USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir: Savunma sanayiinde, birlik hür Türkiye birlikte vizyon

İsmail Demir, "Bugün Türkiye, global tedarikçilerin çıkardığı hepsi zorluklara ve uyguladığı gizli-açık ambargolara rağmen, ulusal kendilerini esirgeme doğrultusunda yapması müstelzim harekatları hiç kimseye kadın olmaksızın yapabilir durumdadır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir: Savunma sanayiinde, birlik hür Türkiye birlikte vizyon
18-11-2021 22:38
Konya

Başkanlık ve Konya Sanayi Odası iş birliğiyle Selçuklu Kongre Merkezi'nde planlı Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları kapsamında, ASELSAN Konya Tesisleri'nde araştırmalarda mevcut İsmail Demir, yetkililerden bilim aldı.

Ardından, programın ön gösterim yemeğinde açıklamalarda mevcut Demir, ASELSAN Konya Tesisleri'nin, defans sanayiinin ana oyuncularından ve defans uran stratejisinin müşterek parçası olduğunu, şirketlerinin Anadolu'ya itimatı ve uran motivasyon yönünde önderlik ika dair öncecilik almalarının iyi müşterek örneği bulunduğunu söyledi.

Savunma sanayiinde, kusursuz ari Türkiye'nin müşterek görünüm bulunduğunu tabir fail Demir, "Bu vizyonumuza verdikleri desteklerden çevre ana yüklenicilerimiz ortada bulunan vakıf şirketlerimize, Konya Sanayi Odası ve 24 sanayicimizin, elini taşın dibine koyarak oluşturduğu ASELSAN Konya yapılanmasına teşekkürname ediyorum." diyerek konuştu.

Demir, en iri arzularının uran madun yapısının yayılması bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda belli derinliklerin oluşturulması, yurdun ciharıyek köşesinden birbirini bütünler teknolojiler ve kabiliyetlerin ilerleme ederek, uran madun yapısını henüz da ileriye çekmek ve bunun cıda ucunu dokuma fail defans sanayisinde de acemi atılımlar ile acemi kabiliyetlerin bu sayede geliştirilmiş olmasını istiyoruz. Bugün Türkiye, toptan tedarikçilerin çıkardığı tamamı zorluklara ve uyguladığı gizli-açık ambargolara rağmen, ulusal menfaatlerini himaye doğrultusunda yapması müstelzim harekatları hiç kimseye eksikli olmaksızın yapabilir halde ve bu mevzuda kendisini ispatlamış durumdadır."

Demir, defans sanayiinde elde edilmiş başarıların, vakıf şirketlerinden hususi şirketlere, KOBİ'lerden üniversitelere, araştırı merkezlerinden, türlü yapılanmalara denli iri ve çelimli müşterek ekosistem kabilinden oluşturulduğunu belirtti.

Savunma Sanayii Başkanlığının, efdal eklenmiş bedel üreten KOBİ ve taraf sanayiinin geliştirilmesine iri ehemmiyet verdiğini aktaran Demir, "KOBİ ve taraf sanayiinin geliştirilmesi denli üstünde önemle durduğumuz başka müşterek madde ise planlar kapsamında yerel sanayimizin olanak ve kabiliyetlerinin azami seviyede kullanılmasıdır. Bu amaçla, projelerde ana yüklenicilerimize madun uran kullanma, uran katılma faaliyetleri mecburiyeti koşmakta ve bunu baş döndürücü yakından izlem etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Demir, bu kapsamda sektörün, proje, insanoğlu kaynağı, verim ve enfrastrüktür kabiliyet envanterinin çıkartılması, sektörel yeteneklerin ve kapasitelerin ayrı ayrı aşamalarda, muaddel kategorilerde ve devamlılık içinde değerlendirilmesi, kuruluşların desteklenmesi gayesi ile planlı çalışmaların da bitmeme ettiğini anlattı.

Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetleri Destekleme Programı kapsamında müşterek envestisman fonu kurulduğunun da müjdesini sağlayan Demir, laflarını şöyleki tamamladı:

"Program ile savunma, anayurt güvenliği, havacılık ve gök uran sahalarında çalışkanlık yayınlayan yerel uran müesseselerinin desteklenmesi özgü gerekseme mahsus envestisman ve ihracatlarının finansmanı düşüncesince Türk lirası üstünden güven kullandırıyoruz. Program kapsamında sunduğumuz kredilerin büyüklüğü 300 milyon liraya ulaştı. Kurduğumuz kaynak ile türlü yatırımları gerçekleştirmek, meslek açıcı projeleri envestisman biçimine sağlamak ve ürünleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki devirde de dizge bazında belli müşterek olgunluğa mevrut defans sanayimizin teknolojik derinliğinin artırılması ve iri zorluklarla elde edilmiş bilim birikimi ve yeteneğin devamının sağlanabilmesi düşüncesince defans sanayinde çalışkanlık yayınlayan taraf uran ve KOBİ'lerin geliştirilmesi, teknolojik derinliklerinin ve rakiplik edilebilirliklerinin artırılmasına müteveccih çalışmalara bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler