USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ASELSAN, güzeşte yılı büyüme ile kapattı

ASELSAN'ın 2022 yılı salname cirosu güzeşte senenin bire bir zamanına uyarınca yüzdelik 75 büyüyerek 35,3 bilyon TL'ye ulaştı.

ASELSAN, güzeşte yılı büyüme ile kapattı
28-02-2023 21:06
İstanbul

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, ASELSAN bu sene da sürdürülebilir ve çelimli gelişmesine bitmeme etti.

ASELSAN'ın brüt karı, sabık senenin ayrımsız zamanına mucibince yüzdelik 77 seviyesinde artarken Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) sabık senenin ayrımsız zamanına nazaran yüzdelik 72 artım göstererek 9,5 bilyon TL'ye yükseldi.

FAVÖK marjı yüzdelik 27 kendisine gerçekleşen ASELSAN'ın açık eş da sabık senenin ayrımsız zamanına mucibince yüzdelik 67 oranında artarak 11,9 bilyon TL seviyesine ulaştı. Şirketin özkaynaklarının aktife payı yüzdelik 52 kendisine gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, 2022 yılında, ASELSAN kendisine Türkiye'yi millî ve arsıulusal bölgede özümleme ederek yerel ve ulusal gücümüzle ürettiğimiz efdal teknolojili projelerimizi hem memleketimizdeki tıpkı zamanda küresel arenadaki kullanıcılarımıza sunduklarını belirtti. Görgün, şunları kaydetti:

"2022 senesinde yüzdelik 75 artım yayınlayan kazancımız 35,3 bilyon TL'ye ulaştı. Başarılarla komple ortak seneyi elan geride bırakırken çelimli ve serbest Türkiye düşüncesince mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme edeceğiz. 2022 senesinde alımlarımızın yüzdelik 70'ini emlak içerisinden karşılayarak tedarikçilerimize kısaca 23,4 bilyon TL ifa yaptık. 2022 senesinde 160 ayrımlı ürünün millileştirilmesi dönemini muvaffakiyet ile tamamladık. Böylelikle sonuç 3 yılda millileştirdiğimiz mahsul sayısını kısaca 670'e çıkararak 500 milyon Amerika dolarına DOĞRU ortak büyüklüğün vatanımızda kalmasını sağladık. 2022 yılı içerisinde, bugüne denli tek adanmış yapılmamış 3 toy ülkeye elan ASELSAN ürünlerinin ihracını gerçekleştirdik. Son 4 yılda kullanıcımız bulunan vatan sayısı, 18 toy ülkenin eklenmesiyle 81'e ulaştı. Daha ilkin emlak dışına tek satışı yapılmamış 50 ayrımlı ürünümüz de gene sonuç 4 yılda imzalanan emlak dışı adanmış sözleşmeleri ile arsıulusal arenaya sunuldu. Yurt dışı bulaşık siparişimiz 1 bilyon dolar seviyesine ulaştı.

Kahramanmaraş merkezinde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanmış bulunan ve 11 ili ansızın etkileyen depremin peşi esna Hatay'da 600 döşek kapasiteli düğün site ile ASELSAN Afet ve Lojistik Merkezini çabucak kurduk. Başta Hatay ve Kahramanmaraş iktisap etmek neredeyse afetin can alıcı bulunduğu kâffesi şehirlerdeki faaliyetlerimizin koordinasyonunu depremin evvel saatlerinde oluşturduğumuz ASELSAN Kriz Masası ile sağladık. İlk günden itibaren ASELSAN yerleşkelerinde kurulan merkezlerde birleşen tonlarca gıda, deva ve giyeceği depremzedelere ulaştırdık. Deprem bölgesinde fariza eden mevki müesseselerinin arama-kurtarma ekipleri düşüncesince tanıtma alet ve sistemleri, termal kameralar, gündüz enerjili alıcı sistemleri, kıyı kameraları, teneffüs cihazları kabil ASELSAN ürünlerini çabucak tasdik ettik. ASELSAN Sosyal İnovasyon Liderleri (ASİL) Derneği koordinasyonunda başlatılan iane kampanyası kapsamında, yüzyılın felaketi kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en baş döndürücü etkilenen illerden Hatay’da 13 bin metrekare bölgeye 85’ten ortak tomar düğün kurduk. AFAD kabilinden yönlendirilen misafirlerimizin sağlıktan öğrenime denli kâffesi gereksinimleri karşılanmaya bitmeme etmektedir. ASİL Derneğimiz, çalışanlarımız ve tedarikçilerimizin katkılarıyla birleşen yardımlar ile Türkiye Tek Yürek kampanyasına 10 milyon TL imdat sağladı. 10 bine DOĞRU çalışanımız ve beniz mühim ortağımızla baş başa çalışmalarımızı genişletmeye bitmeme ettik. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir özellikle iktisap etmek neredeyse Savunma Sanayii Başkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın paydaşlık gösterdiği merasim ile Zırhlı Muharebe Araçlarının modernizasyonundaki evvel paradigma istihsal teslimatını geçekleştirmiş olmanın gururunu da yaşadık."

"Ülkemizi aldatmaca değiştirici çelim hazırlamaya kararlıyız"

Dünyanın en encam İnsansız Deniz Araçları (İDA) teknolojilerini Türkiye düşüncesince geliştirdiklerini ve ürettiklerini tamlayan Görgün, "En efdal teknolojilerin kullanıldığı İDA sahasında, ülkemizi aldatmaca değiştirici çelim hazırlamaya kararlıyız. ASELSAN kabilinden geliştirilen MARLIN İDA ve Albatros-S İDA Sürü Projeleri özellikle iktisap etmek neredeyse Mavi Vatan’ın teknolojik koruyucuları gelişmeye bitmeme edecek." açıklamasında bulundu.

Görgün, İnsansız diyar araçları düşüncesince de çalışmaya bitmeme ettiklerini belirterek "Bayraktar AKINCI TİHA’dan meydana getirilen ve ASELSAN CATS alıcı sistemi ile meydana gelen ASELSAN LGK atış testini başarıyla tamamladık. Daha ilkin de gene AKINCI platformundan meydana getirilen ortak atışla ASELSAN mühendisliğinin ürünü Güdümlü Minyatür Bomba (TOLUN) ile erek başarıyla vurulmuştu." ifadelerini kullandı.

Görgün, mavera taraftan SİPER Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi sınav atışı Sinop Test Merkezinde ASELSAN-ROKETSAN iş donanmasında başarıyla yapıldığını, SİPER, Türkiye'nin tabakalı diyar defans ihtiyacının yerel imkanlarla karşılanması açısından şişman ehemmiyet taşıdığını belirtti.

Askeri alanlar denli çırçıplak bölgede da Türkiye'nin gereksinimlerini karşıladıklarını ve çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini tamlayan Görgün, şöyleki bitmeme etti:

"Ulaşım dalında ASELSAN’ın da süresince toprak almış bulunduğu şişman ortak işlev elan Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile yaşama geçirildi. Cumhurbaşkanı'mız, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en aceleci metrosu bulunan İstanbul Havalimanı Metrosu'nun açılışını gerçekleştirdi. Bu alım çalım donör projede tığ de ulusal mühendislik gücümüz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'mızla yaptığımız teşrikimesai kararında mevzi altı treni hattının sinyalizasyon sistemi bulunan ASELSAN COBALT’ı geliştirerek kullanıma aldık. Sivil alandaki yetkinliğimizi ortaya koyduğumuz bu kabil giranbaha projelerde toprak almaya ve memleketimiz düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceğiz. Geliştirdiğimiz Kalp-Akciğer Makinesi Projesi ile International Design Award Yarışmasında mahsul dizaynı kategorisinde, International Design Award-Silver ödülüne müstahak görüldük. Buradan aldığımız güçle çırçıplak alandaki yetkinliklerimizi arsıulusal arenada göstermeye bitmeme edeceğiz.

Geleceğe bedel eklemek amacıyla gerçekleştirdiğimiz Sıfır Atık uygulamamız ortak kat elan ölçüm edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca meydana gelen Sıfır Atık Projesi kapsamındaki Uluslararası Üçüncü Sıfır Atık Zirvesi ve mükafat Töreni'nde ASELSAN kendisine Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü'ne müstahak görüldük. Bunun yanı esna kâffesi faaliyetlerinde en dobra kaliteyi yakalarken diyar değişikliği ve mekân çalışmalarını odağına düzlük ASELSAN, çalışmalarından kaynaklı emisyonları da çözümleme ederek ıslah uygulamalarına bitmeme ediyor. Bu çerçevede ASELSAN, tükettiği elektriği yenilenebilir kaynaklardan zat üretebileceği ortak Güneş Enerjisi Santrali ihdas sonucu aldı. Toplamda 75 MW DC kapasiteye eş olması planlanan santralde, ASELSAN’ın ulusal imkanlarla üretmiş bulunduğu ve bu sene arasında sektöre sunmuş olacağı 250 kW’lık ASELSAN PULSAR paradigma eviriciler kullanılacak bulunan olup, santralin işletmesi de ASELSAN kabilinden sağlanacak. Özetle, ASELSAN kendisine 2022 yılını da sürdürülebilir büyüme ve donanımlı bilançomuz ile kapatmış bulunuyoruz. 2022 senesinde ASELSAN ailesi kendisine üzerimize sakıt mesuliyeti namına bildirmek düşüncesince kesintisiz çalıştık. 2023 senesinde da ülkemizi dört dörtlük istiklal gayemiz doğrultusunda özümleme etmeye ve ileriye taşımaya bitmeme edeceğiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız iktisap etmek üzere, Savunma Sanayii Başkanlığımıza, kıymettar ASELSAN aileme ve kâffesi paydaşlarımıza teşekkürname ederim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler