USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Dönmez duyurdu! 'Yeni müjdeler için gün sayıyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğalgaz keşiflerinin miktarını ve kıymetini artıracak acemi müjdeler için gün saydıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönem, faturalardaki TRT ve Enerji Fonu'nu kaldırarak yurttaşlarımıza tahminî 3 bilyon lira ort

Bakan Dönmez duyurdu! 'Yeni müjdeler için gün sayıyoruz'
09-11-2021 15:49

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Yeni Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Adıyaman- Bingöl- Balıkesir Enerji Santralleri Açılış Törenine katıldı.

“EPDK, rekabete alakalı müşterek erke piyasasının oluşturulmasında ehemmiyetli müşterek fonksiyonu hesabına getiriyor”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye'nin 2000'lerden sonraları kazançlı anlamda ağır müşterek değiş ve transformasyon yaşadığına dikkati çekerek, “Ekonomideki canlanmanın en baş döndürücü etkilediği sektörlerin başlangıcında erke endüstrisi geliyor. Enerji piyasalarının finansal manada güçlü, stabil ve transparan müşterek biçimde kasılma edilmesi; metin fail müşterek ortalık ekonomisinin de eğer olmazsa olmazları arasındadır. Bu anlamda EPDK, rekabete alakalı müşterek erke piyasasının oluşturulmasında ehemmiyetli müşterek fonksiyonu hesabına getiriyor” diyerek konuştu.

Dönmez, EPDK'nın kurulduğu günden buyana erke alanının regülasyonu için iri güç gösterdiğini ve bu yolda çalışmış EPDK başkanlarına ve çalışanlarına teşekkürname etti.

“Karadeniz'deki keşiflerimizin miktarını ve kıymetini artıracak acemi müjdeler için gün sayıyoruz”

Enerji piyasasının üretim, iletim, dağıtma ve ortalık ayağındaki bahis konusu entegre olmuş sürecin; adaletli ve transparan müşterek biçimde işlemesinin büyüm kurumları ile erke alanının ortaya koyduğu ehemmiyetli müşterek muvaffakiyet bulunduğunu tabir fail Bakan Dönmez, “Bugün yenilebilir enerjiden çekirdeksel enerjiye, erke verimliliğinden madenciliğe derece gelişigüzel bölgede Türkiye iri müşterek muvaffakiyet hikayesi yazıyor. Birkaç ay içinde hep oturmuş gücümüz 100 bin megavata ulaşacak. Türkiye'nin 81 il merkezinde bugün tabii taş yağı lambası lambası kullanılıyor. Karadeniz'deki keşiflerimizin miktarını ve kıymetini artıracak acemi müjdeler için gün sayıyoruz” dedi.

“3 bin 144 megavatlık oturmuş zorla az henüz tamamına yakını yüzdelik 97 buçuğunu yenilenebilir erke kaynakları oluşturdu”

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ile uygulayım bilimi ihya odaklı yenilenebilir erke politikası izlediklerine dikkati çekici Bakan Dönmez, şu biçimde bitmeme etti:

“2021'de bugüne derece devreye aldığımız 3 bin 144 megavatlık oturmuş zorla az henüz tamamına yakını yüzdelik 97 buçuğunu yenilenebilir erke kaynakları oluşturdu. Lisanssız üretimin teşviki ile bugün yenilenebilir erke kaynakları tabana münteşir durumda. Rüzgar enerjisinde 10 bin megavatı aşan ve bu kapasitesiyle Avrupa'nın en iri iptidai ülkesi ortada toprak meydan müşterek yurt konumundayız. Enerji piyasalarında verim çeşitliliğinin geliştirilmesi için bu sene Vadeli Elektrik Piyasası, Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi ve Vadeli Doğalgaz Piyasası'nı devreye aldık.”

“20 sene içinde enerjiyi amme ve özle dal tarafından kalıp yayınlanan müşterek dal biçimine getirdik”

Yenilenebilir enerjiye kaynak, uygulayım bilimi ve piyasalar üçgenin entegre olmuş müşterek modelle büyütmeye ve geliştirmeye bitmeme ettiklerini tamlayan Bakan Dönmez, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile 2023'te çekirdeksel enerjiyi de inşallah portföyümüze eklemiş olacağız. Geçen sene pandemiye karşın madencilik faaliyetlerimiz, pazarını ve üretimini koruyucu bulunmaz sektörlerden biri oldu. 20 sene içinde enerjiyi amme ve özle dal tarafından kalıp yayınlanan müşterek dal biçimine getirdik” ifadelerini kullandı.

“3 tesisle ‘Daha müşterek tomar yerli, henüz müşterek tomar yenilenebilir' anlayışımıza müşterek tuğla henüz koyacağız”

Bakan Dönmez, bugün EPDK binasının açılışının yanında 607 megavatlık 3 acemi yenilenebilir erke tesisini henüz devreye aldıklarını dile getirerek, “Adıyaman, Bingöl ve Balıkesir'de biri devir biri biyokitle gayr ise melez iktisap etmek gibi üç acemi tesisle yenilenebilir erke gelişigüzel devir tabir ettiğimiz, ‘Daha müşterek tomar yerli, henüz müşterek tomar yenilenebilir' anlayışımıza müşterek tuğla henüz koyacağız” dedi.

“Önümüzdeki dönem, faturalardaki TRT ve Enerji Fonu'nu kaldırarak yurttaşlarımıza kestirmece 3 bilyon lira müşterek dayanaklık etmek vereceğiz”

Bir taraftan Türkiye'nin gücünü gelişigüzel güzeşte gün yükseltirken gayrı taraftan da vatandaşların kalan global erke fiyatlarını dayanaklık etmek iktisap etmek için müstelzim gelişigüzel muhtelif tedbiri aldıklarına aksan önleyen Dönmez, “Bugüne derece yurttaşlarımıza 127 bilyon lira erke desteği vererek faturalardaki yükü ağır miktarda azalttık. Önümüzdeki dönem, faturalardaki TRT ve Enerji Fonu'nu kaldırarak yurttaşlarımıza kestirmece 3 bilyon lira müşterek dayanaklık etmek vereceğiz. Nasıl ki bugüne derece görüntü denilen sert baş döndürücü şeyi gerçeğe dönüştürdüysek, artık da milletimize verdiğimiz lafları müşterek tane on paralık yaşama geçireceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Mustafa Cenik
 

İLGİLİ HABER
Bakan Dönmezden domestik tabii taş yağı lambası lambası açıklaması! İlk fazı için gün verdi Bakan Dönmez'den domestik tabii taş yağı lambası lambası açıklaması! İlk fazı için gün verdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler