USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank: Türkiye möble sektöründe bir numara ligde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin möble sektöründe birlikte numara ligde bulunduğunu belirterek, "Bu bizi hakkıyla bahtiyar ediyor lakin esas misyonumuz möble sektöründe hayattaki evvel 3 ülkeden birlikte tanesi edinmek istiyoruz." dedi.

Bakan Varank: Türkiye möble sektöründe bir numara ligde
22-07-2022 23:04
Erzurum

Bakan Varank, Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki "Doğu Anadolu Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı"nda meydana getirdiği konuşmada, Erzurum'un gönüllerinde gelişigüzel devir ayrımlı müşterek noktayı bulunduğunu söyledi.

Ne devir ülkenin başı sıkışsa Dadaşların en ön saflarda toprak aldığını özetleyen Varank, "Bu vatanperverliklerini 93 Harbi'nde Ruslara, Kurtuluş Savaşı'nda hepsi dünyaya erinç gösterdiler. 15 Temmuz'da Dadaşların yazdığı destanı unutmadık, unutmayacağız." sanarak konuştu.

Varank, devletin indinde bulunan kardeşlerinin indinde bulunmaktan alım çalım duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii burada bizim yanınızda olmaktan kastımız hemen laftan ibaret değil. Biz şehirlerimize bulunan sevgimizi, teveccühümüzü sözle değil, eserlerimizle gösteriyoruz. Bakın bugün bu fuara gelmeden ilkin Erzurum DAP ve KUDAKA Toplu Açılış Töreni ve SOGEP İmza Töreni'ni gerçekleştirdik. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansımız ve DAP Bölge Kalkınma İdaremiz destekleriyle yaşama geçirdiğimiz 18 projenin ki bütçeleri 70 milyon lirayı buluyor, resmi açılışını yaptık. Ayrıca önümüzdeki süreçte Erzurum'a yapacağımız 8,3 milyon teklik değerindeki 3 projenin imzalarını attık. 2002’den beri baktığımızda Erzurum'a 50 bilyon liranın üstünde envestisman yaptığımızı görüyoruz."

Erzurum Büyükşehir Belediyesin hepsi kadrolarıyla kesintisiz çalışmaya bitmeme etiğini dile getiren Varank, içinde bulundukları Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Fuar Merkezi'nin, kente kazandırılan ehemmiyetli yatırımlardan bulunduğunu belirtti.

Varank, fuarların adeta piyasa noktayı özelliği taşıdığını ve ilkin gerçekleştirildiği bölgenin insanına ve firmalarına ehemmiyetli avantajlar sağladığını kaydederek, "Bu devasa fuar kurulduğu günden beri Erzurum’un ekonomisine yardım sağlayacak sağ aşırı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Doğu Anadolu Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı bu etkinliklerden müşterek tanesi. Bu fuarda, müşterek yandan ticari anlaşmalara imza atılırken başka yandan eş ve güveyi adayları hayallerindeki ürünlere kavuşmuş olacak." dedi.

"Ülkemizde möble alanı gün günden gelişiyor"

Fuarın bölgeyle hudutlu kalmayacağına inandığını aktaran Varank, şu biçimde bitmeme etti:

"Süreklilik kazanması şeklinde gaye kitlesi derece derece büyüyecektir ve ilkin gayrimenkul dışından da buraya misafirler istikbaline içten inanıyorum. Bunu da gerçekte dilek yerine söylemiyorum, bu müşterek tespit. Çünkü gayrimenkul dışından bu yerlere de aşırı ağır talepler ve ziyaretçiler var. Şunu da aşırı güzel biliyoruz. Ülkemizdeki möble alanı de gün günden gelişmeye bitmeme ediyor. Üretimle bu arada möble ihracatında da aşırı ağır rekorlar kırıyoruz. 2002 senesinde Türkiye'deki möble ihracatı hemen 290 milyon dolarken 2021 senesinde ihracatımız 6,9 bilyon dolara erişmiş durumda. Bu senenin evvel 6 ayında 3,2 bilyon dolarlık dış satım gerçekleştirildi. Yıl böylecene bu rakamın 8-9 bilyon dolara ulaşmasını öngörüyoruz. Diğer yandan möble sektöründeki ithalatın da üretimimizle bu arada düştüğünü görebiliyoruz. Ülkemiz möble sektöründe şu anda müşterek numara ligde, bu bizi hakkıyla bahtiyar ediyor lakin gerçek gayemiz hemen müşterek numara ligde kazanmak değil, möble sektöründe hayattaki evvel 3 ülkeden müşterek tanesi kazanmak istiyoruz. Bunu yapabilecek yetenek devletimizde mevcut mı, ha var."

Varank, Bakanlık yerine ellerinden geleni yaptıklarına dikkati çekerek, "Yüksek vasıflı dizayn ve istihsal yeteneklerine cemaat müşterek sektörümüz var, kalifiye işgücümüz... Bu bölgede dünyada elde edilecek muvaffakiyet düşüncesince önümüzde tek bariyer yok." sanarak konuştu.

Erzurumlulara talepleri bulunması yerinde kapılarının gelişigüzel devir bariz bulunduğunu hatırlatan Varank, amme hususi kesim el ele vererek, bu maksata azimli biçimde gelişigüzel daim beraberce yürüyeceklerini söyledi.

"Aile topluluğun asliye taşıdır"

Bakan Varank, fuarın dünyaevi ve möble kazanmak kadar dü tarafı bulunması nedeniyle başka fuarlardan ayrımlı bulunduğunu vurgulayarak, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bu fuar hayır müşterek fuar. Gençlerimizin dünyaevi evveliyat serüvenlerine yardım sağlamayı hedefliyor. Bakınız burada 150’yi epey firmamız, 51 stantta bu ürünlerini sergiliyor. Şunu unutmamamız lazım, evlenmiş gençlerimize yaptığımız gelişigüzel müşterek dayanak noktası gerçekte kendimize yaptığımız envestisman demek. Biliyorsunuz, fasile müşterek topluluğun asliye taşıdır. Güçlü müşterek dünya olabilmenin yolu, çelimli aileler nesir etmekten geçer. Özellikle akıbet senelerde boşanmaların hat safhada bulunduğu dönemlerden geçiyoruz. Şahsen gençlerimize az buçuk müsamahalı olmalarını referans ediyorum. Evlilik hazırlop müşterek proses değil, güzel ve çirkin eyyam var. Kötü eyyam paylaşıldıkça azalır, güzel eyyam de paylaşıldıkça çoğalır. Onun düşüncesince birbirimize hürmet göstererek, az buçuk da dayanak göstererek, bu açıdan aykırı basiret göstererek kılıç bu ülkede birliktelikleri aşırı hâlâ levent boylu periyodik yaşatmamız lazım. Bu şartlara ve tavsiyelere ilgi edersek Türkiye'deki evlilikler aşırı hâlâ levent boylu ömürlü olacaktır."

Evliliğin meyvesi bulunan evlatlarla evliliklerin taçlanacağını aktaran Varank, şunları kaydetti:

"Bu açıdan Sayın Cumhurbaşkanımızın üç bebek tavsiyesi var. Cumhurbaşkanımızın dediğinde gerçekte aşırı ehemmiyetli hususlar var. Bunu sonsuz eleştirenlere aldırış etmeyin. Bu sözün gerisinde hakkıyla şişman manalar, ehemmiyetli asliye var, bu dedikodu olsun sanarak söylenmiş gır değil. Devletlerin refahında canlı popülasyon ehemmiyetli gösteriş oynuyor. Genç popülasyonu 1970’lerden beri dünyada güvenilmez müşterek düşme içerisinde. Batı vatanlarında bu aşırı hâlâ faziletkâr oranlarda. Japonya’da bu miktar yüzdelik 12, İtalya’da yüzdelik 12,9, Almanya’da yüzdelik 13,7. Şimdi bu devletler fellek fellek iş gücü arıyor, canlı nüfusa aşırı ağır gereksinimleri var. Biz şu anda bu aşamada yüzdelik 23 ile hamdolsun güzel denilebilecek pozisyondayız. Dinamik müşterek işgücümüz var. İnşallah, fasile teriminin manasının içinin boşaltılmasına müsaade vermeden bu oranları korumaya bitmeme edeceğiz. Böylelikle şişman ve çelimli Türkiye’ye revan yolun taşlarını, müşterek hamle ilerisini fikren sert biçimde döşemiş olacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler