USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çıraklıktan 'Yılın İşadamı' ödülüne

Gemicilik sektöründe çalışkanlık yayınlayan envestisman müşavirlik firması dümen oturmuş başkanı Hakan Yağlı ‘Yılın İşadamı' ödülünü aldı.

Çıraklıktan 'Yılın İşadamı' ödülüne
18-02-2022 13:53
Özellikle armatör dünyasında icra ettiği mal emek harcamaları ile maruf CNA Uluslararası Danışmanlık, Proje Geliştirme ve Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yağlı, ‘Best of Time 2022' töreninde ‘Yılın İşadamı' ödülünü aldı. Denizcilik, yapım ve erke sektörlerinde çalışkanlık yayınlayan Hakan Yağlı, maşeri yazık planlarına verdiği destekle de biliniyor. Bu mevzuda 3 ehemmiyetli projeyi halletmeye hazırlanmakta bulunan Hakan Yağlı, hasta, buğulu ve mânialı vatandaşlara müteveccih çalışmalarını anlattı.

Kendinden bahseden Hakan Yağlı, “1973 Muş doğumluyum. Ben elan 6 aylıkken İstanbul'a gelmişiz. İstanbul'un kültürüyle yetiştik onun düşüncesince İstanbulluyum diyebilirim. Lise mezunuyum, üniversiteye pırtı olacağım çevrim babamı kaybettik ve aileme beslemek düşüncesince idman mecburiyetinde olduğum düşüncesince bitmeme edemedim. O günden bugüne öz mücadelem ile anlaşılan icraat kararında CNA şirketimi kurdum. Hemen arkası sıra yapım ve erke sahalarında çalışkanlık belirtmek şartıyla AYN adlı şirketimi kurdum. Şu an iş hayatıma bu 2 şirketim ile bitmeme etmekteyim. Toplumsal vakalara ve vaziyetlere aldırmaz kalamam. Bunun düşüncesince Uluslararası Hasta, Yaşlı, Engelli Spor Kulübü Derneği'nin (UHESDER) başkanlığını yapmaktayım ve DOĞRU sürede da faaliyete geçecek arsıulusal kurda pestil ve emeklilere araştırma görevlisi kızarmak şartıyla ortak konfederasyon tekvin sürecindeyiz” dedi.

“İş hayatıma yokluğun verdiği etkilerle başladım”

Yağlı, laflarına şöyleki bitmeme etti: “Çocukluğumda yokluğun verdiği etkilerle başladım. Pazarlarda torba satarak, su satarak az buçuk elan büyüdükten sonraları möble sektöründe çıraklık, möble cilacılığı varaka ortak taraftan da okuyarak hayatıma bitmeme ettim. Üniversiteyi gitmeyip elan aşırı mal doğrultmak mecburiyetinde olduğum senelerde canlılık hayatına kadem bastım ve sektördeki evvel işim asayiş üzerineydi. Daha sonraları buradaki bağlantılarımı ve işlerimi geliştirdim. Bu işlerden filhakika dobra nukut kazandım; fakat ehemmiyetli nukut da kaybettim. Daha sonraları başta transport sektöründe müşavirlik ve vasıtalık hizmetleri vermeye başladım. Zamanla bağlantılarımız aşırı genişledi ve hevesli ortak müşavirlik ve mal işine dönüşmüştür işimiz.

Bir gündüz bu plan ihya ve mali müşavirlik işlerini kurumsal duruma getirelim dedik ve CNA'yı kurduk. Özellikle geri hizmet sektöründe bu mevzuda aşırı dobra bağlantılarımız oluşmuştu, yılların birikimi işte. O linkleri işe çevirdik ve aşırı aceleci büyüdük. Daha sonraları da AYN ismi altında yapılanarak yapım sektörüne de hamle attık. Yurt haricinde da yapılanıyoruz, İngiltere'de de şeriklik yapılanmasına gidiyoruz. Hedefimiz Türkiye'de değil, dünyada bu bölgede zirveye oynayan şirketlerden ortak tanesi olmak. Ama rastgele nesne mal değil tabii. Para kazanıyoruz fakat maşeri maşerî yazık duygusu ile de başta mânialı ve yaşlılarımız düşüncesince UHESDER isminde ortak de topluluk kurduk. İş yaşantımızın endamsız özeti bu şekilde.”

Aldığı ödüle yer veren Yağlı, “Öncelikle bu ödülü bizlere müstahak gören her insana teşekkürlerimi esasen iletiyorum. “Best Of Time” ismi altında kılıç de “Finans ve Danışmanlık” dalında “Yılın İşadamı” ödülünü aldık. Zirvedekilerle zirvede olmanın mutluluğunu yaşadık. Rabbim inşallah bambaşka ödüller baht eder. Bu ödülü envestisman danışmanlığı yaptığımız düşüncesince mal dalında aldık. Ödülü aldığımız düşüncesince aşırı mutluyuz” açıklamasında bulundu.

“Sadece ortak levha cemiyeti değiliz”

Derneğin amacına aksan eden Yağlı, “İnsanlar genel anlamda dekoratif kurumlarla, yalnızca tabeladan oluşan kurumlar ile bu endüstrisi kötüye kullanma ediyorlar. Bu suistimalleri gördükçe içimde “Ben bu düzlük düşüncesince ne yapabilirim?” fikri oluşmaya başladı. Tabela cemiyeti değil, siyasal yada maddesel getirim ardında akın etmek değil, hakkıyla gerekseme sahiplerine “Ne derece araştırma görevlisi olabiliriz?”, “Ne derece el uzatabiliriz?” sorularına yanıt hatırlamak şartıyla yola çıktık. Derneğimiz 2 salname ortak dernek. Faaliyet alanlarını belirledik, projelendirmelerini yaptık arkadaşlarımız bu aşamada çalışmalara bitmeme ediyor.

Planlarımız dahilinde şu anda 3 pare projemiz var; “Yaşlı ve Engelli Sevgi Ormanı” kurmak. Yine buğulu ve engellilere müteveccih örgensel karye kurmak. Son namına “Sporla Gören Gözler” isminde ortak turnuva yaşama geçirmek. Hepsinin hazırlıkları yapıldı, april ayında ormanımızı kuracağız. Yetkililerden ormanımızı kuracağımız endüstrisi istem ettik, bizlere nerede akla yatkın ortak düzlük bulurlarsa ormanımızı kuracağız. Turnuvayı 3 ayaklı yapmayı planlıyoruz; Ankara, İstanbul ve Antalya'da yapılacak. Organik karye düşüncesince de bizlere ne devir yer önerilirse doğrudan o andan itibaren köyün kurulması düşüncesince hazırlıklara başlayacağız. Orman düşüncesince hem kaymakamlık belediyeleri ile bununla birlikte Orman Bakanlığı ile musahabe halindeyiz” biçiminde konuştu.

Yağlı, lafları şöyleki sonlandırdı: “İş adamı namına gelecekten beklentilerimiz şu: Gözümün görmüş olduğu yere derece değil hayalimin ulaştığı yere derece genişlemek istiyorum. Bu erek düşüncesince bulunduğumuz derece bana elverişsiz geliyor, bu noktadaki kabuğumuzu delmek düşüncesince çabalıyoruz. En temelde şahısların hayallerinin ulaşamadığı bölgelere gerçeklerimi yansıtmak istiyorum. İngiltere'de de şirketleşme planlarımız var. Ben üstünlük korkusu bulunan biriyim, uçağa fark binemem. Buna karşın ofislerimi orada mevcut en faziletli yapının en üstte katına kuruyorum. Çünkü insanoğlu gözünün görebildiği yere derece düşlerini kurabilir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler