USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının 6 maaş kemiksiz fasıl eş 1,5 bilyon liralık oldu

Bankanın Genel Müdürü Bilgiç, "İlk yarıyılı, çelimli mali neticeler açıklayarak tamamlamanın memnuniyetini duyuyor, yılı, gayemiz çerçevesinde hedeflerimizi aşan birlikte performansla kapatmayı öngörüyoruz." dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının 6 maaş kemiksiz fasıl eş 1,5 bilyon liralık oldu
01-08-2022 22:03
İstanbul

Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının (TSKB) 6 maaş açık devre eş 1,5 bilyon teklik oldu.

Bankadan meydana getirilen açıklamaya göre, TSKB, 2022 yılının 2'nci çeyreğine bağlı devirde yekûn deli dolu büyüklüğünü yılbaşına gereğince yüzdelik 18 artırarak 99,1 bilyon liraya ulaştırdı.

Aktifler içinde yüzdelik 70'lik paya eş güven portföyü ise, senenin geçmiş yarısında yenilenebilir erke projeleri ile kapsayıcılık teması altında özellikle imalat uran peyda etmek neredeyse değişik sektörlerdeki yatırımlara sağlanan finansman ile yüzdelik 9 nema kaydederek 69,6 bilyon teklik oldu. Bankanın özvarlık büyüklüğü, bire müşterek devirde yüzdelik 17 artışla 8,1 bilyon teklik seviyesinde gerçekleşirken, 6 maaş açık devre eş 1,5 bilyon TL adına gerçekleşti. Banka böylelikle, senenin 2'nci çeyreğini yüzdelik 40,4 seviyelerinde öz pınar karlılık payı ile tamamladı.

Açıklamada değerlendirmelerine toprak sunulan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, şunları kaydetti:

"TSKB, derinliğine senelerdir sürdürülebilir ve etraflı kalkınma gösterimi ve bu yöndeki azimli adımlarıyla ayrışan müşterek banka. Pandemi ile beraberce hepsi sektörlerin inkılap gereksinimi belirginleşirken, çevresel ve toplumsal kâr sağlayıcı yatırımların önemi, şimdi anlaşılır bir vaziyete geldi. Böyle müşterek devirde sürdürülebilir kalkınma alanındaki koyu uzmanlığımızın ve yaşama geçirdiğimiz sayımsız plan ile elde ettiğimiz deneyimin hem sektörümüz tıpkı zamanda istihsal dünyasındaki paydaşlarımız düşüncesince aşırı değerli olduğuna inanıyorum. İlk yarıyılı, çelimli mali neticeler açıklayarak tamamlamanın memnuniyetini duyuyor, yılı maksadımız çerçevesinde, hedeflerimizi aşan müşterek performansla kapatmayı öngörüyoruz. Dünyadaki gelişmelere ve türkiye gereksinimlerine koşut olarak, hepsi iş kollarımızla etkimizi sonsuz derinleştirmek, bollatmak ve gerçek bu piyasanın yeşil dönüşümünü müzaheret etmek düşüncesince totaliter müşterek yaklaşımla ilerlemeye bitmeme edeceğiz."

Yılın geçmiş yarısında imzalanan sürdürülebilirlik temalı acemi toptan pınar anlaşmalarına aksan işleyen Bilgiç, laflarını şu halde sürdürdü:

"Nisan ayında, Avrupa bayındırlık ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığımız 53,5 milyon ekü değerindeki güven anlaşması ile 'Yeşil Ekonomi Finansman Fonu' çerçevesindeki geçmiş işlemi gerçekleştirdik. Bu kaynakla Türkiye genelinde kuruluşların hava değişikliği ile uğraş kapsamında gerçekleştirdikleri yenilenebilir erke ve erke verimliliği peyda etmek üzere, yeşil iktisat yatırımlarına finansman sağlayacağız. 25 Temmuz'da ise sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli üçüncü sendikasyon güven anlaşmamızı imzaladık. Avrupa, Amerika, Asya ve Orta Doğu'dan 8 değişik ülkeden, 8 bankanın katılımıyla 109 milyon Amerika doları ücretinde gerçekleşen bu acemi kaynakla devletimizde gerçek sektörün, yeşil inkılap adına tabir ettiğimiz sürdürülebilir iş modellerine geçişi düşüncesince finansman sağlayacağız."

"İklim riskleri ile uğraş düşüncesince çalışmalarımıza himmet kesmeden bitmeme ediyoruz"

Bilgiç, sürdürülebilirlik dalında akla yatkın stratejiler ve dizgeli adımlarla ilerlemenin hepsi krizlere ve risklere huzur ehemmiyetli müşterek elastikiyet ve metanet katığını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Hem türkiye tıpkı zamanda evren düşüncesince rotayı bundan sonra hava risklerinin azaltımına müteveccih inkılap yatırımları belirleyecek. Bir kalkınma bankası olarak, transformatör gücümüzün farkındayız ve bu geçişi insanlığın eş geleceği açısından ehemmiyetli müşterek okazyon adına görüyoruz. Son 30 yıldır, çevre, hava ve toplumsal kalkınma sahalarına müteveccih konkre katkımızla, sektörümüzde müspet ayrışan müşterek büyüklenme olmanın sorumluluğunu taşıyoruz."

Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefinin başarılması düşüncesince özellikle mal peyda etmek neredeyse hepsi sektörlere iri fariza düştüğüne dikkati çekici Bilgiç, TSKB'nin ehemmiyetli mihrak noktaları ortada toprak düzlük hava riskleri ile uğraş düşüncesince 5 salname tarz haritası çerçevesinde çalışmalara himmet kesmeden bitmeme ettiklerini söyledi.

Bilgiç, hepsi envestisman ve pres kredilerinin çevresel ve toplumsal risklerini ölçtüklerini belirterek, "Kapsayıcı müşterek toplumsal kalkınmanın sağlanması düşüncesince bayanların ve gençlerin güçlendirilmesi, okazyon eşitliği, afiyet ve pedagoji bilimi kadar alanlara derinliğine senelerdir sağladığımız destekleri de sonsuz ati taşıyoruz. Tüm bu çalışmaların kararında ortaya çıkan toplumsal etkinin ölçümü ve hasiyet yatırımları da ehemmiyetli ruzname maddelerimiz ortada toprak alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yatırım bankacılığı ve müşavirlik hizmetlerinde de çevresel, toplumsal ve yönetişim odağını ön planda tuttuklarını kaydeden Bilgiç, "Aracılık ettiğimiz yeşil ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlı (SKA) odaklı ihraçlarla Türkiye kapital piyasalarına yenilikçi mahsulat ve yeşil odaklı şirketler vermek düşüncesince çalışıyoruz." dedi.

"Aldığımız ödüller sürdürülebilirlik dalında akla yatkın adımlarla ilerlediğimizin müşterek göstergesi"

Bilgiç, TSKB'nin senenin ikinci çeyreğinde ehemmiyetli ödüllere müstahak görüldüğüne aksan yaparak, şunları kaydetti:

"Hayata geçirdiğimiz değerli projeler, bizlere 2022 yılının ikinci çeyreğinde de toptan bölgede saygın ödüller kazandırmaya bitmeme etti. Global Banking & Finance Awards 2022'de 'ESG ve Sürdürülebilirlik' kategorisinde 'Türkiye'nin Sürdürülebilir Kalkınma Alanında En İyi Bankası' ödülüne müstahak görüldük. 'World Finance Banking 2022'de 'Türkiye'nin En Sürdürülebilir Bankası' seçilmemiz ise Türk mal sektöründe üstlendiğimiz kılavuz gemisi görevi doğrulama etmesi itibarıyla bizi gururlandırdı. Ödüller bizim düşüncesince asli müşterek hedef olmasa da sürdürülebilirlik performansımızın toptan arenada nazarıitibar çekmesi hem akla yatkın adımlarla ilerlediğimizin müşterek göstergesi, tıpkı zamanda biz düşüncesince ehemmiyetli müşterek güdeleme unsuru. Bankamızın vizyonunu tutkuyla sahip çıkan ve baştan sona şimdi iyisi düşüncesince etkin hepsi ekiplerimizi bu değerli sonuçlarımızdan ötürü müşterek kere şimdi kutluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler