USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Bilgin'den 3600 Ek Gösterge açıklaması: İnşallah hanuman ayında TBMM'ye getireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 Ek Gösterge çalışmalarında sona geldiklerini belirterek, emek harcamayı hanuman ayında meclise getireceklerini bildirdi.

Bakan Bilgin'den 3600 Ek Gösterge açıklaması: İnşallah hanuman ayında TBMM'ye getireceğiz
14-11-2021 17:53
İstanbul

İstanbul Kongre Merkezi'nde planlı Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda mütekellim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 200 senedir hegomonik nezdinde yarar kuran Batı sisteminin çağ üstünlüğünü yenilgi sürecine girdiğini söyledi.

Bunu değme acemi vakada görmenin beklenen bulunduğunu örneklerle açıklanan Bilgin, "Dünyanın ümranlı devletleri diyerek aşina 7 ümranlı ülkenin pandemi sürecinde karşılaşmış olduğu manzaralar, sokaklarda, sayrılarevi önlerinde ölen insanlar... Sağlık sisteminde parası bulunmadığı düşüncesince otama edilmeyen şahısların perişanlığı, Batı sisteminin çabucak krizinin derinleştiğini değil bire nezdinde sürede elbette vesair insanca nezdinde bir duruma dönüştüğünün ifadesi ve görüntüleri kendisine yansımıştır." ifadelerini kullandı.

Batı sisteminin nezdinde yüzünün yabani kapitalizm, öbür yüzünün ise yayılımcılık bulunduğunu anlatım fail Bilgin, emperyalizmin en aşırı Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyayı bozma ettiğini belirtti.

Bilgin, şu halde konuştu:

"Bakın Irak'ta kan gölüne dönmüş nezdinde coğrafya var, şehirler, kasabalar var. Aynı şeyi Suriye'de, Tunus'ta, Libya'da, Afganistan'da, Yemen'de Kafkasya'da görüyoruz. Bütün bu vahşetin tırmanması esasen Batı sisteminin hegomonik üstünlüğünü yenilgi karşısında biilaç kaldığını, apayrı anahtar bilmediğini, apayrı nezdinde istikamet bilmediğini göstermektedir. Bu bunalım karşısında Batı emperyalizmi ne yönü tanımaktadır? Bir, savaşa, aracısız doğruya devletlerin içinde kan dökmeye yönelmektedir. İki, iç harp çıkarmaktadır. PKK, PYD, DEAŞ kabilinden yıldırı örgütleri üstünden devletlerin iç işlerine terörle engelleme etmektedir. Dolayısıyla bu devletleri istikrarsızlaştırmak, arama dibine almak, öz denetimleri dibine aldıkları yönetimleri iş başlangıcında avlamak istemektedirler. Bu vahşetin nereye derece uzanacağını kestirim geçirmek zahmetli değildir. Bu ıssızlık adamlık düşüncesince iri nezdinde dramdır gücün Batı hegomonyasının da sonunu getirecek bulunan nezdinde dramdır."

Bu sürecin ortaya çıkardığı sonuçlardan birisinin ulusal devletlerin baştan yükselişi bulunduğunu vurgulayan Bilgin, laflarını şu halde sürdürdü:

"Milli ülkeler olmasa Batı emperyalizmine erinç inat geçirmek katiyen beklenen olamazlardı. Türk ulusal devleti de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde planlı demokratikleşme mücadeleleriyle beraberinde acemi nezdinde mahiyet kazandı. Yani milletiyle bütünleşerek emperyalizme erinç bu coğrafyada en iri dayanım noktasını oluşturmuştur. Bunun içindir ki Türkiye Akdeniz’de kıstırılmaya çalışılmaktadır. Bunun içindir ki Türkiye, PKK, PYD, DEAŞ kabilinden kıya örgütleriyle daima atak altında tutulmaktadır. Bu meal Batı'nın çıkmazıyla bu arada liyakatsiz olacak nezdinde projenin adıdır. Bu dava Batı kabilinden liyakatsiz nezdinde halde ikrar yapılmak yerinde kalınacaktır. Terör örgütleriyle beraberce kalacaklardır. Evet, insanımızın, bu coğrafyanın kanı dökülmektedir gücün kanla Batı sisteminin kazanacağı tek nesne yoktur. Irak'ta, Afganistan'da kazanamamışlardır. Yarın Libya'da kazanamayacaklardır. diğer devir Suriye'de kazanamayacaklardır. Dolayısıyla Batı'nın hız siyaseti mübrem nezdinde halde öz sonunu hazırlayan nezdinde yöne akıllıcasına evrilmektedir."

"Son 20 yılda domestik kalkınmaya ilgili nezdinde nema modeline geçilmiştir"

Diğer nezdinde neticenin ulusal devletlerin güçlenmesiyle beraberinde kalkınma meselesi bulunduğunu özetleyen Bilgin, Sanayi Devrimi'ne 200 sene geç kalmanın bedelini aşırı ciddi ödediklerini kaydetti.

Geçmişteki yanlışların Türk ekonomisini dışa tabi bir duruma getirdiğini anlatım fail Bilgin, enflasyon, değer düşürümü ve döviz krizlerinin ithal ikamesi modelin yanlışlığının kararı bulunduğunu aktardı.

Türkiye ile beraberinde ithal ikamesi sistemine süregelen Asya Kaplanı ülkelerinin değerli bulunduğunu fakat Türkiye'nin liyakatsiz bulunduğunu tamlayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Başarısızlığın dü deposu var. Birisi IMF ve Dünya Bankası perspektifi ile beraberinde ekonomiyi yönetmeye kalktık. O da Türk ekonomisini Batı'ya, Amerika ve Avrupa'ya tabi bir duruma getirmiştir. Son 20 yılda mütebeddil nesne bu olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde domestik kalkınmaya ilgili nezdinde nema modeline geçilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihte nezdinde inkılap yaşandı sabık hafta. Türk Devletleri iş birliğini anlatım fail teşekkül kuruldu. Bütün bunlar Türkiye'nin çabucak Suriye'de, çabucak Akdeniz'de değil, eksiksiz bu coğrafyada barışı temessül fail gücün kalkınma sürecinde de büyüyen nezdinde ekonomiyle barışı temessül fail nezdinde dünya bulunduğunu gösteriyor. Türkiye eksiksiz bu düşmanlıkları öz domestik enerjisini, insanoğlu enerjisini ortaya çıkardıkça başaracağını gösterdi. Bugün dünyanın en aceleci büyüyen dü ülkesinden birisiyiz. İki çeyrekte böyleydi, üçüncü çeyrek de de beklentiler böyle. Yıl sonu bakımından da yüzdelik 10 büyüyeceğimizi kestirim ediyoruz."

Türkiye'de devletin toplumsal mevki kimliğinin ön plana çıktığını anlatım fail Bilgin, şişko sözleşmeleri, en ceninisakıt vazifeli maaşına en faziletli miktarda zammın verilmesini toplumsal devletin çalışan kullanımına sağlam kendisine gösterdi.

Asgari tutarı enflasyonun üstünde nezdinde bol bolamat düzeyine taşıyacak nezdinde anlaşmanın minimum sevap komisyonundan çıkacağını dile getiren Bilgin, "Bundan tek kimsenin şüphesi olmasın. Bir öbür maslahat de 3600 Ek Gösterge meselesidir. Bu emek vermeyi Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak düşüncesince çalışıyoruz. İnşallah hanuman ayında TBMM'ye getireceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler