USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600'le de amme mensubunun 3600 ek göstergeden intifa dair en eksiksiz organizasyon yapacağımızı demincek tabir buyurmak isterim. Ayrıntısını o çağ paylaşacağız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması!
10-05-2022 15:33
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ATO Congresium'da planlı “36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri” açım programına katıldı. Sosyo-ekonomik boyutu ile iş sağlığı ve güvenliğinin ele alındığı programın açım konuşmasını oluşturan Bakan Bilgin, iş yerlerinin ihmalleri dair kullanılmamış toleranslarının, iş sağlığı mevzusundaki hedeflerinin ise kullanılmamış dirilik kaybı bulunduğunu söyledi.

“Bizdeki enflasyonun en ehemmiyetli nedeni erke fiyatlarındaki artış”

Pandeminin meydana getirmiş olduğu ehemmiyetli iktisadi hastalıkların yansımalarının baş döndürücü geçmeden Türkiye üstünde de tesirini hissettirmeye başladığını özetleyen Bakan Bilgin, bunun en iri yansımasının şişkinlik problemi biçiminde görünme ettiğini belirtti. Bilgin, Türkiye'de yaşanmış bulunan enflasyonun en ehemmiyetli nedeninin erke fiyatlarındaki çoğalma bulunduğunu hatırlatarak, “Tabii şişkinlik nice etken bulunan müşterek olay. Fakat bizdeki enflasyonun en ehemmiyetli nedeni erke fiyatlarındaki hayattaki erke fiyatlarındaki çoğalma olduğunu, bunun bizlere yansıması bulunduğunu biliyoruz. Takip edenler biliyordur. Enerji fiyatlarındaki çoğalma yüzdelik 100'ün üzerinde. Doğalgaz ve yer yağı ithalatçısı müşterek iklim adına erke ithalatçısı müşterek iklim adına bu problemi ziyadesiyle yaşıyoruz. Kamu adına bunun sokağa yansımaması, vatandaşın yevmi tüketimine yansımaması dair ağır tedbirler aldık ve bunları ayrışık bakanlıklarımız uygulamaya koyuyor, uygulanmaya bitmeme ediyor. Bilhassa erke maliyetlerinin bölük halkına yansımaması dair kamunun sübvansiyonları var. Fakat dört başı mamur bunlara karşın maliyeti iyice erdemli ve bu dört başı mamur fiyatlara, dört başı mamur girdilere yansıyor zira üretimin de esas getirisi enerji. Bu elbette ağır müşterek sorun” diyerek konuştu.

“Çalışanlarımızı şişkinlik karşısında koruyacak şümullü tensikat yapacağız”

Türkiye'nin çekirdeksel erke üretimi dair ağır müşterek envestisman gerçekleştirdiğini derece sakıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, enflasyonu arama dibine borç politikaların uygulandığının altını çizerek, “Tabii enflasyonu arama dibine alacak, şişkinlik sorununu aşacak ayrışık ekonomi politikaları uygulanıyor. Enflasyonun karşısında ilkin çalışanlarımızı, işçilerimizi, emekçilerimizi, amme personelini ve emeklilerimizi koruyacak tedbirleri kabul geçirmek durumundayız. Elbette şişkinlik arama dibine katılması düşüncesince meri politikalar anlaşılan müşterek süre içinde bunu arama dibine alacak, enflasyonda düşüşü sağlayacak. Bunlar gelecek günlerde ortaya çıkabilmiş, çıkma gelişmelere ilişkin olacak. Bütün bunlara ilişkin adına tığ de çalışanlarımıza çevrik koruyan politikaları uygulamaya oyulgamak durumundayız. Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulu sonrası meydana getirmiş olduğu değerlendirmede bundan bahsetti. Biz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu elhak müşterek umde adına önümüzde duruyor. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Önümüzdeki 6 maaş şişkinlik değerlendirmesini yaptığımız devir çalışanlarımızı, emekçilerimizi, amme personelini ve ilkin de emeklilerimizi şişkinlik karşısında koruyacak şümullü tensikat yapacağız” ifadelerini kullandı.

“3600 ek gösterge dair en ayrıntılı aranjman yaparak ayrıntısını paylaşacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgilendiren şunları kaydetti:

“Son müşterek derinti yapacağız Memur-Sen ile. Onun da sonuna geldik. O toplantıdan sonraları sonuncu değerlendirmemizi yaparak bu ayın böylece onu da bilgili olacağız. O da hepinizin bilmiş olduğu kadar 3600 meselesi. 3600'le de amme çalışanının 3600 ek göstergeden yararlanma dair en ayrıntılı aranjman yapacağımızı demincek anlatım geçirmek isterim. Ayrıntısını o gündüz paylaşacağız. Sözleşmeli personelin sorunu. Tayin, eş durumundan kaynaklı, emeklilikle ilgilendiren düzenlemeleri, statüsü ile ilgilendiren sorunları. Bunları da 3600'den sonraları programımızda o da var. Onu da rüçhan adına ele aldık, onu da çözeceğiz.”

“Türkiye, karşısına çıkan dört başı mamur sorunları yenebilecek müşterek ülkedir”

Bakan Bilgin, Türkiye'nin ehemmiyetli sorunlarla dirlik karşıya olduğunu, fakat Türkiye'nin bundan sonraları dünyanın rastgele bölümüne istihsal yaparak enerjisini gösterecek müşterek biçimde bulunduğunu hatırlatarak, “Her mevzuda çalışmamız hazır, zamanlamaya ilişkin adına bunları da yavaş yavaş uygulamaya sokacağız. Pratiğe aktaracağız. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi, emeklilerimizi katiyen şişkinlik karşısında, enflasyonun tahribatına verilen bırakmayacak biçimde onları da koruyacağız. Bunların gerisinde Türkiye'nin istihsal gücü var. Dolayısıyla Türkiye toplumsal devlettir. Bu istihsal gücüne mebni adına da toplumsal politikalarla emekçilerini korumakta katiyen kesinlikle vazgeçmez, katiyen duraksama etmez.

Türkiye ehemmiyetli sorunlarla dirlik karşıyadır, bugün şişkinlik konjonktürel müşterek sorundur. Yarın ayrıksı mesail muhtemel ama Türkiye bundan sonraları dünyanın rastgele bölümüne istihsal yaparak, mal, ürün, işlev satarak enerjisini gösterecek müşterek haldedir ve karşısına çıkan dört başı mamur sorunları yenebilecek müşterek ülkedir. Kimse ide etmesin” dedi.
36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri'nin açım programında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de müzakere gerçekleştirdi.

36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinlikleri, ATO Congresium'da ferda da bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler