USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

3 milyon ferdî asıl ad engin vezneci alıcısı oldu

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, "Yürürlüğe giren düzenlememizin peşi sıra şu anne derece 3 milyon ferdî esas kişi, bankaya gitmeden aritmetik açabildi ve işlemlerini yapabildi. 3 milyon kişi, bu çelimsiz sürede dehşetli birlikte rakam." dedi.

3 milyon ferdî asıl ad engin vezneci alıcısı oldu
23-11-2022 19:08
İstanbul

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, "Yürürlüğe giren düzenlememizin arkası sıra şu anne derece 3 milyon ferdî asıl kişi, bankaya gitmeden aritmetik açabildi ve işlemlerini yapabildi. 3 milyon kişi, bu çelimsiz vakitte sunturlu müşterek rakam." dedi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün 555. yılı zımnında Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) planlı aktiflik kapsamında, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman'ın moderatörlüğünde, BDDK Başkan Yardımcısı Aydın, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz ile iktisatçı Gökhan Şen'in dil cambazı yer aldığı "Modern Dünyada ve Gelecekte Para ve Finans-Dijital Para" başlıklı açık oturum gerçekleştirildi.

Panelde mütekellim BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, sayısal bankacılık düzenlemesinin baş döndürücü çelimsiz müddette çıkmış yer aldığı yönündeki tenkitlerin akıllıca olmadığını belirterek, bayındırlık Bankası krizinden sonradan BDDK'nin tekme kayda bağlı müşterek uygulayım bilimi merkezi olması gerekliliğinin ortaya çıktığını söyledi. Aydın, bunun hakkında 2005'te çalışmaların başladığını, bu açıdan evvel düzenlemenin de 2007 senesinde çıktığını hatırlattı.

Bitcoin'in alışveriş ara bulucu olmasından ziyade, alıntı satıma vasıtalık edecek platformların güvenliğinin elan ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Aydın, "Bugün Bitcoin'in müteaddit liralık yer aldığı için ziyade, o düzene erişilemediği devir endişe artıyor. Bitcoin 15 bin dolar olabilir, sabredebilir ama adına giremediğinizde, erişemediğinizde elan iri endişe oluyor. Çünkü o an düşüncesince dolandırıldığını düşünüyor." niteleyerek konuştu.

Aydın, Türkiye'de akıbet 17 senedir meydana getirilen düzenlemelerle hassaten bankacılık alanı düşüncesince makul müşterek olgunluğa ulaşıldığını, meydana getirilen düzenlemelerle Türk bankacılık dalının dünyada nispeten epey devletler içinde bulunduğunu belirtti.

Bankalarla beraberce iri müşterek ekosistem oluşturduklarını anlatım fail Aydın, vezneci dışı finansal şirketlerin uygulayım bilimi firmalarıyla iç içe bulunmuş yer aldığı müşterek evren bulunduğunu ve bu sistemin baş döndürücü güzel yönetilmesi icap ettiğini söyledi.

Aydın, Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik'in Mayıs 2021'de yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yürürlüğe giren bu düzenlememizle şu anne derece 3 milyon ferdî asıl ad bankaya gitmeden aritmetik açabildi ve işlemlerini yapabildi. 3 milyon kişi, bu çelimsiz vakitte sunturlu müşterek rakam. Bankalarımızın bu alandaki gayretleri bizleri de bahtiyar ediyor. 3 milyon bireyin bankaya gitmemesinin konuşu etkilerini de düşünmeliyiz. Yerinden kalkmadan, trafiğe çıkmadan, zamanını kaybetmeden, kağıt israfı yapmadan, oradaki kişiyi çalışır etmeden yerinden alıcı olmasının ekonomiye katkısının da baş döndürücü erdemli bulunduğunu düşünüyoruz. Bu 3 milyonun da giderek artacağına inanıyoruz."

"Kripto dünyalık düzenlemesinde enikonu sefer büküm ettik"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman da saklı yazı paralara müteveccih kombinezon emek harcaması yürüttüklerini belirterek, düzenlemenin üstünde titizce çalıştıklarını, dört başı mamur çıkması düşüncesince hız gösterdiklerini bildirdi.

Düzenlemede enikonu sefer katettiklerini fakat mevzunun baş döndürücü çapraşık olmasından ötürü çalışmaların bitmeme ettiğini anlatım fail Zaman, "Özellikle platformların elbette iş göreceği, elbette lisanslama yapılacağı, varlıklarını elbette saklayacağı mevzularını tartışıyoruz. Bizim en baş döndürücü versiyonunu çalıştığımız kombinezon saklı yazı düzenlemesi oldu. Çünkü neresinden tutuyorsanız müşterek yerinden elinizde kalıyor ve baştan üstünde çalışıyorsunuz. Mülkiyet hakkı üstünde de çalışıyoruz. Bu bilgilerin Dark Web'te kullanılması, bunların takip edeni kıl payı mevzuları düşündüğümüzde en baş döndürücü zorlandığımız kombinezon bu kombinezon oldu." biçiminde konuştu.

Zaman, doğacak devirde varlığa ait paraların kütlesinin değişik artacağını, varlığa ait olmayanların ise dubara ara bulucu kıl payı kalacağını söyledi.

"Blockchain teknolojisini saklı yazı paraya eşitlemek akıllıca değil"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise bankalar kendisine değişen teknolojinin koyu yer aldığı müşterek dünyaya akıllıca giderken mal teknolojileri dalında çalışkanlık yayınlayan yenilikçi teknolojik girişimlerle münasebat kurulması ve yürütülmesinin gündeş eğlenmek ve toy iş modellerini ercecik anlamak açısından ehemmiyetli olacağını söyledi.

Yapay zeka, data bilimi ve blockchain kıl payı teknolojilerin bundan sonradan bankalar, ayrıca hepsi endüstriler çeşidinden kullanıldığını aktaran Ateş, "Blokchain altyapısı ile anadan görme ekonominin yarattığı büyüklükte müşterek dünyalık piyasası fotoğraflamak zor. Ancak olanaksız değil. Yüksek volatilite, kullanıcıyı koruyacak yetke eksikliği, denetleme eksikliği, lisanslama eksikliği, dünyalık politikası uygulamanın zorluğu, erke verimliliği ihtiyacı, erke fiyatlarının saklı yazı dünyalık üretimine tesiri kıl payı mevzulara hal bulunması gerekiyor." niteleyerek konuştu.

ING Genel Müdürü Alper Gökgöz, blokzincir (blockchain) teknolojisinin saklı yazı paraya eşitlenemeyeceğine dikkati çekerek, blockchainin mal ilkin edinmek kıl payı nice bölgede koyu kullanıldığını söyledi.

Göçmenlere vezneci hesabı açmanın hepsi dünyada enikonu çetin müşterek proses bulunduğunu aktaran Gökgöz, yapılacak düzenlemelerle göçmenlere aritmetik açarken bu teknolojiden faydalanmanın beklenen bulunduğunu kaydetti.

Gökgöz, nakdi paranın takibinin baş döndürücü çetin bulunduğunu vurgulayarak, blockchain teknolojisiyle makul gruplara meydana getirilen toplumsal yardımların takibinin ve amacına akıllıca kullanılıp kullanılmadığının anlaşılabileceğini anlatım etti.

Kripto paralara gençlerin ilgisinin koyu bulunduğunu aktaran Gökgöz, giderek varlığa ait saklı yazı yapılarının elan öne çıkabileceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler