USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Pakdemirli müjdeyi açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tutma ödemelerinin çağ sebebiyle başladığının müjdesini vererek, "10 dayanak noktası kaleminde 244 milyon liralık tutma ödemesini çağ sebebiyle hesaplara aktarmaya başlıyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli müjdeyi açıkladı
24-12-2021 18:44

Bir paradigma görüşme düşüncesince Zonguldak'a mevrut Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, birlikte otelde ekincilik orman piyasası yorum toplantısına katıldı. Protokol üyelerinin birlikte kol temsilcileri, TSO ve taharri memuru polis maşer kuruyuşu temsilcilerinin katılmış bulunduğu yorum toplantısında besin fiyatlarındaki artışa yer veren Bakan Pakdemirli, yaşanmış bulunan akıbet gelişimleri katılımcılarla paylaştı.

Pakdemirli, "Gıda fiyatlarında dünyada aşırı ağır birlikte çoğalma yaşandı. Aslında besin fiyatlarıyla dayalı yahut zirai fiyatlarla dayalı dünyada aşırı şişman mesele olacak birlikte gestalt mevcut mı? Evet. Kuraklık var, vatanımızda var. Dünyada da birlikte hacim yağışsızlık mevcut fakat üretimin toplamı nedeni ile bunların gerçekte hiçbiri şu andaki bedel artışlarını açıklama edecek birlikte durumda gestalt ortaya çıkartmıyor. Elbette belirsizlikler, belirsizliğin yönetimi ve bu belirsizliklerle bu arada ortaya çıkan bağlam icap istemez fiyatların artışına sebebiyet verdi. Dünya elbette ki bizde müdahale edinmek kıl payı etraflı devletler bu belirsizlikleri kumanda etmek yerinde kalıyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında Eylül-Ekim kabil pandemi ülkeyi ayrılma bedel mi niteleyerek düşünürken dakika nedeni ile bakıyoruz hala pandemiyle dayalı vatanımızda Allah'a şükür ehemmiyetli derecede muvaffakiyet olmasının indinde Avrupa devletlerinde yeni baştan ve baştan kapanmaların meydana geldiğini, ortaya çıktığını rüyet ediyoruz. Bunun manası şu. Bir müddet şimdi bu belirsizlikleri berhayat olgunlaşmak durumundayız. Allah'a şükür olsun ki türkiye çelimli zirai istihsal ast yapısı dobra birlikte perişan zincir ve sonuç görev ast yapısıyla ehemmiyetli birlikte besin sorunu yaşamamıştır. Dünyanın herhangi birlikte ülkesinde bulunduğu kabil kuyrukların yaşandığı rafların boşandığı, rafların yağmalandığı birlikte durumla huzur karşıya kalmadık. Pandeminin en kaba yaşandığı bu akıbet günlere genişliğinde da aşırı ehemmiyetli birlikte problemle huzur karşıya kalmadık. Elbette hem pandeminin evren çapındaki tesiri bununla birlikte büyümekte bulunan devletlerin umumi sorunu bulunan dövizdeki çalkantılarla bu arada maliyetlerin çoğalması ve besin fiyatların artmasıyla da huzur karşıya kaldık. Özellikle burada da şurası tabir geçirmek isterim besin fiyatlarının artışıyla bu arada birlikte aşırı üreticimiz, perakendecimiz sonuç görev bu işin en sonuncu manada tüketiciye verim sunan manada he tığ maliyetimiz şimdi düşüt fakat bindirim gerçekleştirmek zorundayız. Yerine koyma maliyetiyle satıyoruz çünkü. Belki de haklılardı fakat bu güneş nedeni ile azalma trendinde amme vicdanını az buçuk şimdi terfih giymek istiyorsak değiştirmeden namına koyma maliyetleriyle de sergen fiyatlarında birlikte ferahi yapılması icap ettiğini de düşünüyoruz. Başta besin edinmek kıl payı kâffesi tekstil, başka kişilerin ihtiyaçlara bulunan kâffesi malzemelerde bu ucuzluğu ve rahatlamayı görmeyi dilek ediyoruz" niteleyerek konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri fiyatların indirilmesinde ön aldı

Bakan Pakdemirli, besin fiyatlarının indirilmesinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin ön aldığını tabir etti. Kamu vicdanının aceleci birlikte halde rahatlatılması düşüncesince sergen fiyatlarının düşmesini beklediklerini tamlayan Pakdemirli, "Tarım Kredi Kooperatifleri burada birlikte ön aldı. En aşırı esas besin mamüllerindeki fiyatlarda da aceleci halde maliyetleri efdal müdahale olsa namına koyma maliyetiyle bu arada tutarları arka çekerek en şişman gurur olmasa da mürşit birlikte gurur namına yerini aldı niteleyerek düşünüyorum. İnşallah gelecek günlerde de bu sektörün başka paydaşları, başka aktörleri da bunların gereğini yapacaktır. Gereğini yapmayanlarla da dayalı hem Ticaret Bakanlığımız bununla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığımız olsun muktezi denetimleri yapacaklarına kamuoyunu bilgilendirirler. Kamu vicdanını aceleci birlikte halde terfih giymek istiyorsak namına koyma maliyetiyle mademki bu işleri yapıyorsak aceleci birlikte halde sergen fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz" biçiminde konuştu.

"Un ihracatında evren birincisi, makarnada evren ikincisiyiz"

Türkiye'nin un ihracatında evren birincisi, makarnada evren ikincisi bulunduğunu hatırlatan Bakan Pakdemirli, bedel artışlarına huzur meydana getirilen regülasyonları da şöyleki açıkladı:
"Un ihracatında dünyada birlikte numara makarna ihracatında dünyada ikinciyiz. Üç dun iptidai fevk nereye bakarsanız bakın bizim yer ölçeğimizin önemsiz bulunmasına rağmen, Türkiye'nin strüktürel problemleri de bulunur almak lazım. Türk çiftçimiz, üreticimiz, besicimiz akıbet derecede başarılıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi namına tığ birlikte ayarlama yapıyoruz. evvel üreticiye görev etmek, yetiştirici düşüncesince akla yatkın fiyatın oluşturulmasını gelmek düşüncesince aşırı ehemmiyetli birlikte ayarlama görevimiz var. Ama bu zamanda de birlikte un regülasyonu yaptık. Bu ne genişliğinde biliniyor bilmiyorum. Bugün nedeni ile ekmeğin fiyatının makul yerlerde sabitlenmesi yahut artmış olmasından anne nedenlerinden birlikte tanesi budur niteleyerek düşünüyorum. Ekmek maliyetini ıskat geçirmek düşüncesince akla yatkın pahalı buğday satışı yaptık. Ve bunu da işleyenlere, fabrikalara, üstenme verenlere 185 ila 205 teklik ortada çuvalını satacağım diyenlere de üstenme aldık. Un, kazanç maliyetinde dun fevk üçte biri buğdayın fiyatının artışından kaynaklı. Ekmeğin maliyetinin buradan yükselişini muhtemelen oranda engelledik niteleyerek düşünüyorum. TMO, TOBB, Ticaret Bakanlığı ve Valiliklerin denetimiyle de bu işi hala sürdürüyoruz. Peyderpey bedel artışları gerekiyorsa bizim tarafta da da buğdayda hala ehemmiyetli birlikte desteklenmiş yapıyoruz. Gerekirse yaparız. Ayrıca olta düşüncesince ayarlama yaptık. Hayvancılık yapanlar kesinlikle biliyordur ve faydalanıyordur. Uygun fiyatta besicilerimize olta satışı yaptık. Hem besicilere bununla birlikte olta endüstrisine bunu tahsis ettik. Besi sektöründe arttırma 2-3 bilyon teklik birlikte iyon önüne esbak olduk. 4.5 milyon besi ve motorin hayvanıyla, 200 yöresinde kanatlı bütünleşmiş tesisinin olta ihtiyacını karşıladık. 2,6 milyon titrem birlikte tahıl satışı yaptık."

Tarımın finansmanının önemine de uyanıklık çekici Bakan Bekir Pakdemirli, "Tabii ki tarımın finansmanı önemli. Burada Ziraat Bankası üstünden muktezi desteği veriyoruz. Bu çağda de bizim bankaya ricamız küsurat maliyetlerle bilhassa girdi maliyetlerimiz mazot, gübre, ilaç, yemde bu finansman miktarımızı maraba başına birlikte hacim şimdi artırılması gerekiyor. Bunu da daima namına konuşuyoruz. Devamını getiriyoruz" dedi.

"Gelir himaye sigortası"

Amerika ve bazısı Batı devletlerinde yaşama geçirilen Gelir Koruma Sigortası huzur da bilgiler aktaran Bekir Pakdemirli, "Gelir himaye sigortası vatanımızda sıfır birlikte konudur. Amerika'daki zirai sigortaların yüzdelik 85'i dirimsel himaye hesabına yapılır. Gelir himaye şudur. Bir poliçe satın alıyorsunuz o poliçede diyor ki ‘Çiftçi Bekir Bey beniz dönüm tarlasını eker. Şu genişliğinde buğday alır. Onun altında şayet birlikte bilinçlilik oluşursa aradaki ayırt bu poliçe ile ödenir.' Böyle birlikte düzene akla yatkın da ilkin mühim ürünlerde ondan sonraları başka ürünlerde geçiyor olmamız lazım. ABD ve bazısı Batılı devletler buna esbak durumda. Bunu da tığ dü yıldır Konya'da deniyoruz. 2023'ten itibaren kâffesi ülkeye yayıyor olacağız. Birde bu işlerin birlikte aşama şimdi ötesi var. Sözleşmeli üretim. Alıcı ile satıcının yahut müşteri ile üreticinin birlikte araya geldiği akla yatkın yapılandırılmış birlikte sistem. Pancarda var, patateste, domateste var. Bunu şimdi yaygınlaştırmak mevzuat eksikliklerini bertaraf geçirmek akıbet aşama ehemmiyetli mümkün niteleyerek düşünüyorum" niteleyerek tabir etti.

"244 milyon teklik sübvansiyon ödemesi başladı"

10 dayanaklık geçirmek kaleminde mecmu 244 milyon teklik sübvansiyon ödemesinin dakika nedeni ile başladığını aktaran Bakan Bekir Pakdemirli, "Destekleme ile dayalı müjdelerimizi de açıklıyoruz. Yine rustik kalkınma ve yatırımların desteklenmesi, sulama araba ve takım alımlarının desteklenmesi, efsanevi kalıtım bilimi kaynaklarının korunmasının desteklenmesi, zirai yayın, müşavirlik desteği, efsanevi rahatsızlıkları tazminatı desteği, şehadetname ve ekecek istihsal desteği, moher üretimi desteği, AR-GE desteği, olta bitkileri desteği, balığın avcılığı desteği kapsamında 10 dayanaklık geçirmek kaleminde mecmu 244 milyon teklik sübvansiyon ödemesini bu güneş nedeni ile hesaplara aktarmaya başlıyoruz. Bunu da yurttaşlarımıza bildirmiş olalım" niteleyerek müjdeyi açıkladı.

Onur Altındağ - Sertaç Özdemir - Emrecan Bayram
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler