USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Nebati, Yapılandırma Kanunu’nun detaylarını açıkladı

İzmir'de “İş Dünyası Buluşması”na eklenmiş olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bu Yapılandırma Kanunu'nda ihsan dairesine ödenmesi müstelzim ne cins namus borcu olursa olsun yapılandırılacak. Bir kıta istisnamız mevcut o da 2022 yılı düşüncesince ödenmesi m

Bakan Nebati, Yapılandırma Kanunu’nun detaylarını açıkladı
24-01-2023 21:06


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir'de müşterek otelde planlı “İş Dünyası Buluşması”na katıldı. Toplantıda Yapılandırma Kanunu üzerine ayrıntılı bilgiler sağlayan Bakan Nebati, “Teklifle, mevhibe ve prim borçları bilhassa iktisap etmek üzere, aşırı sayıda amme gurur ve kuruluşuna süresinde ödenememiş borçların cezaları kaldırılarak ödenmesini getiriyoruz. Şunu da belirtmem icap eder ki, bugüne genişliğinde öbür konfigürasyon yasalarında şümul alınmayan adli mülk cezaları engelleme iktisap etmek neredeyse yönetimsel mülk cezalarını da konfigürasyon kapsamına alıyoruz. Tabii bunların faizlerini de az müşterek nispet ile güncelleyerek ödenmesini hâlâ bedava duruma getiriyoruz. Bu Yapılandırma Kanunu'nda mevhibe dairesine ödenmesi müstelzim ne çeşit namus borcu olursa olsun yapılandırılacak. Bir kıta istisnamız var o da 2022 yılı düşüncesince ödenmesi müstelzim eğreti vergiler. Onlar da filhakika bildirge tevdi süresinde genişliğinde ödenmezse terkin edilmiş bulunduğu düşüncesince şümul almadık. Ayrıca, mahkemeli bulunan mevhibe ve prim dosyalarındaki ihtilafları sonlandırarak ifa imkânı getiriyoruz” niteleyerek konuştu.

“Yasalaşmasını bekliyoruz”

Yapılandırma Kanunu ile ilgilendiren bilim vermeye bitmeme fail Bakan Nebati, “Halkımızın ve ekonomimizin ihtiyaçlarını ve mevrut talepleri dikkate alarak kamuya bulunan yükümlülüklerin hafifletilmesi ve derinlemesine vadeli taksitler şeklinde ödenebilmesi düşüncesince Cumhurbaşkanımızın da belirttiği emek harcamaları tamamlandı. İnşallah en çelimsiz müddette Meclisimizin gündemine alınarak yasalaşmasını bekliyoruz. Kanun hem konfigürasyon hükümlerini bununla beraber mevhibe mevzuatında türlü yeniliklerin bulunduğu hükümleri kapsayacak. Yapılandırmaya bağlı hükümlerle; mevhibe daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, büyükşehir belediyeleri ve belediyeler, il hususi idareleri ve envestisman izlem ve eş güdüm başkanlıklarına ödenmesi müstelzim amme alacaklarının baştan yapılandırılmasına bağlı tensikat yapıyoruz” laflarına toprak verdi.

“Taksit ifa sürelerini 4 yıla çıkardık”

Teklifte, matrah artırımı ve pres kayıtlarının düzeltilmesine olanak sağlayıcı düzenlemelere de toprak verdiklerini kail Bakan Nebati, laflarını şu halde sürdürdü: “İşletmelerimiz, 2018 ila 2021 yılları düşüncesince gelir, kurumlar, KDV ve dirimsel ön kesinti vergilerinde matrah ve mevhibe artırımı yaparak mevhibe incelemesi ve tarhiyata muhatap olmayacak. Bu mevzuda da şurası önceden belirteyim; artırılan matrahların vergilerini spot öderlerse o hin mevhibe gerçekte da yüzdelik 10 tenzilat sağlanacaktır. Bu teklifteki ehemmiyetli müşterek teceddüt de taksit ifa sürelerini 4 yıla çıkarmamızdır. Böylece yurttaşlarımız yapılandırılan borçlarını 4 yıla yayılan maaş taksitler şeklinde 48 taksitte ödeyebilecekler. Ödeme süresini derinlemesine tuttuk fakat hâlâ çelimsiz müddette yapmak isteyenlere de başkaca avantajlar getiriyoruz. Yapılandırılan düyun spot ödenirse, filhakika ıvır zıvır oranlar uygulayarak hesapladığımız Yurt içi-ÜFE ücretinin yüzdelik 90'ından da vazgeçiyoruz. Eğer yapılandırılan namus borcu yönetimsel mülk cezası ise temel alacaktan da yüzdelik 25 oranında tenzilat sağlıyoruz.”

“2 bin lirayı aşmayacak borçlar”

2 bin lirayı aşmayan icralık borcu bulunan vatandaşların bu borçlarını likidasyon edecek ortamı filhakika hâlâ evvela hazırladıklarını anlatım fail Bakan Nebati, “Şimdi de vergi, ceza, repo kabil ne türden olursa olsun borcu bulunan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan borçlarını sileceklerini söyledi. Bir kişinin, 31 Aralık 2022 tarihinden evvela ödenmesi müstelzim borçlarının toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa bu aranjman kapsamında müşterek kereye duyulan iktisap etmek neredeyse oda boncuğu koşul aramadan borçlarını siliyor, alacağımızdan vazgeçiyoruz. Böylece, bu düyun hasebiyle mevhibe dairelerimiz takibat işlemleri yapmayacak, vatandaşımız da takibe muhatap olmayacaktır” dedi.

“Genç müteşebbis istisnasının tutarını artırıyoruz”

Teklifte toprak düzlük öbür kimi düzenlemelere de yer veren Bakan Nebati, şu halde sıraladı: “Gelir Vergisi Kanunu'nda toprak düzlük gailesiz müteşebbis istisnasının tutarını artırıyoruz. Mevcut düzenlemeye mucibince ayrıklık kapsamında evvel kere işe süregelen dirimsel vergisi mükelleflerinin üç matematik devri kazançlarının salname 75 bin lirası dirimsel vergisinden ayrıklık ediliyor. Söz konusu tutarı 2023 yılı düşüncesince 150 bin liraya çıkarıyor ve rastgele sene Gelir Vergisi tarifesinin ikinci dilimi ücretine koşut şekilde artmasını sağlıyoruz. Böylece, izleyen yıllarda, epizot tutarlarında baştan valüasyon oranında artım oldukça, bu ayrıklık da yanında artacak.”

“Konutların hâlâ makul şartlarla imal edilmesine olanak sağlıyoruz”

TOKİ kabilinden mesken ve mesken ile baş başa münakasa edilen imal işlerine bağlı şekilde bu yılsonuna genişliğinde uygulanmak üzere, mühür vergisi istisnası getirdiklerini aktaran Bakan Nebati, “Böylece, bilhassa ılımlı ve madun dirimsel grubuna müteveccih konutların hâlâ makul şartlarla imal edilmesine olanak sağlıyoruz. Ortaklığın giderilmesi davaları eliyle taşınmazlar satışlarında tahsil edilen minimum götürü harcın toplamını muhtemelen müşterek tutarla sınırlandırıyoruz. Turizmi motivasyon amacıyla, gezim tesislerimizin yaz ve şita sezonlarında emek harcamaları yerinde SGK prim desteği sağlıyoruz. Turizmin 12 ayak tabanı ve iklim çapına yaygınlaştırılması amacı doğrultusunda; gezim sektöründe devimsel personelin topu topu sene çalışabilmesi ve kalifiye personel istihdamının kalımlı duruma getirilmesi düşüncesince acemi müşterek dayanak noktası sistemi düzenliyoruz. Yıl süresince çalışkanlık yayınlayan gezim işletmesi belgeli ve Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamındaki ve bu Program kriterlerinden üçüncü etap sertifikasına erbap konaklama tesisi işyerlerinde devimsel sigortalılar düşüncesince şita yahut yaz turizmi kapsamında belirlediğimiz aylarda prim desteği vereceğiz. Bu dayanak noktası kapsamında, prime esasi yarar madun sınırının dü katını geçmemek şartıyla, bildirilen prime esasi yarar üstünden hesaplanan sigortalı ve çalıştıran hissesi primlerinin tamamını Hazinece karşılayacağız" ifadelerini kullandı. AR-GE dizayn ve dayanak noktası çalışanının biçim ve semt dışı düzentileme sürelerinin yüzdelik 100'e çıkarılmasına olanak verdiklerini tamlayan Bakan Nebati, “BAĞ-KUR sigortalılık sürelerinin durdurulması ve diriltme edilmesine olanak sağlıyoruz. İştirak hissesi ve hisse alımı hasebiyle meydana getirilen finansman giderlerinin, hin sonrası hin düzlük gurur kabilinden harcama yazılabilmesi imkanını getiriyoruz. Öte taraftan eşdeğer yük ve baştan kullanılabilir parçaların sigorta sektöründe kullanılabilmesinin de alternatifini açıyoruz” niteleyerek kanunun detaylarını paylaştı.

“Krizleri fırsata çevirmeyi başardık”

Türkiye'nin akıbet asrın en ağır yıllarından birisi bulunan 2022 yılındaki krizleri fırsata çevirmeyi başardığını kaydeden Bakan Nebati, şu halde konuştu: “Tüketici güvenlik endeksi kabil kılavuz göstergeler de 2023 senesinde ekonomimiz üzerine müspet semboller vermektedir. Bu başarıların temelinde 20 yıldan buyana elde ettiğimiz kazanımlar bulunduğu gibi, yatırım, istihsal ve ihracata odaklanan Türkiye Ekonomi Modelimiz de ehemmiyetli müşterek paya sahiptir.”

“Rekorlar kırdık”

Ekonomik aktivitedeki çelimli toparlanma ve sansasyonel politikalar sayesinde, 2021 başından 2022 bitmiş teşrin ayına genişliğinde 4,5 milyon vatandaşa arttırma istihdam oluşturduklarını, mecmu ihracatı ihracatçıların da katkısıyla, 254,2 bilyon dolara çıkartarak cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını kail Bakan Nebati, “Rusya-Ukrayna Savaşı başladığında bazısı çevreler kabilinden turizme müteveccih sıkıntı senaryoları çizik olsa da uyguladığımız politikalarla 2022 senesinde turizmde de rekorlar kırdık” dedi. Bakan Nebati ayrıca, “Nasıl ki 2022'de akıbet 20 senenin en güzel bütçe performanslarından birisini sergilediysek 2023 senesinde da bütçe disiplininin bozulması kabil müşterek gidiş banko bahis konusu olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“2022 yılını efdal enflasyonla geçirdik”

Çeşitli destekler, EYT ve sevap artışları kabil kararları alırken, vatandaşları rastgele sürekli gözetmelerinin yanı esna ödeme gücüne etkilerini de titizce hesapladıklarını tamlayan Bakan Nebati, “Bahsettiğim global gelişmelerin ve 2021 böylelikle yaşadığımız ansız kırat artışlarının etkisiyle 2022 yılını efdal enflasyonla geçirdik. Ancak enflasyonda da akıbet 2 aydır azalış eğilimine girmiş bulunduğunu tamamımız görüyoruz. Kurlardaki oynaklığın azalması, beklentilerdeki düzelme ve iş dünyamızın eder tespit ve inzal kampanyamıza bitmeme fail desteğiyle, ilerleyici aylarda da enflasyonda açıkça düşüşler görmeye bitmeme edeceğiz” niteleyerek konuştu.

“Enflasyona ezdirmedik”

Enflasyondan vatandaşların alıntı güçlerinin etkilenmemesi düşüncesince 2022 senesinde 290,4 bilyon teklik mevhibe hasılatından vazgeçtiklerini, hükümet şekilde sevap politikalarında da müzahir müşterek vakfe sergilediklerini kaydeden Bakan Nebati, şu halde bitmeme etti: “Net minimum tutarı yüzdelik 54,7 artırdık. Asgari ücretten tahsil edilen dirimsel ve mühür vergisini kaldırdık ve bu uygulamayı topu topu sevap gelirlerinin minimum tutara sadme fail bölümü düşüncesince meri kıldık. Kamu çalışanlarımızı ve emeklilerimizi bugüne genişliğinde enflasyona ezdirmedik; maaş ve ücretlerinde enflasyonun enikonu üstünde sadık artışlar yaptık. Bu senenin başlangıcında da arttırma zenginlik oranı vererek ehemmiyetli düzeltme sağladık. Temmuz ayında da başkaca artım yapacağımızı bilhassa anımsatmak isterim. Bu yıl, siz kıymetli iş insanlarımıza sağlayacağımız minimum sevap desteğini de 100 liradan 400 liraya çıkardık.”

“Bu yapının yıktırılarak otoparka dönüştürüldüğünü İzmirliler bilmeli”

Konuşmasının böylelikle İzmir ekonomi Kongresi binası üstünden İzmir Büyükşehir Belediyesi yüklenen Bakan Nebati, “Bu yapının yıktırılarak otoparka dönüştürüldüğünü İzmirliler bilmeli. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin evvel yıllarında topladığı bina, Büyükşehir kabilinden yıktırılmış ve park yapılmış. Şimdi Vali Bey öncecilik kullanmış, arsayı bulmuş, sahipleriyle kesim yapmış. Yeri satın almış, Türkiye Cumhuriyeti adına. O yapı deminden kalmış bulunduğu yerden aslına makul halde yükseliyor. Tıpkı Türkiye'nin yükseldiği gibi. Birinci çağ bitti, ikinci yüzyıla giriyoruz. 2. yüzyıla 2023 senesinde şu demek oluyor ki Türkiye yüzyılının nesir edilmeye başlandığı çağa hamle atıyoruz. Nerede? İzmir'de. İzmir'e Türkiye erbap çıkıyor” dedi.

“Veriler 2024 yılı düşüncesince de önemli”

Toplantıda mütekellim İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Ülkemiz ekonomisinin en ehemmiyetli problemininin şişkinlik bulunduğunu görüyoruz. Bu yüzden, işlerimizin sürdürülebilirliği ve envestisman kararlarını dosdoğru verebilmemiz açısından, rüçhan şekilde şişkinlik seviyesini ve mülk politikasının tarafını bugünden kestirim etmemiz icap ettiğini düşünüyoruz. Bu veriler elden 2023 düşüncesince değil, 2024 yılı düşüncesince de ehemmiyetli olacak. Aralık ayının temel etkisiyle yüzdelik 64,27 şekilde gerçekleşen sene sonu enflasyonunda önümüzdeki 3 ayda da düşüşlerin yaşanabileceğini öngörüyoruz. Ancak bu senenin evvel çeyreğinden ahir önemlice devirde enflasyonun baştan yücelme eğilimine duhul riskini delik gerisi edemeyiz. Enflasyonla mücadeleyi elden temel etkisine bağlamanın akıllıcasına bulunmadığı kanaatindeyiz. Yanı esna erke fiyatları, cüret politikası, EYT düzenlemesi ve minimum ücrette meydana getirilen güncelleme ve bunun öbür maaşlara yansımasının temel tesirini azaltacağını ve fiyatlar umumi seviyesine ivme kazandırabileceğini de unutmamamız gerekiyor” dedi.

“Güvenin baştan bünye edilmesine gerekseme var”

“Enflasyondaki düşüşün elbette sağlanacağıyla ilgilendiren istifham işaretlerinin giderilmesine ve piyasalarda güvenin baştan bünye edilmesine gerekseme var” diyen Özgener, şu halde bitmeme etti: “Bunun düşüncesince de arsıulusal alandan gelebilecek aksi şoklara karşı, Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını çoğaltmak neredeyse enflasyon-cari açık-büyüme üçgeninde seçenek müşterek senaryo üstünde çalışılması, enflasyonla mücadelede mülk ve kapital sektörü enstrümanlarının kullanıldığı, tüketim, tasarruf, kırat ve repo dengelerinin sağlandığı, devimsel ve akliyeci yönetildiği politikaları içeren müşterek paketin behemehâl uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Makro ihtiyati tedbirler çerçevesinde meydana getirilen düzenlemelerin şu anne genişliğinde hedeflenen faydayı sağlayamadığını görüyoruz. Deneyimleme süreci böylelikle içtimai yapıyı menfi etkileyen müşterek enflasyon, sadık seviyesi az müşterek Türk Lirası'na rağmen, yükselen akan açık ile gönül rahatlığı karşıyayız. Alınan iktisadi ve mali kararların maliyeti artarken, intihap sonrasına ötelenen ek maliyetlerin oluşabileceğini de öngörüyoruz. Enflasyonun düşmesi için, senenin ikinci yarısında ilginin ağır müşterek halde daralması icap ettiğini düşünüyoruz. Bu sebeple mülk politikasında müşterek farklılık olup olmayacağına ilişikli görüşleriniz biz düşüncesince aşırı önemli. Öncelikli mevzularımız ortada mülk politikasının normalleşmesine bağlı beklentimiz de toprak alıyor.”

“Çözüm gözleyen mevzularımızdan birisi efdal enflasyon”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, şu halde konuştu: “Öncelikli hal gözleyen mevzularımızdan birisi efdal enflasyondur. Bugün global ekonominin de anne gündemi enflasyonla mücadeledir. Ancak, kılıç nispet şekilde ayrışmaktayız. 2022 ÜFE 12 maaş averajı yüzdelik 128 iken, TÜFE yüzdelik 72 gerçekleşti. ÜFE-TÜFE farkından çevre pazarda fiyatlar düşmemekte, enflasyona bozukluk olmakta, öngörülebilir fiyatlama yapılamamaktadır. Vatandaş açısından da zenginlik yitirilmesine tarz açmaktadır. Bu nedenle, enflasyonu düşürmeye yönelik, kalımlı adımların hızlandırılması akıbet genişliğinde önemlidir. Bununla birlikte, kanuna mucibince makul koşulları oluşan şişkinlik muhasebesine geçilmesi de beklentilerimiz arasındadır. İş dünyamızın müşterek öbür anne konusu da finansmana erişimdir. Son açıklayan 250 bilyon TL'lik cüret paketi ve talebimiz bulunan EYT kredisi düşüncesince aşırı teşekkürname ediyoruz. Gelen talepler doğrultusunda yeterliliğini cümle baş başa göreceğiz. Ancak, hâlâ bankalarca cüret açılmadığını da ifşa etmek isterim.”

“Sürdürülebilir değil”

“Uzun müşterek zamandır kredilerde karşımıza üç özellik çıkmaktadır” diyen Yorgancılar, şu halde sıraladı: “Birincisi istediğin oranda cüret realizasyon edilememektedir. İkincisi tahsil edilen cüret faizi, yöntem faizinin aşırı üstünde ve uygulanan olmaktadır. Üçüncüsü de kredinin vadesidir. Kredi/mevduat oranına baktığımızda, 3 sene evvela yüzdelik 120'lerde iken, bugün yüzdelik 88'lere geriledi. Sonuçta da öz sermayesi yetersiz, motivasyon çerçevesinde yatırımı sıfır ve dış satım yapamayan kuruluşların krediye ulaşmasındaki zorluklar, çarkların dönmesini güçleştirmektedir. Kredi kullanımındaki sınırlayıcı tensikat ve mevzuat değişikliklerinden dolayı, ticari kredilere münakale rastgele sabık çağ zorlaşmaktadır.” Yorgancılar ayrıca, “İş yaşamına menfi yansıyan bu çalışmalar sürdürülebilir değildir. Beklentimiz, sadık bu sahanın cüret talebinin makul vade, hacim ve repo seviyesinden karşılanmasıdır. Aksi halde, tutum yönetiminin iç talebi canlandırmaya müteveccih şekilde attığı adımlar, domestik üretimi değil, ithalatı besleyecektir” dedi.

“Özetle, tamamımız kaybediyoruz”

Toplantıda mütekellim Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Hayatım ihracatla geçti. Bugünkü kabil dayanıklı süreçleri aşırı az gördüm. Son yıllarda ihracata mebni gelişme düşüncesince muktezi adımları attığımızı söyleyemediğim düşüncesince ülkem namına aşırı üzgünüm” laflarına toprak verdi. 2022 yılını üç ayrımlı çağa ayırarak dış satım paylarını aktaran Eskinazi, hin içinde dış satım artım hızının düştüğüne ayraç edere laflarını şu halde sürdürdü: “Finansmana erişimde yaşanılan güçlük şişman problemlerimizden birisi. Yüksek şişkinlik toplumdaki topu topu katmanların dengesini bozuyor. Üçüncü şişman sorunumuz az döviz kuru. Tüm dünyadan ayrıştığımız iktisadi modelimiz bu üç problemi hâlâ da büyütmüş olabilir. Tüm dünyanın görüşlerine onur etmiş bulunduğu iktisatçımızın bu yönde tespitleri var. Yine sert aşırı iktisatçımız, döviz kurunu baskılayarak enflasyonu düşürmenin belkili olmadığını dillendiriyorlar. Biz ihracatçılar da, bu döviz kuruyla kompetitif olamayacağımızı rastgele fırsatta belirtmeye bitmeme ediyoruz. Anlayacağınız, bulunan döviz mobilyasız enflasyonla mücadelede size müşterek muvaffakiyet kazandırmazken, bizlerin de rekabetçiliğinin uğrunda şişman müşterek seki oluşturuyor. Özetle, tamamımız kaybediyoruz. İhracatçılar şekilde döviz kurlarının bulunan hali bize ateş veriyor. İhracatı kösteklerken, ithalatı artırıyor.”

“Sizinle aynı dili konuşuyoruz”

“Bizler rastgele acıya dayanırız. Bu tabloyu bilakis çevirebiliriz” diyen Eskinazi, Türkiye'nin potansiyelinin buna olanak tanıdığını söyledi. Eskinazi, “Öncelikle az buçuk evvela saydığım üç soruna aceleci hal geliştirmeliyiz. Yüksek enflasyonla sorunlarımıza felah bulamayız. Enflasyon rakamlarının düşmesi düşüncesince dünyada başarıya erişmiş modelleri kullanabiliriz. Enflasyonu arama dibine bölgeye genişliğinde çıkar tarz şekilde şişkinlik muhasebesinin yaşama geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İhracatçılarımızın finansmana erişimlerindeki mesail giderilmeli. İş dünyasının finansmana erişiminde finansman harcama kısıtlamasının kaldırılması icap ettiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Eskinazi, şu halde bitmeme etti: “6 Ocak'ta sizinle Türkiye İhracatçılar Meclisinde yaptığımız görüşmede bize dillendirdiğiniz ve sonra katıldığınız TV programlarında anlatım ettiğiniz kabil ihracatta rekabetçiliğimizin sürdürülebilirliği ve artması, ithalatın azalması ve işsizliğin önüne devrolmak düşüncesince TL'nin değerinin düşmesi gerekiyor. Sizinle aynı dili konuşuyoruz. Aramızdaki müşterek kıta fark, TL'nin piyasada hak kıymetini bulması düşüncesince siz Hükümet şekilde bizlerden aşırı hâlâ müşterek tomar eylem alabilecek konumdasınız. Biz ihracatçılar ise bu mevzuda sizin atacağınız adımlara muhtacız. Siz Türk Lirası'nın saymaca ederine ulaşması düşüncesince muktezi adımları attığınız takdirde kılıç ihracatçılar 2023 yılı düşüncesince ihracatımızı ılımlı vadeli denge programındaki hedefler doğrultusunda açık açık tezyit sözünü şimdiden verebiliyoruz.”

Sürdürülebilirlik vurgusu

“Eğer ikinci asrımız hakkıyla dünyada ‘Türkiye Yüzyılı' olsun istiyorsak, topu topu dava alanlarımızda sürdürülebilirliği sağlayacak müşterek istek ortaya koymamız şart” diyen İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de şu halde konuştu: “İzmir'e meydana getirilen yatırımların çarpan tesiri aşırı hâlâ yüksek. Bu sebeple hükümetimizin tarımı teknolojiyle abartma çabalarımıza desteğini artırması, kuraklıkla mücadelede sürdürülebilir analizör üretmesi, girdi maliyetlerindeki şişman sıçramanın bozukluk bulunduğu tahribatı önlemesi, Dikili, Kınık ve Bayındır'da yürüttüğümüz tarıma mebni duygu birleştirme bölgelerine dal vermesi ve finansmana muvasala sıkıntısına çıkar tarz olması dirimsel önemde. İzmir Ticaret Borsası şekilde tarımdaki sorunlarımızı çözemediğimiz sürece ekonomideki sorunları da çözmemizin belkili olmadığına inanıyoruz.”
Toplantı, basına gizli şekilde bitmeme ediyor.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler