USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı

Elazığ'da önemsiz müşterek dükkanda toner hartuç imalatı işleyen Aytaç Tekin, devletten aldığı destek ile Organize Sanayi Bölgesinde toner imalat merkezi kurdu. 12 insana istihdam sağlayıcı ve yerli toner üreten Tekin, bire müşterek sürede atılmış tonerleri de toplayıp kull

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı
25-10-2021 11:19
Elazığ merkezde önemsiz müşterek dükkanda toner hartuç imalatı özne 3 bebek babası Aytaç Tekin (40), KOSGEB'den aldığı 175 bin lira bağış desteği ile OSB'de toner imalat merkezi kurdu. Fabrikada üretime başlamış bulunan Tekin, 12 insana de istihdam sağladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının istemiş bulunduğu standartlara akla yatkın halde yerli toner üretimi özne Tekin, bire müşterek sürede çöpe atılacak tonerleri topluyor.

Toplanan atılan tonerler burada baştan işlemlerde geçirilerek kullanıma arka kazandırılıyor. Tekin bu halde hem doğaya hem de diyar ekonomisine ulama sağlıyor. Yurt dışından 3 bin 200 liraya ithal edilen müşterek toner, Tekin'in üretim merkezinde yerli şekilde 690 liraya kullananların hizmetine sunuluyor.

Şehir merkezinde merdiven altı müşterek noktada toner hartuç imalatı ile uğraşırken KOSGEB'e plan sunduklarını tamlayan Aytaç Tekin, "Bu bölgede imalat yapabileceğimiz dair projemizin bulunduğunu söyledik. Onların desteği ile imalatımız büyüdü ve şu anda Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde bin 800 metrekarelik müşterek mestur bölgede toner hartuç imalatı yapıyoruz. Devlet Malzeme Ofisinin yerli müstahsil pozisyonundayız.

Bu bölgede vatanımızda etkin müşterek tomar şirket bulunmadığı düşüncesince genel manada dışa bağımlıyız. Genelde derya aşkın ülkelerden ithal edilen mahsulat tığ bunların hesabına yerli şekilde ikame etmeye çalıştığımız yerli ürünler ile bu farkı kapatmaya çalışıyoruz. Yerli koşullarda imalat yapıyoruz. Tüm yazıcı, tıpkıçekim makinaları düşüncesince toner ve hartuç imalatı yapıyoruz. Aynı sürede firmamız Türkiye'de geçmiş şekilde ürettiği ürünleri esasen arka kazanabiliyor" dedi.

"Hem diyar ekonomisine hem de doğaya ulama sağlıyoruz"

Doğaya ve çevreye hürmetkâr müşterek halde imalat hazırlamaya çalıştıklarını dile getiren Tekin, "Ülkemizde toner ve hartuç atıkları kazalı atılan sınıfında bulunduğu düşüncesince bunların çöpe karışmaması gerekiyor. Firmamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığının istemiş bulunduğu standartlarda ve yeterlikteki müşterek firmadır.

Yeterli müşterek halde toner hartuç atıklarını biriktirerek Elazığ'daki tesisimizde bunları esasen doğaya karışmadan ve diyar ekonomisine ulama kazandıracak halde baştan kazanıyoruz. Bunları esasen işlemlere ve burada kimi formülasyonladan geçirdikten sonradan esasen kullananların hizmetine sunuyoruz. Bu da hem diyar ekonomisine hem de doğaya ulama sağlıyor.

Kullanıcılar, özlük yazıcılarına müşterek toner hartuç aldıktan sonradan bunların anlaşılan müşterek ömrü var. Belli müşterek print sayısından sonradan bunların ömrü sonlanıyor ve bunlar evsel atıklarla bu arada çöpe karışıyor. Bizim projemiz bu atıklarla bu arada çöpe karışmaması noktasında. Bu hartuç atıklarını tekrara tesisimize getirerek baştan değerlendiriyoruz ve kullanıma hazırlıyoruz.

Burada yıpranan parçalar değiştiriliyor, bakım onarımı yapılacak parçaları esasen bakımları yapılıyor. Üzerlerindeki elektronik kartlar baştan programlanıyor. Test edildikten sonradan kullananların esasen hizmetine sunuluyor. Bu vesileyle hem diyar ekonomisine hem de doğaya inisiyatif sağladığımızı düşünüyoruz" niteleyerek konuştu.

"Devletin ve KOSGEB'in desteğini arkamızda hissettik"

Şu anda taraf uran verim ürettiklerini aktaran Tekin, "Türkiye şartlarında bire müşterek ürünü gayrimenkul dışından getirmeye kalktığımız devir 3 bin 200 liraya dünyalık bulunan müşterek ürünü tığ burada 690 liraya tahminî dörtte birisi fiyatına kullananların hizmetine sunabiliyoruz. Malum vatanımızda ve evren genelinde yaşanmış bulunan iktisadi müşterek çoğalma var. Bu manada tığ gene çözümün yerli üretimde olabileceği kanısındayız.

Ürünlerin yerlilik oranını ne denli artırabilirsek o denli dövizin vatanımızda kalacağını ve gayrimenkul dışına paramızın gitmeyeceğini düşünüyoruz. Bütün çalışmalarımızı da bu manada planlıyoruz. İnşallah şimdi dobra imalatlar şimdi dobra imalatlar yapacağız niteleyerek düşünüyorum. Biz bu işletmemize KOSGEB'den 175 bin lira bağış alarak başladık. Şu anda gene KOSGEB'in ilkin ilgilenilmiş bulunduğu toner ve kartuşların arka kazanımı ve karbon salınımları ve doğaya bulunan tesirini indirmek az daha dünkü planlar geliştiriyoruz. KOSGEB'den aldığımız destekle işletmemizi kurduk ve şimdi da geliştirmeye bitmeme ediyoruz.

Bu değme manada devletin ve KOSGEB'in desteğini arkamızda hissettik. Şu anda kadromuz 12 ad mütevazi müşterek kadroyla bitmeme ediyoruz. Elimizdeki işleri şu anda siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bazen ek himmet yapmamız gerekiyor. Kadromuz büyüdükçe bizim de iş hacmimiz ve muamele hacmimiz büyüyor.

Bu manada da çalışmalarımız bitmeme ediyor. Firmamız hepsi Türkiye'ye işlev veriyor Elazığ'da. Türkiye'deki nice kurumlarla çalışıyoruz. Devlet Malzeme Ofisi üstünden nice kuruluşa işlev veriyoruz. Aynı devir da firmamız dünkü verim üretirken, tükenmiş mamüllerin atıklarını da tesisimize getirerek Elazığ'daki tesisimizde tığ bunları esasen baştan kullanıma müheyya bir duruma getirebiliyoruz.

Bunun ikiz yünlü olması hem yenisini satıyor olmamız hem de sattığımız ürünü esasen arka kazanıyor olmamız bizim düşüncesince iri müşterek avantaj. Ülkemiz hesabına da aşkın iri müşterek üstünlük sağlıyor. Ekonomik şekilde paramız gayrimenkul dışına kaynağımız akmıyor. Bazı işleri Türkiye içre çözdüğümüz düşüncesince ayriyeten aşkın mutluyuz ve paramız vatanımızda kalıyor” biçiminde konuştu.

Kamil Can Kılıç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler