USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Mart toplantımızda repo artırımının akıllıca olacağını düşünüyoruz

Jerome Powell, "Ekonomik verileri izlemeye bitmeme edeceğiz, hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek riskleri komuta etmek düşüncesince servet politikası duruşunu makul biçimde ayarlayacağız." dedi.

Fed Başkanı Powell: Mart toplantımızda repo artırımının akıllıca olacağını düşünüyoruz
02-03-2022 17:36
Washington DC

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, mart kocaoğlan toplantısında ürem artırımının "uygun olacağını" düşündüklerini anlatım etti.

Fed, Başkan Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde, nısıf salname Para Politikası Raporu'na bağlı zaman yapacağı konuşmanın metnini yayımladı.

Konuşmasının başlangıcında Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısına yer veren Powell, "Çatışma, Ukrayna halkı düşüncesince şişman zorluklara bozukluk oluyor. Amerika ekonomisi üstündeki tesirleri enine boyuna belgisiz ve vaziyeti yakından izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Powell, ekonominin güzeşte sene aşılamanın, normalleşmenin, maliye ve itibar politikası yardımı ile işletmelerin mıhlı mali durumlarının etkisiyle çelimli ortak çabucak genişlediğini belirterek, Omicron varyantının çabuk yayılmasının bu senenin başlangıcında konuşu faaliyette ortak hacim yavaşlamaya defa açtığını fakat hanuman kocaoğlan ortasından beri vakaların incitici ortak halde düşmesiyle yavaşlamanın çelimsiz sürdüğünü kaydetti.

"Ücretler etraflıca senelerden beri çabuk halde artıyor"

İş gücü sektörünün sonuç aşama hummalı düzen olduğuna dikkati çekici Powell, aylakçılık oranının güzeşte yıla uyarınca ehemmiyetli seviyede azaldığını, iş gücü talebinin aşırı çelimli bulunduğunu ve iş gücüne ortaklık hızlanırken iş gücü arzının edisyon altında kaldığını aktardı.

Powell, "İşverenler belirgin pozisyonları doldurmakta zorlanıyor, benzeşim yepyeni sayıda iştirakçi dünkü işler düşüncesince işten ayrılıyor ve ücretler etraflıca senelerden beri en çabuk halde artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun güzeşte sene incitici ortak halde arttığına da ayraç fail Powell, şu anda bankanın etraflıca vadeli yüzdelik 2 hedefinin enine boyuna üstünde seyrettiğini kaydetti.

Powell, sunma kesintilerinin beklenenden şimdi etraflıca sürdüğünü, salgınla şiddetlendiğini ve eder artışlarının bundan böyle şimdi enli ortak itibar ve görev yelpazesine yayıldığını bildirdi.

Enflasyonda bu sene azalma beklentisi

Yüksek enflasyonun, ilkin gıda, korunma ve erişim kabilinden asliye gereksinimlerin şimdi faziletkâr maliyetlerini karşılayamayanlar üstünde ehemmiyetli güçlükler yarattığının bilincinde olduklarını tamlayan Powell, "Güçlü ortak iş gücü piyasasını sübvanse buyurmak düşüncesince yapabileceğimiz en güzel şeyin etraflıca ortak genişlemeyi heveslendirme buyurmak bulunduğunu biliyoruz ve bu fakat eder istikrarı içinde mümkün." ifadesini kullandı.

Powell, mevrut konuşu verileri izlemeye bitmeme edeceklerini ve hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek riskleri kumanda etmek düşüncesince itibar politikası duruşunu akıllıca halde ayarlayacaklarını vurguladı.

İş gücü endüstrisi koşulları, şişkinlik baskıları ve şişkinlik beklentileri ile mali ve arsıulusal gelişmeler müdahale iktisap buyurmak neredeyse aşırı ayrışık detayları dikkate alacaklarının altını çizen Powell, "Mali desteğin mütenakıs tesirleri ve itibar politikası desteğinin kaldırılması zımnında sunma kısıtları hafifledikçe ve istem orta bir duruma geldikçe enflasyonun sene süresince düşmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Politika desteğini tahammül süreci bilançoda küçülmeyi de içerecek

Powell, şişkinlik beklentileri ve şişkinlik üstünde ortak saf faktörden meydana gelen mümkün fevk taraflı edisyon risklerine dirlik tetik olduklarını vurgulayarak, sürdürülebilir ortak büyümeyi ve çelimli ortak iş gücü piyasasını heveslendirme ederken şimdi faziletkâr enflasyonun kalımlı bir duruma gelmesini karşılamak düşüncesince siyaset araçlarını akıllıca halde kullanacaklarını kaydetti.

Para politikasının gelişen konuşu ortama ahenk sağladığını ve sağlamaya da bitmeme edeceğini aktaran Powell, "Net dünya malı alımlarımızı kademeli adına kaldırdık. Yüzde 2'nin enine boyuna üstündeki şişkinlik ve çelimli iş gücü endüstrisi ile bu ayki toplantımızda federal kaynak payı erek aralığını yükseltmenin akıllıca olacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Powell, bulunan şartlarda siyaset desteğini tahammül döneminin hem ürem artışlarını bununla beraber Fed'in bilançosunun boyutunda azalmayı içereceğini belirtti. Bilançonun küçültülmesine ürem tasarruf süreci başladıktan sonradan başlayacağına ayraç fail Powell, baştan envestisman ayarlamalarıyla öngörülebilir ortak halde ilerleyeceğini anlatım etti.

"Savaşın Amerika ekonomisi üstündeki tesirleri belirsiz"

Ukrayna'ya müteveccih saldırı, bitmeme fail savaş, yaptırımlar ve doğacak olayların Amerika ekonomisi üstündeki çelimsiz vadeli etkilerinin belirsizliğini koruduğunu vurgulayan Powell, bu ortamda akıllıca itibar politikasını belirlemenin ekonominin beklenmeyen şekillerde geliştiğini ikrar etmeyi gerektirdiğini kaydetti.

Powell, mevrut verilere ve gelişen görünüme cevap vermede "atik" olmalarının gerekeceğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler