USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ar-Ge Merkezi’nde 59 yeni projeyi hayata geçiren firmadan gıda sektöründe yenilikçi çözümler

Besler'in Ar-Ge Merkezi, 2020 senesinde geliştirdiği 59 değişik proje ve inovasyon yatırımı ile yağ ve gıda sektörüne yenilikçi çözümler sundu.

Ar-Ge Merkezi’nde 59 yeni projeyi hayata geçiren firmadan gıda sektöründe yenilikçi çözümler
29-09-2021 13:40

Tüketici ürünleri, ev dışı istihlak ve dış satım kazanmak şartıyla çalışkanlık gösterdiği hepsi iş kollarında şef yağ üreticisi konumunda bulunan Besler, yağ sektöründe Ar-Ge çalışmalarına da önderlik ediyor. Firma, 2016 senesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Merkezi sertifikasını meydan Ar-Ge Merkezi'nde amme ve hususi sektör paydaşlarıyla eşgüdümlü yürüttüğü inovasyon projeleriyle hoppadak yağ sahasının değil, gıda sahasının de istikbaline doğrultu sağlayan çalışmalara imza atıyor. Gıda sektöründe bugüne sincap özlük dalında önce bulunan nice yenilik, şirketin Ar-Ge Merkezi'ndeki çalışmalarla hayata geçerek son kullanıcıların zevkine sunuldu. Tüketicilere kullanma kolaylığı ve lezzeti müşterek arada arz etmek şartıyla geliştirilen mahsulat ortada sadeyağ lezzeti ile yeğleme edilen Teremyağ, inmek ile hasım buluşturan Teremyağ Gurme Kaymaklı, pazardaki yegâne hazır para margarin Teremyağ ve nebati yağ ile sadeyağ lezzetini müşterek araya getiren Luna Tereyağlı, şirketin akıbet dönemdeki inovatif ürünlerinin başlangıcında geliyor. Ar-Ge Merkezi, ithal edilen ilişik altın ürünlere de odaklanarak hint bademi hasım eşdeğeri (CBE, CBI) ürünler, çikolata ve şümul yağları, hususi dolgu krema yağları, trans yağ içermeyen efdal nitelik CBR hasım (Cocoa Butter Replacer) ürünleriyle sınai kategoride de sert aşırı yeniliği hayata geçiriyor. Firma, ati teknolojisi ve hususi geliştirilmiş mahsul reçeteleri yardımıyla sektörde hepsi mahsul portföyü trans yağ içermeyen önce firma namına da toprak alıyor. İnovasyonla teknolojiyi birleştirerek Türkiye'nin gereksinim duyan rastgele ayrışık hasım çıkmak düşüncesince icraat fail firma, margarin kategorisinde Türkiye'ye ehemmiyetli müşterek dış satım kıymeti kazandırıyor. Margarinde 6 kıtada 50'yi fazla ülkeye dış satım fail firma, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine gereğince Türkiye margarin ihracatında yüzdelik 40'lık payla liderliğini bitmeme ettiriyor.

2020'de 59 proje hayata geçti
2020 senesinde şirketin Ar-Ge Merkezi'nde pınar kullanımını azaltmaya odaklanarak sürdürülebilir istihsal hedefleyen 59 proje hayata geçirildi. Firmanın özlük kaynaklarıyla icra ettiği çalışmaların yanı sıra, TÜBİTAK-TEYDEB ve Tarım Bakanlığı çeşidinden destekli 1'i Avrupa Birliği kazanmak şartıyla bütün 7 proje bulunuyor. Bu projelerden 6'sı başarıyla tamamlanırken, 1 projenin ise emek harcamaları bitmeme ediyor. Teknolojik altyapısı, kalifiye kadrosu ve faik işlev kapasitesiyle özlük dalında Türkiye'nin en büyüğü bulunan Ar-Ge Merkezi, EDT kanalında müşterilerine proje bazlı mahsulat geliştirirken, bire müşterek sürede sektörün DOĞRU şirketi Marsa'nın mahsul ihya süreçlerine de işlev veriyor.

Müşterilerine çabuk ve durumunda çözümler sağlayıcı Ar-Ge Merkezi, bünyesindeki yürütüm laboratuvarlarıyla çikolatalı ürünler, dolgu kremalar, kaplamalı ve düzgün mahsulat hesabına işlik emek harcamaları kabilinden olanaklar sunuyor. Merkezde bire müşterek sürede ustalarla pastacılık-fırıncılık ürünleri hesabına başarım emek harcamaları gerçekleştiriliyor.

“Sektörün kalifiye yağ ihtiyacını makul fiyatlarla karşılıyoruz”
Salgınla baş başa az henüz hepsi devletlerin gıdada kendine kafi gelecek mahsul veya aralık mahsul ihtiyacını karşılamaya müteveccih yatırımlar yaptığını tamlayan Kerevitaş Yağ İş Birimi CEO'su Şükrü Çin, “Yıllardır tüketicilere ilişik altın mahsulat arz etmek düşüncesince icraat yapıyoruz. Ülkemiz bölgenin en ehemmiyetli gıda istihsal merkezi konumunda bulunuyor. Yağ ise az henüz rastgele ayrışık gıda üretiminin en ehemmiyetli bileşenlerinden birisi ve hepsi gıda istihsal süreçleri yağa gerekseme duyuyor. İşlenmiş ve spesifik bir duruma getirilmiş yağ üretiminde Besler endüstriye ve ekonomiye iri ilişik bedel sağlamaya bitmeme ediyor” niteleyerek konuştu.

Yapılan Ar-Ge çalışmalarının Türk şirketlerini ihracatta henüz kompetitif bir duruma getireceğinin altını çizen Şükrü Çin, “Bu bölgede yaptığımız yatırımlarla gıda sahasının kalifiye yağ gereksinimi düşüncesince henüz kompetitif fiyatlarla çözüm ortağı oluyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler