USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Dünyada nakliye tutarları arttı, Türkiye yatırımcıya sunmuş olduğu avantajlarla öne çıktı

Son devirde kalan küresel nakliye tutarları zımnında ilkin Avrupalı yatırımcıların dip ilgisiyle dikkati çekici Türkiye, coğrafi konumu, muvasala ağı, nüfus bilimsel yapısı ve yatırımcılara sunmuş olduğu kolaylıklarla öne çıkıyor.

Dünyada nakliye tutarları arttı, Türkiye yatırımcıya sunmuş olduğu avantajlarla öne çıktı
21-10-2021 11:19
Ankara

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, dünkü yüz koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde küresel tedarik zincirinin almış olduğu çarpış zımnında nakliye maliyetleri yükseldi. Nakliye ve navlun fiyatlarındaki artış, erke fiyatlarının yanı esna işçilik, ayrıca konteynır ekipmanında yükselen maliyetlerden etkilendi.

Tedarik zincirindeki kargaşa küresel kazançlı büyümeyi gözdağı ediyorAlman şirketleri, Türkiye'yi 1,5 bilyon nüfusluk sektöre muvasala düşüncesince biçim namına görüyorTürk tır sürücüleri Avrupa'daki çoban ihtiyacını karşılamaya isteyen oldu

Küresel ticaretin yüzdelik 80'inden dahası çokluk taşımacılığı üstünden yapılırken bahis konusu maliyetlerdeki artma firmaları Uzak Doğu'da istihsal ve tedarik seçeneğini sorgulamaya itti.

Bu sebeple küresel bazda çalışkanlık yayınlayan şirketler, maliyetlerini azaltmak şartıyla değişik piyasa arayışları içerisine girdi.

Uzmanlara göre, ilkin Avrupalı yatırımcıların üretimlerini Uzak Doğu'dan henüz DOĞRU yerlere geçirmek düşüncesince yeğleme etmiş olduğu tercihler ortada Türkiye öne çıkıyor.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in sonuç analizinde de Türkiye'nin, Avrupa'da tedarik zincirlerindeki değişimden en ortak tomar menfaat elde edecek şehir konumunda bulunmuş olduğu belirtildi.

Türkiye 26 trilyon dolarlık sektöre 4 saatlik pervaz mesafesinde

Türkiye'yi bu aşamada öbür alternatiflere nazaran kompetitif kılan unsurlar ortada coğrafi konumu, münakale ağı, popülasyon bilimsel yapısı ve yatırımcıya sunmuş olduğu kolaylıklar arazi alıyor.

Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarına DOĞRU ortak konumda bulunan, 1,3 milyarlık nüfusa ve 26 trilyon dolarlık ortak sektöre 4 saatlik pervaz mesafesinde arazi düzlük Türkiye, coğrafi pozitif yanlarının yanı esna genç, devim bilimi ve birinci sınıf nüfusu ve benzeri devletlere nazaran akıllıca iş maliyetleriyle de yatırımcılara avantajlar sunuyor.

Öte yandan, ülke, Asya ve Avrupa ortada güreşçi köprüsü pozisyonu üstlenmesinin yanı esna ehemmiyetli tecim yollarının da kesişim noktasında bulunuyor.

Denizden havaya münakale imkanları

Küresel geri işlev ağın ehemmiyetli ortak parçası bulunan ülkede, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de hoppadak gelişigüzel çeşit geminin erişebileceği limanlar işlev veriyor.

Pekin'den Londra'ya derece okunabilen ortak tecim yolu kurmayı hedefleyen Kuşak ve Yol Projesi ile anahtar role eş bulunan Türkiye'nin hinterlandında, sonuç zamanlarda kuvvetli yollarına meydana getirilen yatırımlarla baş başa kestirmece 40 milyon metrekarelik bölgede 60'tan ortak tomar şehir ve 4,5 milyarlık popülasyon arazi alıyor.

Yatırımcılara maruz teşvikler

Türkiye, ıslah çalışmalarıyla hususi bu sektörün gelişimine olanak sağlayarak, yatırımcı dostu ortak hava de oluşturuyor. 80'i çok ülkeyle aykırı yatırımları siper dibine düzlük ülkede tepme vergilendirmenin önüne sabık anlaşmalarla yatırımcılara avantajlar sunuluyor.

Ülkede müşareket yapı işlemlerinin ortak sayaç ortamında tamamlanması mümkünken ecnebi esas ve hukuksal insanların müşareket kurması domestik yatırımcılarla bire ortak kurallara yayımcı tutuluyor.

Bunların yanı esna bölgedeki devletlerde ameliyat örümcek ortak firma, diyalekt ameliyat idare merkezini Türkiye'ye taşırsa burada çalıştırdığı insanların ücretlerinden dirimlik vergisi alınmıyor.

Öte yandan, kuruluşların bedel zinciri ortamında henüz yukarı mahsul gruplarına geçişi düşüncesince ayrışık teşvikler de veriliyor.

Yatırım teşvikleri, sahasına ve sektörüne uyarınca değişmekle birlikte, yatırım ücretinin tamamının vergiden affedilmiş olmasına, içtimai asayiş primlerinden işverenlere sakıt payın amme kabilinden karşılanmasına derece ulaşabiliyor.

Türkiye'de ayrışık mevhibe türlerinde sağlanan bağışıklık ve indirimlerin yanı esna yatırımcılara nema payı desteği, kapital katkısı, altyapı, enerji, terbiye ve güven yardımı ile alıntı garantisi kabil isteklendirme unsurları da sunuluyor.

1225 Ar-Ge merkezi, 89 teknokent, 350'den ortak tomar OSB faaliyette

Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri örümcek domestik ve arsıulusal firmalar bire ortak sürede ayrışık Ar-Ge teşviklerinden de yararlanabiliyor. Bu teşviklerden faydalanabilmek düşüncesince nice arsıulusal firma Türkiye'de de Ar-Ge merkezi açarak, ehemmiyetli oranda istihdam sağlıyor. Türkiye'de 1255 Ar-Ge merkezi bulunuyor ve bunların 204'ü ecnebi yahut ecnebi ortaklı firmalara ait.

Ülkede 89 teknokent de çalışkanlık yürütüyor. Bu teknokentler, Ar-Ge, uygulayım bilimi nakil merkezi, gurk merkezi birinci sınıf yatırım ve faaliyetlerin yoğunlaştığı bölgeler namına dikkati çekiyor.

Ayrıca Türkiye'de 350'nin üstünde birleştirme uran bölgesi (OSB) bulunuyor. Sanayi üretimi düşüncesince en ehemmiyetli unsurlardan birisi erke ve öbür anne girdilerin hazırlop ve stabil realizasyon edilmiş olduğu OSB'ler, girişimciler kabilinden yönetiliyor ve enerji, tabii gaz, su kabil anne girdiler açısından yatırımcılara hususi tekâlif sunabiliyor.

Öte yandan, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yürürlükte bulunan Gümrük Birliği Anlaşması ve 22 ülkeyle yürürlükte bulunan başıboş tecim anlaşmaları da değişik pazarlara direkt erişiminin önünü açıyor.

"Türkiye'de istihsal Avrupa devletleri düşüncesince henüz avantajlı"

Houston Üniversitesi Tedarik Zinciri ve Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi Margaret Kidd, AA muhabirine, küresel nakliye maliyetlerindeki artışlar ve bunun Türkiye'ye etkilerine değgin değerlendirmede bulundu.

Nakliye fiyatlarının ABD'li ve Avrupalı ​​tüketicilerden mevrut koskoca öğrenci değgin olarak, arz-talep dengesizliğinden çevre katlanarak arttığını tamlayan Kidd, konteyner, takım ve kamyon şoförlerinin yetersizliği ile gemilerdeki yetenek kısıtlamaların da yükselen nakliye fiyatlarında ehemmiyetli gösteriş oynadığını söyledi.

Kidd, 40 fitlik (yaklaşık 12 metre) ortak konteynerin maliyetinin 2019'un sonlarında 2 bin doların altındayken 2021'de 12 bin doların üstünde çıktığına dikkati çekerek, "Konteyner sıkıntısı, kargo nakliyecilerinin ortak taşımalık düşüncesince 24 bin dolara derece ödemesine hastalık oldu. Artan nakliye maliyeti de neticede tüketiciye aktarılıyor. Gıda kabil asliye kalemlerin fiyatlarındaki artış, şu anda kanıt olduğumuz enflasyonist baskıların ortak göstergesi." değerlendirmesinde bulundu.

Bu maliyetlerden gocunmak düşüncesince devletlerin izleyebilecekleri yola da yer veren Kidd, Avrupa devletleri düşüncesince henüz geçenlerde üretmenin hal olabileceğini anlatım etti.

Kidd, "Türkiye'de üretim, Çin fabrikalarında yaşanmış bulunan yalıtım kesintileri zımnında yaşanmış bulunan belirsizliklerin yanı esna nakliye ve taşımalık tutarları düşünüldüğünde Avrupa devletleri düşüncesince henüz avantajlı olabilir. IKEA, LPP, DW Reusables ve Boehringer Ingelheim'dan mevrut sonuç haberler, Avrupa, Asya ve Afrika ortada ortak güreşçi köprüsü namına avantajlı coğrafi pozisyonu zımnında Türkiye'ye şevki ve burada üretimin çekiciliğini gösteriyor." sanarak konuştu.

AB ve Asya ortada kalan geri işlev maliyeti ve küresel tedarik zinciri kısıtlamalarının, AB pazarlarına coğrafi yakınlığı zımnında Türkiye düşüncesince iyiye ayraç ettiğini vurgulayan Kidd, şunları kaydetti:

"Halihazırda Türkiye, AB'nin 6'ncı en iri tecim ortağı. Batı Avrupa'ya nazaran Türkiye'deki genç, dobra eğitilmiş iş gücü havuzu, avantajlı iş gücü maliyeti avantajı, ilkin giyim, möble ve otomotiv endüstrileri düşüncesince Türkiye'de üretimin düşünülmesinde zorba ortak hastalık sunuyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler