyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler