USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Aydın Soyyiğit İHBİR yönetimine adaylığını açıkladı

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Soyyiğit Gıda Genel Müdür Yardımcısı ve İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Soyyiğit'in İHBİR'in Nisan ayında gerçekleştirilecek bulun

Aydın Soyyiğit İHBİR yönetimine adaylığını açıkladı
25-02-2022 17:10

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Soyyiğit Gıda Genel Müdür Yardımcısı Aydın Soyyiğit'in Başkan Adayı olacağını açıkladı. Düzenlenen matbuat toplantısıyla baş başa riyaset adaylığını anons fail Aydın Soyyiğit, başkaca Başkan Haluk Okutur ile baş başa Yönetim Kurulu üyelerinin seçildikleri günden bugüne icra ettikleri faaliyetlerden, şimdiki müstesna satım sayılarından ve toy başbuğ talibi Aydın Soyyiğit'in hedeflerinden bahsedildi.

“Yeni başbuğ adayımız Aydın Soyyiğit”

Haluk Okutur Nisan ayında gerçekleşecek bulunan Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başbuğ adaylarının Aydın Soyyiğit bulunduğunu tabir ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Yönetim Kurulu namına derinlemesine senelerden buyana birliğimizde, tecrübesi, mevzulara hâkimiyeti ve hal odaklı yaklaşımıyla bugüne derece zikıymet faaliyetlerinden çevre değme devir ölçüm ettiğimiz Sayın Aydın Soyyiğit kardeşimizi, birliğimizin muvaffakiyet ile sürdürdüğü çalışmaların devamlılığı, başlattığımız projeleri takibi, bütünlük üyelerimizin ihracatlarını, türkiye ihracatını arttıracak toy projelerini gerçekleştirilmesi düşüncesince bulunan yönetim yerleşmiş namına aldığımız kararla başbuğ adayımız namına anons ediyoruz. Hayırlı olsun. Başkan adayımız Sayın Aydın Soyyiğit kardeşimizi yönetim yerleşmiş namına değme daima destekliyor ve önceki günkü heyecanla Birliğimize yenilikler kazandırmaya beraberlik ile türkiye düşüncesince çalışmaya, üretmeye sürdürmek istiyoruz.”

“2021 senesinde 2,7 bilyon dolar ihracatla üstün dereceli kırıldı”

İHBİR Yönetim Kurulu namına göreve geldiğimiz 2018 yılından bugüne derece neler yaptıklarını aktaran Başkan Okutur, Birlik faaliyetlerini ile ait de şunları aktardı:

İHBİR Yönetim Kurulu namına 2018 senesinde rolü devraldığımızda ilk önce 2 anne gaye koymuştuk. Birincisi birliğimizin müstesna satım rakamını 2'ye katlamak, ikincisi ise müstesna satımcı aza sayımızı da dü katına çıkarmaktı. Bugün aza sayımız dü katına çıkmak vaziyette ve müstesna satım rakamlarımız ise bu sene sonuna derece hedeflerimizin de üstünde olacak. Yakaladığımız bu başarıların mimarı bulunan üyelerimizin sayısı göreve geldiğimizde 2018 senesinde 2.206 iken 2021 yılı böylece 4.707 üyeye ulaştı. Göreve geldiğimizde salname ihracatımız 1,7 bilyon dolardı. 2021 senesinde İHBİR namına 2,7 bilyon dolar ihracatla üstün dereceli kırmayı başardık.”

“Birliğimizin 2022 maksadı 3,5 bilyon dolar”

“Hububat ve bakliyat sahası 2021 senesinde 9,2 bilyon dolar ihracatla yüzdelik 41,43 artışı yakaladı. İHBİR'in dal ihracatındaki oranı yüzdelik 29 oldu. 2022 senesinde dal namına müstesna satım misyonumuz 12 bilyon dolar, bütünlük misyonumuz ise 3,5 bilyon dolar.”

200'den ortak tomar ülkeye ihracat

İHBİR'in bugüne derece dünyanın ciharıyek indinde 200'den ortak tomar ülkeye müstesna satım yaptığına nazarıitibar çekici ve bunun iri ortak muvaffakiyet bulunduğunu kail Başkan Okutur, “Dünyanın değme durumunda müstesna satımcı aza firmalarımız ülkemizin tanıtımı ve ürünlerimizin raflarda toprak alması düşüncesince topu topu güçleri ve heyecanları ile çalışıyorlar. Dolayısıyla birliğimiz üyelerinin gitmediği ortak dünya yok. Yapmamız müstelzim ihraç ettiğimiz mamüllerin adalet ettikleri biçimde elan efdal ek giranbaha ve elan efdal miktarlarda satışlarını gerçekleştirmektir. İhraç ettiğimiz mamüllerin elan efdal ek giranbaha olması, aza firmalarımızın elan baş döndürücü çıkar elde etmeleri ve ülkemize elan baş döndürücü döviz kazandırmaları düşüncesince birliğimiz bu husus odaklı toy planlar üstünde çalışıyor” dedi.

“Kadın girişimcilerimizle alım çalım duyuyoruz”

“Vesile olmaktan iri alım çalım duyduğumuz avrat girişimcilerimizi müstesna satım hazırlamaya heveslendirme kılmak ve onların emeklerini ek değere çevirmek neredeyse başlattığımız ‘İhracata İlham Veren Kadınlar Platformu' projemizi Birliğimize ve ülkemize kazandırdık” niteleyerek mütekellim Okutur, “5 avrat girişimcimizle başladığımız bu yolda sayımız 60'a ulaştı. Kadınlarımıza müteveccih gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi müstesna satım üzerine eğitimler izlemiştir. İHBİR Yönetim Kurulu olarak, kadınlarımızın emeklerini ek değere dönüştürmek, önceliklerimizden bir tanesi olmaya bitmeme edecektir” biçiminde konuştu.
“Tarımsal mahsul ihracatında 100 bilyon dolar fon değil”

Dünyanın, besin teknolojileri üstünden şekilleneceği toy ortak devre akıllıca çabucak ilerliyoruz diyen Başkan Okutur laflarına şu biçimde bitmeme etti:

“Ülkemizde yetiştirdiğimiz zirai ürünlerimizi, işleyip, paketleyip, markalaştırıp, adalet etmiş olduğu biçimde ek giranbaha duruma getirebiliriz ve ülkemizin müstesna satım rakamlarına baş döndürücü ehemmiyetli ulama sağlayabiliriz. Tarımsal mahsul ihracatında 100 bilyon dolar fon değil. Dijital ekincilik da aksine toprak kayması yaşama geçirecek. Özellikle toy planların ve girişimlerin yaşama geçirildiği pandemi sürecinden sonraları müspet yönde kurgulanan ve tarıma odaklı duruma getirilen Türkiye tarımda, 100 bilyon dolar ihracatı yakalayabilir ve giderek bu hacim 2- 3 katına çıkarılabilir.”

İHBİR'den 3 dev proje

İHBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yeni Dönem Başkan Adayı Aydın Soyyiğit ise toy devirde gerçekleştirecekleri projelerden bahsetti.

Aydın Soyyiğit 3 dev plan namına adlandırdıkları faaliyetleri üzerine şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul'da topu topu dünyanın nazarıitibar göstereceği besin fuarı yapacağız”

“Sektörümüzün ehemmiyetli ortak problemi bulunan ve bütünlük üyelerimizi erinçsiz eden; ayrımsız tarihte ayrımsız sektörde fuarların yapılması üzerine bakanlığımızla yaptığımız ısrarlı görüşmeler neticesinde, bundan sonraları ayrımsız tarihte ayrımsız sektörde çabucak ortak tomar fuarın yapılmaması üzerine ehemmiyetli adımlar attık.İstanbul denli ciddi ciddiyete eş ortak şehri toptan ortak fuar merkezine dönüştüreceğimiz projemiz ile illet ortak Gulfood, Seal ve Anuga denli besin sektörüne mülk reşit fuarlar Türkiye'de de olmasın niteleyerek yola çıktık. İstanbul'u tarz belirleyerek normalleşmeyle de baş başa projemize müteallik önceki adımları attık. Bakanlığımızın destekleriyle ülkemize yakışan ortak fuar yapacağız.”

“4 bilyon insanoğlu üyelerimizin ürünlerini izleyecek"

Aydın Soyyiğit başkaca ortak gayrı projeleri ile ait şunları söyledi:

“Markalaşmanın önemini, Türk ürünlerinin kalitesinin ve değerinin elan ortak tomar anlaşılmasını gelmek düşüncesince hazırlatacağımız dokümanter film projemiz dünyaca aşina dizilerimizin yapımcıları ve oyuncularıyla hazırlanacak ve yüzlerce ülkede yayınlanacak. Değerli üyelerimizin emekleriyle ortaya çıkan ürünlerimizi ve markalarımızı tanıtıcı dokümanter filmimizi kısaca 4 bilyon insanoğlunun izleyeceği National Geographic, Netflix denli dünyanın önde mevrut mecralarında paylaşacağız.”

“Ülkemiz düşüncesince değme sene 100 müstesna satım neferi yetiştireceğiz"

“İHBİR namına aut ticaretin geliştirilerek yaygınlaştırılmasının ehemmiyetli ortak öge durumuna geldiği zamanımızda sektörümüzde hem sürdürülebilir ortak gelişme potansiyeli peydahlamak tıpkı zamanda istihdam gelmek neredeyse darülfünun iş birliklerine baş döndürücü ehemmiyet veriyoruz” diyen Soyyiğit, “Ülkemizi ve müstesna satımcı firmalarımızı dünyada adalet etmiş olduğu biçimde temessül edecek gençlerimizin müstesna satım dünyasında toprak almalarını gelmek neredeyse mukteza eğitimleri vererek, aut ticareti en güzel biçimde öğretip değme sene minimum 100 zikıymet öğrencimize belirlenen kriterlere mucibince iş imkânı sunacağız. Böylelikle bu piyasanın ve müstesna satımcı üyelerimizin personel ihtiyacını karşılayacak nitelikli istihdamı sağlayacağız” dedi.

Soyyiğit akıbet namına “İHBİR namına ihracatımızı arttırmak, aza firmalarımıza arkalamak düşüncesince organizasyonlar düzenlemeye ve yenilikler üretmeye bitmeme ediyoruz. Bu organizasyonlar ihracatımızla baş başa turizm, devletler arası ilişkilerin geliştirilmesi ve çapraz ticarete ehemmiyetli katkılar sağlıyor. Yeni devirde de muvaffakiyet ile gelişme bitmeme edeceğiz” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler