USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Dönmez'den elektrik faturaları hakkında yeni düzenleme açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önemsiz ölçekli işletmelerden elektrik faturaları dair mevrut şikayetlere ilişkin, “Esnaflarımız, önemsiz işletmeler, birtakımı sivil polis polis maşer kuruluşlarından mevrut talepler var. Bunlara bağlı değişik tanıtmalık grupl

Bakan Dönmez'den elektrik faturaları hakkında yeni düzenleme açıklaması
09-02-2022 14:19

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı yardımıyla Ankara'da ortak otelde planlı “Sürdürülebilir Madencilik ve Çevre Çalıştayı” başladı. İki gündüz sürecek bulunan çalıştayda Madenciliğin Sürdürülebilirlik Yol Haritası'na katkıda bulunacak düşün ve tavsiyeler ele alınıyor. Kamu, hususi sektör, cemiyet ve birliklerin temsilcilerinin katılımıyla planlı çalıştayın ikinci gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de arazi aldı.

Bakan Dönmez burada meydana getirdiği konuşmada, derin kar yağışı ve buzlanma zımnında Isparta'da yaşanmış bulunan elektrik kesintisini hatırlatarak, “Dün şeb nedeni ile Isparta'nın kesirler 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit arama ve hizmet emek harcamaları bitmeme ediyor” dedi.

Bakan Dönmez, Isparta'da ortak günde 10 salname ortak hasar ve arızanın meydana gelmesine karşın erke ekiplerinin güç koşullar altında problemi en endamsız müddette halletmek düşüncesince iri ortak çaba gösterdiklerini söyledi. Ispartalı vatandaşların yaşadıkları mağduriyetin halkın hüzünlerini uygun dinledikleri düşüncesince bilincinde olduklarını tamlayan Bakan Dönmez, “Çözüm düşüncesince müstelzim etraflı olanakları ortak araya getirdik. Bütün yurttaşlarımız müsterih olsun. Devletimiz gelişigüzel devir milletimizin yanındadır” niteleyerek konuştu.

Madencilik mevzusunun Türkiye'nin en ehemmiyetli başlıklarından bir tanesi bulunduğunu tamlayan Bakan Dönmez, kimi eşhas çeşidinden madenciliğin manipülatif ataklarına sunulan kalmasına karşın madenciliği iktisadi eylem ve büyümeyle eş gördüklerini dile getirdi.

“Ham maddelerin ehemmiyetli ortak kısmının ithalatla karşılanması, aut tecim açığımızın büyümesi açısından maatteessüf menfi ortak gestalt oluşturuyor”

Türkiye'nin büyümesi ve gelişme göstermesi zımnında kabak maddeye gelişigüzel zamankinden hâlâ çok gerekseme duyduğunu tamlayan Dönmez, “Yerli üretimle sanayimizin kabak husus ihtiyacının makul ortak bölümünü karşılayabiliyoruz. Ancak ehemmiyetli ortak kısmın ithalatla karşılanması aut tecim açığımızın büyümesi açısından maatteessüf menfi ortak gestalt oluşturuyor” niteleyerek konuştu.

Dönmez, madenciliğin ortak aysberg derece Türkiye'nin cemaat bulunduğu teknolojik gelişmenin gerisinde yattığına dikkati çekerek, “En akıbet teknolojiler yaşamımızda olsun istiyoruz. Daha çağcıl ve teknolojik ortak yaşamın tasavvurunu yapıyoruz. O sebeple madencilik hayattır desek kusur olmaz. O sebeple madencilik gelecektir diyoruz” dedi.

“Madenlerini çıkaramayan, işleyemeyen, ilişik altın mahsulat durumuna getiremeyen devletler dışa yayımcı olmaktan kurtulamıyor”

Bakan Dönmez, ortak telefon satın alındığında talk, nikel, bakır yahut tutya derece madenlerin de alındığını, uçağın ise titanyum polat ve alüminyum derece madenlerden yapıldığının bilinmediğini tabir ederek, “Evimizdeki en sade aletlerden en kompleks teknolojik ürünlere derece çevremize dönerek şöyleki ortak bakalım. Gördüğümüz gelişigüzel bilinçlilik madencilik piyasasının ortak faaliyeti, ortak eseri. Yerin altı bizim düşüncesince ne derece değerliyse içtima üstü de ortak o derece değerlidir. Madenlerini çıkaramayan, işleyemeyen, ilişik altın mahsulat durumuna getiremeyen devletler dışa yayımcı olmaktan kurtulamıyor” halinde konuştu.

“Ya mekân ya beyaz zehir diyenlere taannüt hem mekân bununla beraber beyaz zehir diyoruz”

Çevreye ve insanoğlu sağlığına duygulu çelimli ortak madencilik sektörünü bina eylemek düşüncesince hayattaki en gündeş uygulamaları izleme ettiklerini ve uyguladıklarını kail Dönmez, “Ya mekân ya beyaz zehir diyenlere taannüt hem mekân bununla beraber beyaz zehir diyoruz. Ne madenlerimizden vazgeçeriz ne de çevremizden diyoruz. Biz ne ikisini birbirine seçenek ne de birbirine rakip görüyoruz. Aksine ikisini birbirini tamamlayan, birbirini mütemmim süreçler yerine görüyoruz” dedi.

Çalıştaya Bakan Dönmez'e onurluk takdiminin arkası esna aralık verildi. Bakan Dönmez, çalıştaydan çıktıktan sonraları matbuat personellerinin sorularını yanıtladı.

“Şu anda hem bakanlığımız bununla beraber EPDK bu talepleri değerlendiriyor”

Elektrik faturaları dair küsurat şikayetlere müteveccih fikri sorulan Bakan Dönmez, “150 kilovat, 210 kilovata çıkarıldı. 1 Şubat bakımından da yürütüm başladı. Onun yanı esna ayrışık toplumsal kesimlerden de iskontolu tarifeden yararlanmaya çevrik talepler de geliyor. Şu anda hem bakanlığımız bununla beraber EPDK bu talepleri değerlendiriyor. Henüz kemiksiz ortak bilinçlilik ortaya çıkmadı. Çıkınca kamuoyumuzla paylaşacağız. Benim şu anda bunlarla ilgili söyleyeceklerim bunlar” dedi.

“Farklı prospektüs grupları oluşturulabilir mi niteleyerek ekibimiz çalışıyor”

Küçük ölçekli işletmelerin elektrik faturaları yüzünden kimi kentlerde bitirdikleri eylemlere erinç çalışmaların olup bulunmadığı sorusu üstünde Bakan Dönmez şunları söyledi:

“Esnaflarımız, önemsiz işletmeler, kimi çıplak maşer kuruluşlarından mevrut talepler var. Bunların hepsini değerlendiriyoruz. Çalışmalar bitmeme ediyor. Gelen taleplerin hepsini değerlendiriyoruz. Esnaflardan ve önemsiz işletmelerden de mevrut talepler var. Bunlara bağlı değişik prospektüs grupları oluşturulabilir mi niteleyerek ekibimiz çalışıyor. Bitince halkoyu ile paylaşacağız.”

“Şubat başı bakımından Azerbaycan bizlere günce 4-5 milyon metreküp arttırma ortak atak sağladı”

Bakan Dönmez, ortak matbuat çalışanının Azerbaycan'dan çabuk kullanma düşüncesince 170 milyon metreküplük doğalgaz geleceğinin tabir ederek, akıbet durumun ne işe yaradığını ve Türkiye'nin doğalgaz depolarının vaziyetini sorması üzerine, “Şubat başı bakımından Azerbaycan bizlere günce 4-5 milyon metreküp arttırma ortak atak sağladı. O arttırma atak halen bitmeme ediyor. İran'dan da daha dört dörtlük beklediğimiz derece olmamakla beraberce makul miktarda atak sağlandı. Bunları değerlendiren BOTAŞ, sanayiye bulunan kısıtlamayı cemaziyelevvel bakımından kaldırdı. Dolayısıyla rastgele ortak hacir ne elektrikte ne de doğalgazda bahis konusu değil” yanıtını verdi.

Mustafa Cenik - Bayram Türüdü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler