USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank: Biz Samanyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına hemen saman geliyor

Bakan Varank "Türkiye'nin geleceğini tutu altında çoğaltmak istemiyorsak, behemehâl gök emek vermesi yapmalıyız Biz Samanyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına saman geliyor. Böyle vizyonsuz birlikte muhalefetin bu ülkeye vereceği birlikte nesne yok" dedi.

Bakan Varank: Biz Samanyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına hemen saman geliyor
14-08-2022 18:04
Bartın

Bir kol açma ve derinti düşüncesince geldiği Bartın'da evvel kendisine Valiliği ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, burada kollar kabilinden çiçeklerle karşılandı.

Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonradan makama güzeşte Varank, Vali Nurtaç Arslan'dan brifing aldı, kentteki sanayicilerle basına bağlı derinti yaptı.

Varank, henüz sonradan AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek icraat kendince İl Başkanı Turhan Kalaycı'dan bilim aldı. AK Parti'nin yapı sene dönümünü partililerle çörek keserek kutlayan Varank, İl Başkanlığı uğrunda vatandaşlara ve partililere seslenme etti.

Bakan Varank, burada icra ettiği konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'yi çağdaş medeniyetler düzeyinin üzerinde boşaltmak kıl payı şu anda her insanın evren önderi bulunduğunu onama etmiş bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan kabilinden müesses beraberinde sorun hareketi bulunduğunu söyledi.

Kardeşliklerini büyüterek Türkiye'yi büyüteceklerine inandıklarını anlatım fail Varank, "Bir ve bu arada kendisine bu bayrağa en iyi hizmeti yapacağımıza inandık ve onun düşüncesince de 21 senedir bu ülkenin eren vatandaşları ne işlev ve yatırımı adalet ediyorsa onu yapmak, onun mücadelesini hasretmek kıl payı de senelerdir iri gürültü veriyoruz." diyerek konuştu.

"Türkiye'de vasilik diyetiyle iri kavgalar verdik"

Varank, Karadeniz'in sulh deniziyken şu anda dü komşunun savaşına şehadet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

" 'Bu mücadelesi ki durdurabilir, bu dü abuhava ortada arabuluculuğu ki yapabilir?' dediklerinde dört başı mamur evren devletleri Türkiye'yi gösteriyor. 'Dünyada hububat krizi var, milyonlarca insanoğlu aç kalabilir, bu işe çareyi ki bulabilir?' dediklerinde, 'Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan bulabilir.' diyorlar. Biz 21 yılda iri mücadelelerle, iri kavgalarla bu ülkeyi yurttaşlarımızın adalet etmiş bulunduğu pozisyona arttırmak düşüncesince çalıştık."

Geçmiş zamanlarda verdikleri mücadelelere yer veren Varank, "Türkiye'de vasilik diyetiyle iri kavgalar verdik. Yeri geldi askerin, yargının içindeki gruplar bu ülkede zat iktidarını yapmaya çalıştı. Bürokrasi zat bağımsızlığını duyuru ederek bu ülkeye hükmetme etmeye çalıştı. Yeri geldi şahsen vuruş teşebbüsünde bulundular. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk milletinden almış bulunduğu güçle, başta gerisinde sağlıklı duran teşkilatımızdan almış bulunduğu güçle bu mücadeleyi en iyi biçimde verdi." ifadelerini kullandı.

Varank, dünyanın beraberinde türbülanstan geçtiğine ayraç ederek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Dünya eğrim bahir halinde, devletler gemilerin pusulalarını nereye çevireceklerini bilmez biçimde beraberinde arsıulusal politika yaşıyoruz. Yeri geliyor Karadeniz'de savaştan bahsediyorlar, yeri geliyor Çin ve Tayvan ortada birilerinin kaşıdığı mevzular acep evren ekonomisini elbette etkileyecek, bunları tartışıyoruz. 'Bu eğrim denizde Türkiye Cumhuriyeti gemisini ki dümen edebilir, ki en iyi biçimde bu gemiye kaptanlık yapabilir?' diyerek sorarsanız elden teşkilatlarımız değil, yüzdelik 51, 52 bizlere oy verici yurttaşlarımız değil, tehlikesiz olun aykırılık partilerinin de temsilcileri ne diyorlar biliyor musunuz? 'Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'dan bambaşka bu tecrübeye cemaat önder yok. Bu eğrim denizde bu gemiyi fakat Recep Tayyip Erdoğan en iyi biçimde yönetebilir.' diyorlar."

"2023 seçimleri dönüm noktası"

Bartın'da endüstri yatırımı düşüncesince çevre arayanların olduğuna dikkati çekici Varank, "21 sene ilkin adeta beraberinde karye kabilinden bulunan bu kentin merkezinde size deseydim ki, 'sanayiciler gelecek, envestisman meydana getirecek toprak arayacaklar', siz bana inanmazdınız. Bugün kılıç Bartın sanayisinin geldiği yeri konuşuyoruz. 'Turizmde ne yatırımları beraberinde tomar yaparız, buraya henüz beraberinde tomar gezmen çekeriz, buraya taşınmazlar dışından kruvaziyer gemiler elbette gelebilir, tarımda ne destekleri verir, henüz doğacak gideriz?' bunu konuşuyoruz. Bu muvaffakiyet öyküsünü bitmeme ettirmek, Türkiye'yi çağdaş medeniyetler düzeyinin üzerinde çıkarmak, Türkiye'yi eskiden bulunduğu kabilinden emir düzlük beraberinde abuhava değil, emir verici kusursuz ari Türkiye Cumhuriyeti durumuna bildirmek ve bitmeme yol açmak istiyorsak, 2023'te yapacağız icraat baş döndürücü önemli. 2023 dönüm noktası." değerlendirmesini yaptı.

Varank, 2023 seçimlerini kazandıklarında Türkiye'nin geleceğinin baş döndürücü henüz aydın olacağını dile getirdi.

Türkiye'de yapılmamışları yaptıklarını, tasar ve projelerinin muhalefetin yanına üstelik yanaşamayacağı ufukta bulunduğunu kail Varank, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Bugün Türkiye'nin otomobilini konuştuğumuzda aykırılık ne diyor, 'Bu arabayı yapamazsınız, yapsanız üstelik satamazsınız!' 29 Ekim geliyor. Allah'ın izniyle Türkiye'nin arabasının fabrikasını 29 Ekim'de açacağız. Araçlarımız sıra istihsal bandından inmeye başlayacaklar. Biz denir ki uzayda beraberinde konkur var, Türkiye katiyen bu yarıştan arka kalmamalı. Eğer Türkiye'nin geleceğini tutu altında çoğaltmak istemiyorsak, kesinlikle feza emek vermesi yapmalıyız. Çocuklarımız Samanyolu Galaksisi'ni araştırarak geleceğe ilişkin projeler yapmalılar. Biz Samanyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına ne geliyor biliyor musunuz? Sadece saman geliyor. İşte hakeza vizyonsuz beraberinde muhalefetin bu ülkeye vereceği tek obje yok."

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da AK Parti'nin birçok seneler bu ülkeye işlev edeceğini belirterek, "Bundan tek kimsenin şüphesi olmasın. Nice zorlukları, badireleri milletimizle beraberce aştık. İnşallah Türkiye 2023'te milletimiz kazanımlarından geriye dönmeyecek." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler