USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yaz stajı düşüncesince Türkiye'ye mevrut ecnebi öğrenciler Kapadokya'yı gezdi

Yaz Stajı Programı düşüncesince türlü ülkelerden mevrut ecnebi öğrenciler Kapadokya'yı gezdi.

Yaz stajı düşüncesince Türkiye'ye mevrut ecnebi öğrenciler Kapadokya'yı gezdi
18-08-2022 19:04
Nevşehir

Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) planlı Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) iş donanmasında başlatılan SkyGlobal Kültürel Değişim ve Yaz Stajı Programı düşüncesince muhtelif ülkelerden mevrut ecnebi öğrenciler Kapadokya'yı gezdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde planlı plan kapsamında Malezya, Azerbaycan, Polonya, Pakistan, Kazakistan ve Özbekistan'dan mühendislik öğrencileri, TUSAŞ'taki 4 haftalık eğitimin peşi sıra ülkenin zamanı ve kültürel değerlerini gözlemek neredeyse seyahat programına katıldı.

Yabancı öğrenciler, YEE görevlileri ile İstanbul ve Ankara'daki gezilerinin peşi sıra Nevşehir'e gelmiş olarak Kapadokya'nın gezinsel merkezlerini görüşme etti.

Bölgede etkinliklere eklenmiş olan öğrenciler Aşıklar Vadisi'nde lama sırtında foto çektirdi.

YEE hususi Kalem Müdürlüğünde vazifeli Eda Armut, AA muhabirine, öğrencilerin izlence sayesinde, Türk kültürünü yakından aşinalık fırsatı elde ettiklerini belirterek "SkyGlobal Kültürel Değişim ve Yaz Stajı Programı'nı başlattık. Farklı ülkelerden 10 öğrencimizi Türkiye'de ağırladık. İstanbul'dan başlamış olan programımız Kapadokya'da bitmeme etti. Kapadokya'da palavra turuna katıldılar, aşırı sevdiler. Bölgenin geçmişi karşı bilgelik aldılar. Öğrencilerimiz düşüncesince aşırı dobra birlikte birikim oldu." dedi.

Malezyalı öğrencilerden Nur Izzati Barry Binti Abdul Rashid, Türkiye'deki programa katılmanın coşku ve mutluluğunu yaşadığını dile getirerek "Bu izlence benim düşüncesince ehemmiyetli birlikte punt oldu. İstanbul, Ankara ve Kapadokya'da nice noktayı gezdim. İlk diyar dışı tecrübem oldu. Birçok tarihi, kültürel sahası yakından gördüm. Çok değişik sınama ve birikim kazandım." sanarak konuştu.

Ooi Chung Chao ise namına bu programa iltihak fırsatı sunmuş olduğu düşüncesince YEE yetkililerine teşekkürname etti.

Gezi ve yetişek programında Türkiye karşı acemi bilgiler edindiğini aktaran Chao, "Programa eklenmiş olan başka ülkelerden acemi yâran edindim. Hem öz ülkemin kültürünü katılımcılara tanıttım bununla birlikte arkadaşların ülkelerine saf şeyleri öğrenme fırsatı elde ettim. Umarım bu aktiflik doğacak senelerde da bitmeme eder. Çünkü hakkıyla de belletmen ve sevinçli birlikte proses oldu." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler