USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının imtihan sürüşüne katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında sınav sürüşlerini yaptıklarını belirterek, "İnşallah teşrinievvel kocaoğlan içerisinde, tükenmiş bulunan bu hattımızı da milletimizin hizmetine sunacağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının imtihan sürüşüne katıldı
12-09-2022 12:03
İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında meydana gelen imtihan sürüşüne katıldı. Test sürüşü Kurtköy ve Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonu ortada gerçekleştirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonunda matbuat açıklaması karşılayıcı Karaismailoğlu, etraflı evren krizlerle boğuşurken, Türkiye'nin ciharıyek tarafında 5 bin pare şantiyede 700 bine DOĞRU iş vermek dostlarıyla beraberce Türkiye'nin geleceği düşüncesince iş verdiklerini söyledi.

Yatırımları artırarak bitmeme ettirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, "Bugün de ehemmiyetli nezdinde yatırımımızın akıbet etabına geldik. Bütün işlemlerimizi tamamladık. Biraz evvel imtihan sürüşlerimizi de yaptık. Gerekli incelemeleri de yaparak inşallah önümüzdeki stratejik günleri de geride bırakarak ilk teşrin kocaoğlan içerisinde Kadıköy-Kartal metro hattını bitmeme ettirerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na derece metro konforunu İstanbullulara yaşatmanın gururunu, sevincini gelişigüzel daim beraberce yaşıyoruz." diyerek konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Sabiha Gökçen Havalimanı, seneler evvel şu anki anne ihtilaf partisi liderinin, 'uçak inmeyen yere keyif meydanı mı yapılır? Sabiha Gökçen'e keyif meydanı yapmaktansa Tuz Gölü'ne alaca tesisi yapın' diyen nezdinde zihniyetin bugünkü mevrut bulunduğu çelişkiyi yayınlayan en güzel örneklerden nezdinde tanesi.

Sabiha Gökçen Havalimanı, günce 600'ün üstündeki tayyare sayısı ve 105 bin yolcuya görev fail dünyanın önde mevrut havalimanlarından birisi durumuna geldi. Yaptığımız yaptırımlarla beraberce Sabiha Gökçen Havalimanı da İstanbul Havalimanı da Türkiye dünyaya görev vermeye ve görev standardını artırarak bitmeme edecektir.

Avrupa'daki havalimanları kargaşa yaşarken, Türkiye'deki havalimanlarında konfor yaşatan etraflı iş vermek arkadaşlarıma, işletmecilere, iklim yolu şirketlerimize teşekkürname ediyorum. Bu gururu, bu sevinci, bu kaliteyi, bu itimatı etraflı yurttaşlarımıza yansıttığı kabilinden bu sağlam hizmeti de etraflı dünyaya yansıtıyorlar. İstanbul Havalimanı, gine nice karalamalar, iftiralar bulunmasına karşın 75 milyon metrekarelik, konuşu kıymeti bakir bulunan nezdinde alanda, devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan 10 bilyon avroluk nezdinde yatırımla, bugün 200 bin bireyin istihdam edilmiş bulunduğu ve günce 230 bin yolcuya ev sahipliği yapan, günce 1400 pare uçağın gerileyiş kalkışına ev sahipliği karşılayıcı dünyanın sağlam yayınlanan imrenme ile bakılan projelerinden nezdinde tanesi durumuna geldi. Devletimizin kasasından nezdinde kuruş harcamadığımız halde, pres süresi süresince da devletimize kusursuz 26 bilyon avroluk dirimsel sağlayacak."

"Ekim ayından itibaren gelişigüzel ay İstanbul'da ehemmiyetli nezdinde metro hattının açılışını yapacağız"

Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nın pres süresi bittikten sonradan asırlar boyu bu ülkeye görev edecek baş döndürücü kalburüstü asar bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu, "Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı, inşallah gelişen, büyüyen, dünyanın en iri 10 ekonomisine eş Türkiye'nin en ehemmiyetli ayaklarından ikisi olacak. Bütün sektörlerde koyu nezdinde çalışmamız var. Kara yolu, iklim yolu, kuvvetli yolları, enformasyon sektöründe, uzayda, denizlerde topyekun nezdinde kalkınma çabası içerisinde, etraflı arkadaşlarımızla beraberce koyu nezdinde halde çalışıyoruz.

Demir yollarında iri nezdinde atılımımız var. Şu anda kuvvetli yolu ağırlıklı nezdinde envestisman zamanına girdik. Ülkemizin ciharıyek tarafında şu anda inşaatı bitmeme fail 4 bin 500 kilometre çabuk şimendifer hattımızda hem geçici taşıyacağız aynı zamanda geri görev manada ülkemizin ihracatına ve üretimine iyice yardım sağlayacak ehemmiyetli işler yapıyoruz." dedi.

Karaismailoğlu, kuvvetli yolundaki çabuk trene ilişkin 8 ili doğacak zamanlarda 52'ye çıkarmanın çabası içerisinde olduklarını vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yine limanlarımız, düzenli uran bölgelerimizi de kuvvetli yolu hatlarına bağlayarak lojistikteki maliyetleri ve üretimdeki geri görev maliyetini ıskat etmek düşüncesince de ehemmiyetli çalışmalarımız var. Ayrıca karbon emisyonunun azaltılması da kuvvetli metodları yatırımlarımızdaki ehemmiyetli faktörden nezdinde tanesi. Şehirler arası kuvvetli metodları bitmeme ediyor. Yine kent süresince de ehemmiyetli metropollerde, kişi yoğunluğunun bulunduğu alanlarda planlanmış bulunan kuvvetli yolu yatırımlarımız ve raylı manzume metro yatırımlarımız da kesif nezdinde halde bitmeme ediyor. Bursa'da Kocaeli'de, Ankara'da, İzmir'de, Kayseri'de, Gaziantep'te ehemmiyetli yatırımlarımız var. Bitmek kıl payı olanlar, bitmeme edenler var. İnşallah istikbal günlerde ehemmiyetli yatırımlarımızı milletimizin hizmetine sunacağız.

İstanbul genelinde de inşası bitmeme eden, bakanlığımızca üstlenilmiş 7 pare metro hattımız var. Bugün İstanbul'da işletilmekte bulunan 260 kilometrelik metro hattımızı 2019 yılı öncesinde tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sunmuştuk. Maalesef aradan 3,5 sene geçmiş bulunmasına karşın bunun dair tek nesne konulmadığı kabilinden bitmeme fail hatlarda da ehemmiyetli nezdinde gelişim yok.

Bizler gözaltı kendisine İstanbulluları elbette ki birilerinin keyfine bırakamazdık ve yatırımlarınızı hızlandırdık. Bu sene içerisinde ilk teşrin ayından itibaren gelişigüzel ay İstanbul'da ehemmiyetli nezdinde metro hattının açılışını yapacağız. Diğer 4 metro hattımızı da 2023 yılı içerisinde de bitireceğiz."

Bu sabahleyin incelemelerinde bulundukları Kadıköy-Kartal-Pendik hattının Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantısı üstünde olduklarını aktaran Karaismailoğlu, "Biraz evvel imtihan sürüşlerimizi yaptık, epey bir kalburüstü nezdinde halde imalatlarımızı tamamladık. Temizlik işleri de karışma şu an akıbet detaylar üstünde çalışıyoruz. İnşallah ilk teşrin kocaoğlan içerisinde, tükenmiş bulunan bu hattımızı da milletimizin hizmetine sunacağız.

Sabiha Gökçen Havalimanı'yla beraberce D100'le Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki başta Pendik'teki koyu kişi hareketinin iş hareketinin bulunduğu mahalleleri de metroyla buluşturmuş oluyoruz. Şeyhli, Yayalar, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahallelerini de ilk teşrin kocaoğlan bakımından metro konforuyla buluşturmuş olacağız." diyerek konuştu.

"Çam ve Sakura kent Hastanesi'nden de geçecek metromuzun akıbet etabına geldik"

Bakan Adil Karaismailoğlu, teşrinisani kocaoğlan bakımından Kağıthane-İstanbul Havalimanı ve aradaki Kemerburgaz, Göktürk, Eyüp bağlantılarıyla İstanbul Havalimanını da metroyla buluşturacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Aralık kocaoğlan bakımından Başakşehir-Kayaşehir ortada Çam ve Sakura kent Hastanesi'nden de geçecek bulunan metromuzun akıbet etabına geldik. Planımız açıklık kocaoğlan içerisinde Başakşehir-Kayaşehir metro hattımızı tamamlayarak, dünyanın en kaslı en çağdaş hastanelerinden nezdinde tanesi bulunan Çam ve Sakura kent Hastanesi'ni metroyla buluşturduğumuz kabilinden başta Güngören, Bahçelievler, Başakşehir, Bağcılar'daki yurttaşlarımızın hem Kayaşehir-Başakşehir bağlantısını sağladığımız kabilinden bunun devamında da İstanbul Havalimanı bağlantılarını ve Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ndeki metro bağlantılarını da tamamlamış oluyoruz.

Başakşehir'deki metro hattımızı, şehremaneti eskiden elan evvel bizlerin başlatmış bulunduğu metro hattını yapmayacağını bulunan idare dediği devir tığ de başta pandemi sürecince iyice ehemmiyetli menafi elde etmiş bulunan hastanemizin de hattını, yöntemini yapmadıkları kabilinden metro hattında yapmayacaklarını bizlere bildirdiklerinde başta elden devraldık ve bu derece endamsız nezdinde müddet içerisinde de 2 sene içerisinde metro hattımızı bitirerek açıklık kocaoğlan içerisinde İstanbulluların hizmetine sunacağız. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Marmaray bağlantısı da esasta elan evvel başlanmış planlar arasındaydı."

Marmaray-Kadıköy-Kartal hattının 2,5 kilometrelik bağlantıyla Sabiha Gökçen bağlantısının elan evvel planlandığını ve ihalelerinin yapıldığını hatırlatan Karaismailoğlu, "Maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mesuliyeti bulunan bu kamet ve Pendik-Tuzla arasındaki kesimde şu an tek iş vermek yok. Hatta elan da karşılama tedricen likidasyon sürecine başlamışlar.

Maalesef 3,5 sene içerisinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elan evvel devralarak ihalesi yapılmış, bitmeme fail metro çizgileri bugüne derece bitmesi gerekirken maatteessüf tek gelişim bulunmadığı düşüncesince birileri da likidasyon sürecine girmişlerdir. İnşallah bundan böyle hızlanırlar, devir kayıplarını telafi ederler. Bu beklenti içerisindeyiz lakin maatteessüf arazide o hareketliliği göremiyoruz." diyerek konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, ilk teşrin kocaoğlan içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını Kadıköy-Kartal metro hattıyla birleştirerek, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantısını sağlayacaklarını belirterek, laflarını şöyleki tamamladı:

"Bu hattımız Kadıköy meydandan başlayarak gine Uzunçayır, Maltepe, Göztepe, Anadolu Adliyesi ve Pendik D100'ü strateji fail hattın 7,4 kilometrelik Sabiha Gökçen bağlantısı. Burada günce 1 milyon 200 bin yolcuya görev verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza eş metro hattımız stratejik eyyam sonradan İstanbullularla buluşacak. İnşallah, dünyanın en ehemmiyetli havalimanlarından birisi bulunan Sabiha Gökçen Havalimanında da raylı manzume bağlantısını sağlayarak, buradaki hizmeti, konforu, güvenliği de artırmış olacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler