USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakanlar Varank ve Kirişci, Kahramanmaraş'ta ceviz ve hars festivaline katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin arsıulusal ilişkilerde, evren siyasetinde yönerge meydan değil, zat kararlarını sağlayan birlikte diyar biçimine geldiğini belirtti.

Bakanlar Varank ve Kirişci, Kahramanmaraş'ta ceviz ve hars festivaline katıldı
24-09-2022 23:00
Kahramanmaraş

Bakan Varank, Kahramanmaraş'ta 7. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali'nde meydana getirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 20 senedir "Türkiye'yi nite birlikte hamle elan ileriye götürürüz, nite çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarırız, bu ermiş milleti en dobra imkanlarla en dobra hizmetlerle tanıştırırız?" derdinde olduklarını söyledi.

Ülkenin herhangi birlikte karış toprağında evcil yönetimlerin de yardımıyla bu endişe doğrultusunda görev etmeye çaba gösterdiklerini özetleyen Varank, şunları kaydetti:

"Biz çalışmaktan bambaşka birlikte bilinçlilik bilmiyoruz zira kılıç inanıyoruz ki bu ermiş millete görev geçirmek şereflerin en yücesi. Ve Allah'ın izniyle de 2023'ten itibaren aşırı elan çabuk birlikte biçimde çalışmaya bitmeme edeceğiz. Çok elan şişman birlikte gayretle çalışmaya bitmeme edeceğiz. Yeter ki kılıç birlikte olalım, bu arada olalım. Allah'ın izniyle bunu yaptığımızda bizim üstesinden gelemeyeceğimiz tek bilinçlilik olmaz. Bakın New York'ta dört başı mamur evren liderleri BM'nin karşısındaki Türkevi'ne gelip Cumhurbaşkanımızla görüştü. Cumhurbaşkanımız, New York'tan ilkin Orta Asya'daydı. Doğu'nun şişman devletlerinin liderleriyle birlikte araya geldi. Şu anda Türkiye, arsıulusal ilişkilerde evren siyasetinde emir meydan değil, öz ayakları üstünde, öz kararlarını verici birlikte abuhava biçimine geldi."

Türkiye'yi kendiliğinden yetebilen birlikte abuhava biçimine getirdiklerini vurgulayan Varank, tamamı bunları milletin 20 yılda verdiği destekle başardıklarını tabir etti.

Bakan Varank, evren genelinde yaşanmış bulunan nice harp ve krizde arabuluculuk yapılması gerektiğinde önceki akla mevrut ülkenin Türkiye olduğuna ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Savaş oluyor, hububat krizinden bahsediyorlar ne diyorlar, 'Tahıl krizinde ki arabuluculuk yapar' sanarak sorduklarında akıllarına ki geliyor? Recep Tayyip Erdoğan geliyor. 'Ukrayna ile Rusya'yı sulh masasına nerde oturtabiliriz' dediklerinde akıllarına ne geliyor? Türkiye geliyor, İstanbul geliyor. Değerli kardeşlerim, bu hazırlop olmadı, kılıç bunun mücadelesini verdik. Türkiye kendiliğinden yetebilen, öz çıkarları neyi gerektiriyorsa onun istikametinde revan birlikte abuhava biçimine geldi. Ve 2023'te aha şuna değişmeyen vereceğiz, Türkiye öz politikalarını uygulayıcı birlikte abuhava mi olacak olmadan Avrupa'nın, Amerika'nın ağzının içerisine icra vekili birlikte abuhava mi olacak? Bunun kararını 2023'te vereceğiz ve kılıç inanıyoruz ki Maraşlı hemşerilerimiz 2023'te akla yatkın sonucu verecek ve inşallah kılıç Türkiye'yi adalet etmiş olduğu bölgelere baştan sona bu arada getireceğiz. "

"İnsan da doğduğu topraklarda geçimini realizasyon etmeli"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de ekincilik endüstrisi ilkin edinmek üzere, şehirlerin kendiliğinden yetebilmesiyle ait icraat yaptıklarını aktardı.

Kendisinin de seneler ilkin Kahramanmaraş'ta darülfünun olmaması dolayısıyla Çukurova'ya huruç ettiğini özetleyen Kirişci, "Biz devletler yerine nite kendimize yeterliliğin peşindeysek metropoller yerine da kendimize kifayetli edinmek durumundayız. Bununla ait ekincilik noktasında da bilhassa bunu kılıç 'kent tarımı' yerine da tanımlıyoruz. Bu kentin birincil ihtiyaçlarının gene bu kentin topraklarında üretilmesi esastır. Çağlayancerit gerçekte kusursuz da bunu yapmanın gayreti içerisinde." sanarak konuştu.

Kirişci, suyun düşmüş olduğu yerde tutulması neredeyse insanoğlunun da doğduğu topraklarda geçimini realizasyon etmesi icap ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İşte bunun ismi rustik kalkınmadan geçiyor. Elbette Çağlayancerit birlikte kaymakamlık ama burada imal edilen bilhassa Çağlayancerit cevizi öne çıkmış olduğu düşüncesince söylüyorum. Ceviz ilkin edinmek neredeyse lüzum nebati istihsal gerekse de hayvanca üretimde bizim tarafımızdan inşallah desteklenecek ve desteklenmeye bitmeme edilecektir. Kahramanmaraş TKDK kapsamında bulunan birlikte ilimiz, kaldı ki kılıç 42 illa sınırlamadık sayıyı 81'e çıkardık. Çağlayancerit neredeyse bu desteklere gereksinim duyan ilçelerimize inşallah kılıç birlikte artı ayrımcılık yapacağız."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da fırka yerine siyaseti zamanı akıl üstüne düz yazı ettiklerini söyledi.

Durmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk politik evveliyatına açık birlikte sağlam eda yerine kayda düşürdüğü "Önce ülkem ve milletim" anlayışıyla, "Benim aklım baştan sona Türkiye'dir" düşüncesiyle yöntem yaptıklarını dile getirdi.

Konuşmaların arkası sıra festival alanındaki stantları gezen Varank ve Kirişci, mahallî lezzetleri tattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler