USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

‘Beton Yollar Kongresi ve Sergisi’nin açılışı TÜRKÇİMENTO’nun katkılarıyla gerçekleştirildi

Beton yolların önemine dikkati çekici ‘Beton Yollar Kongresi ve Sergisi'nin açılışı, TÜRKÇİMENTO'nun katkılarıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

‘Beton Yollar Kongresi ve Sergisi’nin açılışı TÜRKÇİMENTO’nun katkılarıyla gerçekleştirildi
16-11-2022 19:08


TÜRKÇİMENTO'nun iş birliğiyle planlı ve anne teması “Sürdürülebilir Beton Kaplamalarda Kalıcı ve Akılcı Çözümler” şekilde belirlenen ‘2. Beton Yollar Kongresi ve Sergisi'nin açılışı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir'in katılımıyla Karayolları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Beton yolların önemini özetleyen ve bu çeşit yolların yaygınlaştırılmasını sağlayıcı kongreye binin üstünde delege ve ait amme gurur ve müesseselerinin temsilcisi, akademisyenler ve hususi kol temsilcileri katıldı. Öte taraftan kongrede beton yolun önemini bildirmek kabilinden dünyanın ayrışık ülkelerinden katı aşırı öğretim üyesi ve dil cambazı da arazi alacak.

“Çirkin yıldırı saldırısını kınıyor, birlikte elan yaşanmamasını dilek ediyorum”

Konuşmasının doğrudan öncesinde İstanbul Taksimde yaşanmış bulunan hunriz yıldırı saldırısında yaşamını kaybeden vatandaşları anan Fatih Yücelik, meydana getirilen saldırıyı kınayarak, “Hain saldırıda yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da aceleci şifalar dilerim. Ülkemize işlenmiş bulunan bu kötü yıldırı saldırısını kınıyor, birlikte elan yaşanmamasını dilek ediyorum” ifadelerini kullandı.
Birlik şekilde diyar çapında beton yöntemler ve beton bariyerlerin elan yayılmış kullanımıyla ait bilgilendirme emekleri yaptıklarını dile getiren Yücelik, “Bugün ensesi kalın devletlere baktığımızda zat kaynaklarını akıbet aşama akliyeci kullanan devletler bulunduğunu görüyoruz. Türkiye şekilde arz yağı kaynakları açısından mahrum birlikte ülkeyiz fakat çimento süper gücüyüz. Öyleyse çelimli yanımızı ön plana çıkarmalı, diyar ekonomisine katkımızı sunmalıyız. Avrupa'nın en şişman çimento üreticisi bulunan ülkemiz, kere ihtiyacının ehemmiyetli birlikte yönünü ağız ağıza domestik çimento ile karşılayabilir durumdadır. Cari açığı azaltmada en can alıcı yollardan birisi de yüzdelik beniz domestik istihsal bulunan çimento ile meydana getirilen beton yollardır. Tam da bu aşamada güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı, modern hizmetlerin sunulmuş olduğu ulusal birlikte iblağ sistemi
oluşturulmasına katkı sağlanması hedefiyle beton yöntemler mevzusunun üstünde önemle duruyoruz” biçiminde konuştu.

Birliğin bu sahanın gelişim göstermesi düşüncesince ehemmiyetli adımlar attığını dile getiren Yücelik, “TÜRKÇİMENTO, Türkiye'nin çimento üreticilerinin kısaca yüzdelik 96'sını anabolizma fail ve 60 salname esaslı birlikte kuruluş. Bu açıdan çimento piyasasının gelişim göstermesi açısından katkı oluşturmakta ve encam ölçüde görev verici aşırı ehemmiyetli birlikte kuruluş. Türkiye'nin en emektar sivil polis polis maşer kuruluşlarından birisi. Türkiye'de çimento sektörünü gelişim göstermesi düşüncesince evren ile buluşturan, hayattaki bulunan gelişimleri bire birlikte anda Türkiye'ye aktaran, bire birlikte sürede Türkiye'deki bulunan gelişimleri de dünyaya aktaran aşırı ehemmiyetli birlikte kuruluş” niteleyerek konuştu.
Düzenlenen kurultay ve sergide ayrışık iştirakçilerin arazi aldığını tamlayan Yücelik, “İkincisini düzenlediğimiz Beton Yollar Kongre ve Sergisi'nde salim olsun bakanımız
teşrif ettiler. Karayolları Genel Müdürlüğü himayesinde meydana gelen birlikte aranjman bu. Biz bunu aşırı önemsiyoruz. Yaklaşık binin üstünde ortaklık sağlandı. Burada akademisyenler, kol içi ve dışından, amme gurur ve kuruluşlarından, belediyelerden, il hususi idarelerinden aşırı başlıca birlikte ortaklık sağlandı. 2 çağ süresince ehemmiyetli gelişmelerin yaşanacağını düşünüyoruz. Beton yolun önemini başta burada nice gayrimenkul dışından ve gayrimenkul içerisinden akademisyenlerimizle bu arada anlatacağız. İnşallah memleketimizdeki beton kere ağını elan birlikte tomar bollatmak yerine da ehemmiyetli birlikte aktiflik bulunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Beton yolun elan kazançlı ve derinliğine ömürlü olduğuna aksan karşıcı Yücelik, konuşmasına şu şekilde bitmeme etti:

“Yaptığınız devir asfalt yolda biraz sene içinde birlikte restorasyon gerçekleştirmek zorundasınız fakat beton yolu yapmış olduğunuz devir 20 sene süresince rastgele birlikte obje yapmıyorsunuz. Dolayısıyla maliyet şekilde aşırı önemli. Ülkenin kazançlı şekilde maliyeti inzal noktasında aşırı önemli. Aynı sürede da değişik tesirleri var; elan konforlu birlikte yol, yakıtta elan az birlikte istihlak sağlayıcı birlikte yol. Dünyanın en şişman bütim üreticisi Amerika'dır fakat Amerika'nın yollarının başta ağırbaşlı taşıtların geçmiş olduğu yolların yüzdelik 50'si beton yoldu. Belçika'nın yüzdelik 60'ı beton yoldur. Almanya'nın yollarının yüzdelik 38'i beton yoldur. Keza Avrupa'da yolların birlikte bölümü beton yoldur. Beton yolların devletimizde de konfor açısından, bire birlikte sürede da akan açığa müspet açıdan bulaşık edeceği düşüncesince bütimi siz haricen alıyorsunuz, çimento domestik olduğu için ötürü akan açığa da aşırı ehemmiyetli birlikte tesiri ve faydası olacaktır. Beton kere türkiye açısından eğer olmazsa olmazdır.”
Beton yolun indinde beton bariyerlerin de kaymakamlık sonrası düşüncesince dirimsel ehemmiyet taşıdığına dikkati çekici Yücelik, “Beton yolun indinde mukassem yolların mutedil refüjlerinde beton bariyerlerin kullanılması, kaymakamlık olduktan ahir ahiret yolculuğu riskini yüzdelik 20 seviyesinde ezici birlikte mekanizmadır. Beton yollarla bu arada de beton bariyerlerimizin kullanımının artmasını diliyoruz” niteleyerek konuştu.
Beton Yollar Kongresi ve Sergisi ferda da bitmeme edecek.

Doğukan Gürel - Muhammed Musab Gümüşer - Sadettin Aliusta
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler