USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ASELSAN önceki yarıyı çelimli faiz ile tamamladı

ASELSAN'ın 6 maaş cirosu sabık senenin bire bir zamanına uyarınca yüzdelik 55 artarak 10,8 bilyon TL’ye ulaştı.

ASELSAN önceki yarıyı çelimli faiz ile tamamladı
11-08-2022 21:04
Istanbul

ASELSAN’dan 2022 yılı geçmiş nısıf mali sonuçlarına bağlı meydana getirilen açıklamaya layıkıyla şirket, yatırımlarıyla sürdürülebilir gelişmesine bitmeme etti.

Şirketin brüt kârı, sabık senenin geçmiş yarısına layıkıyla yüzdelik 33 artarken faiz, amortisman ve bağış evveliyat kârı (FAVÖK) sabık senenin ayrımsız zamanına nazaran yüzdelik 42 artma göstererek 2,7 bilyon TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı ise yüzdelik 25 şekilde gerçekleşti.

ASELSAN’ın kesin kârı da sabık senenin ayrımsız zamanına layıkıyla yüzdelik 50 artarak 3,8 bilyon TL seviyesine ulaştı. Şirketin öz kaynaklarının aktife payı yüzdelik 54 şekilde gerçekleşti.

Açıklamada değerlendirmesine arazi maruz ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Milli sorumluluklarımızın bilinciyle, mütekâmil teknolojilerimizi ülkemizin hizmetine sunduğumuz 2022 yılının geçmiş yarısını geride bırakmış bulunuyoruz. Dünyanın makroekonomik ve jeopolitik riskler ile huzur karşıya kaldığı, global enflasyonun evren genelinde maliyet baskısı yarattığı bu dayanıklı çağda de ASELSAN şekilde stabil büyüyerek çalışmalarımıza akıcı bitmeme ettik. ASELSAN’da teknolojiye doğrultu bırakma hedefiyle hayat açıcı teknolojilere müteveccih asliye araştırı çalışmalarını inovatif açılım ile, bireşimli zekadan otonomiye, fotonikten metamalzemeye, biyosavunmadan kuantum teknolojilerine derece uzanan açık beraberinde alanda, ülkemizi ve ASELSAN’ımızı hâlâ ileriye geçirmek kıl payı sürdürmekteyiz." ifadesini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanlığının gösterimi doğrultusunda ASELSAN’da, hem verim ve meslek imar etmek düşüncesince bununla beraber ciddi teknolojilerin sahibi kazanmak düşüncesince efdal kapasiteli insanoğlu kaynağından aldıkları gücü de harekete geçirdiklerini dile getiren Görgün, "İnovasyonu ve AR-GE’yi üretimden pazarlamaya, tedarikten yönetime derece tamamı iş süreçlerinde faaliyetlerimizin mihrak merkezi biçimine getirerek millî ve arsıulusal bölgede başarılara imza atıyoruz." açıklamasında bulundu.

"Tedarikçilerimizin rastgele sonsuz yanındayız"

2022 yılının elden geçmiş nısıf senesinde tedarikçilere 10,9 bilyon TL’ye yakın ifa yaparak mali yardım sağladıklarını tamlayan Görgün şunları kaydetti:

"Ayrıca bu 6 maaş süreçte 106 ürünün de millileştirilmesini muvaffakiyet ile tamamladık. Böylelikle akıbet 3 yılda millileştirdiğimiz verim sayısını 613’ün üstünde çıkararak 331 milyon dolara benzeyen beraberinde büyüklüğün vatanımızda kalmasını sağladık. Ayrıca katıldığımız İstanbul Sanayi Odası ve SAHA İstanbul iş birliğiyle planlı 4’üncü Savunma Sanayii Buluşmalarında, 20 değişik iş kolundan bulunan tedarikçilerimizle millileştirme süreci huzur bilgiler verdik. Tedarikçilerimize ister mali ister bilim birikimi aktarımı şekilde verdiğimiz destekle tedarikçilerimizin istihsal hacimleri artarken iklim ekonomisine sağlanan yardım da artacaktır."

"Yerli ve ulusal ürünlerimizle düzen değiştirici vurucu gücümüzün farkındayız"

Görgün, ulusal mühendislik kuvvetiyle ürettikleri peyk tanıtma sistemi teknolojilerinin ciddi roller üstlenmeye bitmeme ettiğini ve bu sene ahi iklim Azerbaycan’da planlı TEKNOFEST’e ASELSAN şekilde ehemmiyetli beraberinde paydaşlık sağladıklarını dile getirdi.

Toplam 21 verim ve sistemle katıldıkları Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te yerel ve ulusal imkanlarla ürettikleri mahsulat ASELSAN standında sergilenirken nice ziyaretçiden de dip dikkat gördüğünü aktaran Görgün, "TEKNOFEST Azerbaycan’da pervaz gösterileri işleyen Bayraktar AKINCI TİHA, peyk tanıtma sistemlerimizi kullanarak etraflıca beraberinde uçuşun peşi sıra Azerbaycan’a başarıyla vardı. Milletimizden aldığımız erkincilik ve destekle şişman başarılara imza atmaya bitmeme edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünyanın en şişman 49. defans şirketiyiz"

Görgün, "ASELSAN 2008 senesinde 97’nci bayağı engelleme bulunduğu evren defans uran devleri arasındaki (Defense News Top 100) başarısını bu sene da 49. tam arazi alarak sürdürmüştür. Defense News Top 100 sıralamasında geçmiş 50’de arazi düzlük yegâne Türk firması olduk. Ülkemiz namına geliştirdiğimiz efdal teknolojiler ile hem millî bununla beraber arsıulusal platformda elde ettiğimiz başarılar artarak bitmeme etmektedir." açıklamasında bulundu.

"İklim meselesinde insanlığın yanındayız"

"İklim değişikliği" ile "yeşil dönüşüm" konularının ele alındığı Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi'nde (EKO İKLİM) ASELSAN şekilde sürdürülebilir beraberinde evren düşüncesince ürettikleri hal ve uygulamaları anlattıklarına yer veren Görgün, "Yerli ve ulusal şekilde geliştirdiğimiz yenilenebilir enerji, elektrikli erişim ve çokbilmiş kentler mevzularındaki çözümlerimizi sergiledik. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği hedefleri doğrultusunda, fevk yönetimin liderliği ve çalışanların iştirakı ile hile sistemi performansının kesiksiz gelişimini ve sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayan ASELSAN, bu sene geçmiş kat paydaşlık sağlamış bulunduğu İngiltere merkezli ROSPA Ödüllerinde sim ihsanıhümayun kazandı." ifadesini kullandı.

"Gençlerimize görünüm kazandırmaya ve kalifiye iş gücü yetiştirmeye desteğimiz sürdü"

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, doğacak düşüncesince mevcut kuvvetleriyle çalışmaya bitmeme ettikleri belirterek şunları kaydetti:

"Katılım gösterdiğimiz Gençlik Bilişim Festivalinin 'Türkiye’nin Uzay Yolculuğu' başlıklı oturumunda Türkiye’nin önde mevrut uygulayım bilimi şirketlerinin yöneticileri ile beraberinde araya geldik. Oturumda ASELSAN’ın feza alanındaki projeleri ve gösterimi huzur gençlerle paylaşımlarda bulunduk.

Savunma sanayinde kalifiye iş gücünün yetiştirilmesine yardım bildirmek amacıyla kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, ulusal uygulayım bilimi hamlesinin parçası kazanmak talip değerli gençlerin tercihi oldu. İngilizce tedbir sınıfı bulunan okulumuz, Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına layıkıyla bu sene 0,44’lük dilimden mektepli aldı.

Gençlerimizle hem iklim bununla beraber özlük gelecekleri düşüncesince baş başa yürümeye bitmeme edeceğiz.

Milletimizden enerjisini düzlük ASELSAN’da acemi başarılara imza çarpmak ve bunları sizlerle kırışmak düşüncesince mevcut gücümüzle 2022 yılının devamında da emek harcamayı sürdüreceğiz. Başta sayın Cumhurbaşkanımız kazanmak kıl payı Savunma Sanayii Başkanlığımıza ve tamamı paydaşlarımıza teşekkürname ederim."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler