USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakırköy-Kirazlı yer altı treni hattının evvel ray deposu yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, evvel ray kaynağının yapıldığı Bakırköy-Kirazlı yer altı treni hattı projesinde hep inkişaf oranının yüzdelik 78’e ulaştığını belirterek, hattın 2023 yılı ikinci yarısında hizmete alınacağını bildirdi.

Bakırköy-Kirazlı yer altı treni hattının evvel ray deposu yapıldı
28-11-2022 14:08
İstanbul

Karaismailoğlu, Bakırköy sahilde meydana gelen Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) yer altı treni hattı önceki ray deposu töreninde meydana getirdiği konuşmada, ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden, topyekun işlev anlayışıyla yatırımın, istihdamın, üretimin, turizmin, ticaretin altyapısını düz yazı etmeye bitmeme ettiklerini söyledi.

Türkiye genelinde 5 bine DOĞRU şantiyelerinde, 700 bine DOĞRU çalışanla yarının gereksinimlerini en akıllıcasına biçimde karşılayacak yatırımları hepyek düz yazı ettiklerini anlatım fail Karaismailoğlu, eksiksiz dünyanın krizlerle boğuşurken, Türkiye'nin yatırımları artırarak bitmeme ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şekilde hemen önceki teşrin ve teşrinisani ayında fark aşırı şişman ve ehemmiyetli erişim planların açılışını yaptıklarını bildiren Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"İlk şekilde 2 Ekim’de Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı yer altı treni hattımızın açılışını gerçekleştirdik. Ardından Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu yolu ve Assos-Troya tünelleri,
Malatya-Hekimhan yolu, Diyarbakır Güneybatı mekân yolu, Bitlis mekân yolu, Bandırma kavşağı ve bağlanak yolları, Gaziantep GAZİRAY, Yeni Yusufeli bağlanak metodları ile 56 kilometre boyunda 39 nüsha tünel ve 21 güreşçi köprüsü köprü yol ve sonuç şekilde bu hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımları ile ülkemizin en faziletkâr viyadüğü bulunan Eğiste Hadimi Viyadüğü'nü açtık. Perşembe haset 70 kilometre boyunda Ağrı Hamur Tutak Patnos ayrılmış yolunu, cumartesi haset de Şanlıurfa mekân yöntemini milletimizin hizmetine açacağız."

"İstanbul'un raylı dizge ağı 363 kilometreye yükselecek"

Adil Karaismailoğlu, dünyanın en ehemmiyetli metropollerinden İstanbul'u dev eserlerle buluşturduklarını anlatım ederek, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ile baş başa 270 kilometreyi bulan raylı dizge ağıyla İstanbul'u alelacayip beraberinde noktaya taşıdıklarını söyledi.

Hizmete açtıklarını bu dev eserlerle yetinmeyeceklerini, İstanbul'u geleceğe taşıyacak plan ve yatırımlarda mücahede kesmeyeceklerini vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Bizde 'durmak yok, yola devam' prensibi vardır. Çünkü bazıları az daha idrak siyaseti değil, işlev ve im siyaseti yapıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şekilde İstanbul'da dünyanın en ibdai ve çağdaş şehir içi raylı dizge projelerini hepyek yaşama geçirdik. İstanbul, Türkiye'nin herhangi hepyek şehrinden evladını bağrında yaşatıyor. Onlara iş oluyor, aş oluyor. Tabii nüfusu ve taşıt sayısı da artıyor, gidiş geliş sorunu de artıyor. Trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmanın en can alıcı yolu tek işkilsiz şişman transfer ve raylı sistemleri yaygınlaştırmaktır. Bizler de İstanbul'u yeniden başa çağdaş raylı dizge ağlarıyla donatıyoruz."

Karaismailoğlu, İstanbul'da halkın hizmetine sundukları raylı sistemlerin uzunluğunun Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı yer altı treni hattı ile baş başa 270 kilometreye ulaştığını belirterek, İstanbul'da inşası bitmeme fail 96 kilometre uzunluğundaki 6 ayrıca 7/24 esasıyla çalışmalara bitmeme ettiklerini bildirdi.

Yapımı bitmeme fail planlar bittiğinde İstanbul'un raylı dizge ağının 363 kilometreye yükseleceğini aktaran Karaismailoğlu, "Milletimizin, İstanbulluların yaşamı kolaylaştıkça, konforu arttıkça heyecanımız da artıyor, işlev aşkımız da katlanıyor. İstanbul'da kentsel hareketliliği isteklendirme edecek ve insanımızı canlı hareketliliğe, şişman transfer ve zeki erişim çözümlerine yönlendirecek çalışmalarımıza da bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Hattımızı 2023 yılı ikinci yarısında hizmete alacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Kirazlı Metro projesinin önceki ray deposu törenini gerçekleştirerek aşırı ehemmiyetli beraberinde evreyi geride bıraktıklarını bildirdi.

Çalışmalarına çabucak bitmeme ettiklerini ve plan genelinde yekûn aksiyon oranının yüzdelik 78'e ulaştığını aktaran Karaismailoğlu, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yurttaşlarımıza elan konforlu ve emin beraberinde erişim alternatifi sağlayacak bulunan bu yer altı treni hattını beraberinde an ilkin aktarmak namına çalışmalarımıza 7 çağ 24 sayaç esasına mucibince kâffesi mühendislik gereklerini namına getirerek bitmeme ediyoruz. Hattımızı 2023 yılı ikinci yarısında hizmete alacağız." dedi.

Mühendislik açısından en dayanıklı şartlarda aşırı koyu nüfusun yaşamış olduğu ilçelerde çalışmalarına karşın çevreyi koruyarak tünel kazılarının tamamını, demirli beton imalatlarının da şişman beraberinde yönünü tamamladıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Tünel kazılarımızı bitirdiğimiz 7 Mayıs'ta da sizlerle beraberinde araya gelmiş, çalışmalarımızı paylaşmıştık. O günden bugüne şişman gelişmelere imza attık." dedi.

7 istasyonu mevcut Bakırköy-Kirazlı yer altı treni hattının 8,4 kilometre boyunda bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Bu istasyonlar; Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarıdır. Saatte 80 kilometre çabucak günde 1 milyon yolcu, bu hattımız ile yolculuk edebilecek. Hattın işletmeye katılması ile Kayaşehir-Bakırköy deniz boyu arası yolculuk süresi 39 dakika, Çam ve Sakura kent Hastanesi-İncirli arası yolculuk süresi 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası yolculuk süresi 27 dakika, Başakşehir Metrokent-Bakırköy Özgürlük Meydanı arası yolculuk süresi 30 dakika olacak. Bakırköy-Bağcılar Kirazlı yer altı treni hattımızın 25 salname projeksiyondaki kazançlı ateşçi ise yağız yolu bakım ve pres ateşçi 536 milyon dolar, gidiş geliş kazalarını engellemesinden ötürü ilçe ateşçi 16,1 milyon dolar, devir ateşçi 690 milyon dolar kazanmak az daha yekûn 1,2 bilyon dolar olacaktır."

Karaismailoğlu, hemen bu kazançlı kazancın bile esas manada kimin İstanbul düşüncesince çalıştığının en elleme işareti olduğunu, milletin filhakika "suyu getirenle, testiyi kıranı" oldukça elleme bildiğini söyledi.

"Milletimizin kaderini, bugününü, geleceğini kimsenin keyfine bırakacak değiliz"

Pendik-Sabiha Gökçen hattının arkası sıra tam Kağıthane-İstanbul Havalimanı ve Başakşehir-Kayaşehir yer altı treni çizgileri bulunduğunu bildiren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Saatte 120 kilometre ile Türkiye'nin en aceleci metrosu unvanına sahip, dünyanın mahdut metrolarından olacak 37,5 kilometrelik Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane –Eyüp-İstanbul Havalimanı metrosunun, Kağıthane-havalimanı kesiminin yapımını tamamladık. Sinyalizasyon testleri sona erer bitmez çelimsiz müddet zarfında hizmete sunacağız. Başakşehir-Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir metrosunun yapımını da çabucak tamamladık. Testlerimizin bitmeme etmiş olduğu bu hattımızı da geçenlerde hizmete açıyoruz.

İstanbul erişim anne planı; İstanbul'un 1.100 kilometre yer altı treni hattına gereksinimi bulunduğunu gösteriyor. Bu sebeple İstanbullular, İstanbul'da yer altı treni yatırımlarının beraberinde numara etap sorumlusu bulunan İBB'nin de sorumluluklarını ve görevlerini hatırlamasını bekliyor. Bizler de alay malay tartışmalar yerine, ülkemizi ve İstanbul'u geleceğe taşıyacak mega projeleri halletmeye bitmeme edeceğiz. Gördüğünüz gibi, işimize bakıyoruz. Çünkü milletimizin kaderini, bugününü, geleceğini kimsenin keyfine bırakacak değiliz."

Konuşmaların arkası sıra Bakan Karaismailoğlu ile Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, yer altı treni tünelinde önceki ray kaynağını gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler