USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: İstanbul'da 3 yer altı treni hattını hizmete açacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da 3 yer altı treni hattını hizmete açacaklarını belirterek, bunların Kağıthane-İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen-Tavşantepe ve Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir metroları bulunduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: İstanbul'da 3 yer altı treni hattını hizmete açacağız
25-07-2022 20:04
İstanbul

Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kabilinden başlatılan "Yüz Yüze 100 Gün Programı" kapsamında Kağıthane'de ortak saf temaslarda bulundu.

Kağıthane programına kaymakamlık yönetimi, mahalle başkanları ve kaymakamlık divan üyeleri ile ortak araya gelmiş şekilde başlamış bulunan Karaismailoğlu, buradaki konuşmasında bugüne değin AK Parti iktidarları çağında meydana getirilen icraat üzerine bilim verdi.

Bütün güneş Yüz Yüze 100 Gün programı kapsamında Kağıthane'yi didik didik dolaşacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, "Bütün derdimiz ve misyonumuz vatandaşımızın, milletimizin gönlüne girmek. Yaptığımız işlerde misyonumuz elden ve elden yaptığımız hizmetleri vatandaşımız kullandığında onun bahtiyar olmasıdır ve onun güler yüzüdür." niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, ülkenin geleceği ve vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak düşüncesince çalışmalarına gece-gündüz demeden bitmeme ettiklerini kaydederek, 2002'den sonradan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde "hayal bile edilemeyecek" işleri başardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonradan yaşama geçirdiği projelerden bahseden Karaismailoğlu, kendisinin de 1995'te İBB'de göreve başladığını aktardı.

Karaismailoğlu, Erdoğan'ın endamsız müddette halis muhlis sorunları çözdüğünü ve milletin gönlüne girdiğini belirterek, 2002'den buyana erişim ve haberleşmede yaşama geçirdikleri projelerden bahsetti.

"Araç sayısı 3,5 kıvrım artarken gidiş geliş rahatladı"

Bakan Karaismailoğlu, 2002'de göreve geldiklerinde azami yarar sağlayacak projeleri bağan bütçeyle ve endamsız müddette yaşama geçirmeleri icap ettiğini anımsatarak, eriştirme projelerinin ekonomiye, istihdama, tarıma, turizme ve gelişmişliğe sunmuş olduğu katkıları anlattı.

Önce yağız yolu ağırlıklı yatırımlarla işe başladıklarını anımsatan Karaismailoğlu, ayrılmış kere ağının 6 bin kilometreden 28 bin 664 kilometreye çıktığını vurguladı.

Karaismailoğlu, 2002'de 8,5 milyon bulunan nakil vasıta sayısının 26 milyon adede çıktığını anlatım ederek, "Bakın 3,5 kıvrım artıyor. Aynı halde bu yatırımları o günden planlamasanız, o günden bu planlamaları yapmazsanız kilitlenir kalırdı. elden İstanbul değil Türkiye kitlenir kalırdı. O sebepten dolayı yaptığımız yatırımlar düzenlenen ortak halde oluşmuş oldu ve vatandaşımızın yaşamı kolaylaştı. Yaptığımız yatırımlar yardımıyla nakil vasıta hareketliliği yüzdelik 180 artmasına karşın gidiş geliş kazalarında yüzdelik 80'e vasıl azalmalar oldu." şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, meydana getirilen yatırımlar yardımıyla gidiş geliş kazalarında yaşanmış bulunan dirilik kaybı oranlarındaki düşüşleri anlattı.

"2023'ün evvel aylarında çabuk trenle İstanbul'dan Sivas'a gideceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, büyüklük aklıyla imal edilmiş yatırımlar yardımıyla dirilik kayıplarını önlemenin yanı esna yakıttan ve zamandan artırım edildiğini söyledi.

Ulaşımda ve altyapıda meydana getirilen yatırımlar yardımıyla Türkiye'nin üretimde, sanayide, ihracatta yakaladığı ivmeden bahseden Karaismailoğlu, iklim yollarında da baş döndürücü değerli ortak proses geçirdiklerini, 2002'de 30 milyon bulunan iklim yolu geçici sayısının ıpıssız el altında 210 milyona çıktığını bildirdi.

Karaismailoğlu, "20 yılda, 100 senede yapılamayacak işler yapıldı. Kara yolu ağırlıklı ortak envestisman döneminden geçtik. Hava yolu ve yağız yolu altyapısında ehemmiyetli seviyeleri aşmış durumdayız. Bundan sonradan sert yolu ağırlıklı ortak envestisman zamanına girmiş bulunmaktayız. Kağıthaneli kardeşlerim burada Sivaslı çoktur. Önümüzdeki senenin evvel aylarında buradan trene binip çabuk trenle Sivas'a daima bu arada gideceğiz. 2023'ün evvel ayrılarında Sivas yolculuğunu inşallah daima beraberce yapacağız." şeklinde konuştu.

Hızlı şimendifer yatırımlarından bahseden Karaismailoğlu, 2053'e gelindiğinde çabuk trenle ilişkin bulunan il sayısını 52'ye çıkaracaklarını bildirdi.

"İstanbul'da yapılması müstelzim 1.100 kilometrelik yer altı treni hattı vardır"

Bakan Karaismailoğlu, şu an İstanbul genelinde 260 kilometrelik sert yolu ağının bulunduğunu belirterek, laflarını şu halde sürdürdü:

"Bunların tüm gine AK Partili belediyeler ortak zamanlar işlenmiş yatırımlar. Ama elbette ki kifayetli değil. İstanbul'da şu anda yapılması müstelzim dört dörtlük 1.100 kilometrelik yer altı treni hattı vardır. İlk etapta bunun minimum 500 kilometreyi bulması gerekiyor. O da düzenlenen ortak halde planlanmıştır ve belediyenin raflarında bunlar duruyordur. Eğer İstanbul düşüncesince ortak nesne gerçekleştirmek istiyorlarsa evvela bitmeme fail metroların ortak an evvela hızlandırılıp bitirilip İstanbulluların yaşamına kazandırılması lazım. Ondan sonradan da başka yapılması müstelzim yer altı treni hatlarının da başlanması gerekiyor."

"İstanbul'da 3 yer altı treni hattını hizmete alacağız"

Bakan Karaismailoğlu, doğacak günlerde nezaret kendisine İstanbul'da 3 yer altı treni hattının hizmete açılacağını kaydederek, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattının İstanbul Havalimanı-Kağıthane evresinin ilkgüz sona akıllıcasına açılacağını bildirdi.

Yıl sonuna akıllıcasına hattın tamamını devreye edinmeyi planladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, "Çam ve Sakura kent Hastanesi'nin de içerisinden geçecek bulunan yer altı treni hattımızda gine ayrımsız çağda (eylül sonu-ekim başı) dönmek düşüncesince sıkı ortak emek vermek var. Aynı çağda açacağımız metrolardan ortak tanesi de Kadıköy-Pendik hattını Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayacağımız hat. Onu da önümüzdeki ilkgüz sonu, teşrinievvel başı kabilinden bitirmeyi hedefledik, bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, başka hatlarda yer altı treni yatırımlarının bitmeme ettiğini kaydederek, yerli yönetimlerin görevinin "vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak" olduğunu, yolcuların hususi ara bulucu bırakıp şişko taşımayı yeğleme etmesini iletmek icap ettiğini fakat bulunan yönetimin bu mevzuda değerli olamadığını anlattı.

Bakanlık kendisine İstanbulluları bekâr bırakmadıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, onlara müteveccih yatırımları sürdürdüklerini bildirdi.

"Sabiha Gökçen Havalimanındaki yatırımlarımız da sürüyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı yatırımından bahsederek, doğacak 100 yılı planlayarak dünyanın en dobra ve en konforlu yatırımlarından birini yaşama geçirdiklerini anlattı.

İstanbul Havaliman'ının şu anda 120 milyon yolcuya işlev verebilecek kapasitede bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, "Ama yatırımlarla beraberce bunu 200 milyona derece çıkarabileceğimiz ortak havalimanı. İstanbul Havalimanı değme ay rekorlar kırıyor. Dünyanın en ortak tomar geçici haiz hatır meydanı ve en elleme havalimanlarından ortak tanesi İstanbul Havalimanı. Aynı halde Sabiha Gökçen Havalimanı da büyüyor. Oradaki yatırımlarımız da bitmeme ediyor. Çünkü çabukluk sonsuz artıyor." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli kabilinden yatırımlardan bahsederek, bu planların olmaması biçiminde İstanbul'un kilitleneceğini, şahısların bulunmuş olduğu yerden çıkamayacağını söyledi.

"Vatandaşın, milletin derdiyle kaygılanmak lazım. Milletin derdinin doğrultusunda idman lazım." diyen Karaismailoğlu, İstanbul'u birilerinin keyfine bırakmayacaklarını, daima beraberce fiilen yatırımlara bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

Karaismailoğlu, esnaf ve öğrencilerle buluştu

Karaismailoğlu, izlence kapsamında, Kağıthane esnafını görüşme etti. Daha sonradan Kağıthane'deki darülfünun yeğleme stantlarını ziyareti fail Bakan Karaismailoğlu, burada yeğleme önleyen öğrencilerle ortak araya geldi.

Bakan, Gürsel Mahallesi ziyaretinde, mahallelilerle buluşarak, istem ve önerilerini dinledi. Gürsel Mahallesi Muhtarlığını da görüşme fail Karaismailoğlu, 28 Nisan Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Öğrencilerle ortak araya mevrut Karaismailoğlu, güvercinlere düzen attı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler