USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Sanayide istihdam yaratacak rastgele girişimi destekliyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sanayide istihdam yaratacak herhangi bir girişimi desteklediklerini anlatım etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Sanayide istihdam yaratacak rastgele girişimi destekliyoruz
20-07-2022 15:05
Kütahya

Bakan Bilgin, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Nursan Holding ile Türkiye İş Kurumu ortada planlı İşbaşı Eğitim Programı Töreni'nde, Türkiye'nin gelişmesinin asliye unsurlarından birinin sanayide istihdam peydahlamak bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin 50 yılda çabuk biçimde değiş yaşadığını, sınai değişimin değerli olabilmesi düşüncesince piyasasının gelişmeye bitmeme etmesi icap ettiğini tamlayan Bilgin, "Değişimin birlikte yönü ekonomidir, ekonominin sağlayacağı imkanlardır, kaynaktır, yatırımdır, yatırımın finansmanıdır, tasarruftur, yatırımların üretime benzeşme sürecidir fakat öteki yönü de kişilerin bu sürece katılımıdır, emeğin bu süreçteki rolüdür. Emeğin bu süreçte yarattığı ek bedel ve onun maşeri paylaşım sürecinde elde etmiş bulunduğu paydır." niteleyerek konuştu.

Bilgin, acemi istihdam kurmayı öngören gelişigüzel projenin indinde olduklarını, sendikacılığa da ehemmiyet verdiklerini dile getirdi.

Asgari sevap düzenlemeleriyle emeği koruyacak önlemler aldıklarını kail Bakan Bilgin, şu biçimde bitmeme etti:

"Türkiye Cumhuriyet Devleti, maşeri birlikte devlet. Asgari ücret, ismi üstünde minimal düzeydeki ücrettir, bunu yukarıya döşemek uran topluluğu içre fakat örgütlülükle ve sendikal özgürlüklerin kullanımıyla ilgilidir. Sendikal özgürlükler ne derece kullanılıyorsa, ne derece genişliyorsa minimal ücretin üstünde sevap seviyesini mahsus birlikte etaba akla yatkın tırmandırmak mümkündür. Bu da emekçilerin, çalışanların üretimden şimdi birlikte tomar hisse almasını sağlayacak birlikte mekanizmadır. Demokrasi hakeza birlikte şeydir, demokratlık şişman sözleşmenin olduğu, sendikal özgürlüklerin bulunduğu yerdir, demokratik maşer bunların üstünde yükselir, bunun düşüncesince kılıç buna aşırı ehemmiyet veriyoruz. Çalışanların özgürlüklerine hürmet duyan işverenlerin, çalışanların ürettiği, işletmelerin ürettiği kıymeti çalışanlarla paylaşan işletmeleri bunun düşüncesince muhterem buluyoruz."

"Sanayide istihdam yaratacak gelişigüzel girişimi destekliyoruz"

Bilgin, müstevli dolayısıyla dünyada yaşanmış olan iktisadi krizin Türkiye'ye de döviz ve pahalılık yönünde yansımaları bulunduğunu dile getirerek şu biçimde dedi:

"Dışarıdan para aktarımı edilmiş enflasyonun payını da dikkate kabul etmek lazım. Bütün bunlar ne aşılacak? Sihirli birlikte cemiyet yok, efsun bizim ellerimizde, emekçilerimizin ellerinde, işletmelerimizin hesaplı yönetiminde, yatırımlarında, büyümelerinde. Dolayısıyla bunlara dayanaklık etmek hasretmek bizim görevimiz. Çalışma Bakanlığı yerine da bizim üstümüze sakıt birlikte yazık var. Bu bakımdan kılıç sanayide istihdam yaratacak gelişigüzel girişimi destekliyoruz. Bu mevzuda dü yürütüm içindeyiz. Birisi istihsal sürecine ortaklık programı başlığında direkt doğruya işletmelere iş gücü desteği veriyoruz. İstihdamı destekleyen öteki projemiz de işbaşı yetişek projesi. Bugün de bunu gerçekleştiriyoruz. Burada işletmelerimize yetişek sürecine kattıkları emekçilerin istihdam edilmesi şartıyla, mahsus birlikte kurda istihdam edilmesi şartıyla, o programların finansmanını kılıç gerçekleştiriyoruz."

Türkiye'nin büyümesi düşüncesince istihdamın artarak çoğalması icap ettiğini tamlayan Bilgin, ihracata alakalı büyümenin Türkiye'nin dava kırma yeteneğini artıracağını anlatım etti.

Konuşmaların arkası esna Nursan Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yamakoğlu ve Bakan Bilgin, işbaşı yetişek programını bütünleyen işçilere belgelerini verdi.

Programa, Kütahya Valisi Ali Çelik, Belediye Başkanı Alim Işık, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler'in birlikte davetliler katıldı.

Bakan Bilgin, merasim öncesinde Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi'ni gezerek, icraat dair Vali Çelik'ten bilim aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler