USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Çocuğu okula başlayan ailelere altın niteliğinde tavsiyeler

Okula dünkü başlayan evlatların uyumla ilgilendiren yaşayacakları müşterek kol sıkıntıların olabileceğini tamlayan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen hür Akoğlan, bu süreci havadan atlatmaları açısından anne babalara ehemmiyetli tavsiyelerde bulundu.

Çocuğu okula başlayan ailelere altın niteliğinde tavsiyeler
14-09-2022 21:03

Yaz sürecinin peşi sıra okullar baştan açıldı. Okulun önceki günlerinde ailelerin çocuklarına yaklaşımının şişman ehemmiyet taşıdığını kaydeden İstanbul Topkapı Üniversitesi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen hür Akoğlan, başta evlatların okul evveliyat eğitimini birlik anlamıyla almaması ve önceki haftalarda hem ailenin aynı zamanda evlatların nelerle karşılaşılabileceğini bilmiyor olması üzere sebeplerin okula uyumu zorlaştıracağını belirtti. Okulun önceki günlerinde çocuklarda öğür olunan büyüklenme ve alışkanlıklarda tutum değişiklikleri, ayrıca negatif tavırlar görülebileceğini kail Akoğlan, anne babaları itina etmeleri müstelzim hususlar noktasında uyardı.

"Okula gidiyor niteleyerek ödüllendirmeyin"
Ebeveynlerin okula baş süresinde abartmalı tavırlar içinde olmaması icap ettiğinin altını çizen Akoğlan, “Okulun önceki devri anne babalar düşüncesince de ortak tomar manalı ve hususi ortak devir fakat proses abartılmadan yaşanmalı. Okula dünkü başlamış olacak çocuğa ortak tomar kalabalıklarla haremlik edilmemeli. Kalabalık, çocuğun erişkinin olması vaziyetini natürel sürecinden çıkarır. Ayrıca çocuğa ortak tomar itina açıklamak de okula uyumunu zorlaştırabilir. İlk senelerde ortak anne baba düşüncesince evladı okula bırakıp uzaklaşabilmek ortak tomar bedava değildir. Bunu yavrunuza hissettirmeyin. Vedalaşma anını uzatmayın. Yapılması müstelzim ortak tutum bulunan okula gitme vaziyeti düşüncesince çocuğunuzu katiyen ödüllendirmeyin” dedi.

Çocukların talebelik dönemiyle ilişik dirim koşullarında gelişen değişimleri hatırlatan hür Akoğlan, “Okula dünkü başlayan öğrencilerde yeme-içme ve hab dengesizliği, kaygı, saldırgan tavırlar, baylanlık üzere tavırlar olabilir. Yeme-içme alışkanlıklarında ürünler imal ederek rutini değiştirmeyin. Uyku saatlerine itina göstermeye bitmeme edin. İlk günlerden itibaren okula gönderin ve okula gitmeyi kesim durumuna getirmeyin. Ödev ve sorumlulukları hesabına getirme noktasında açık olun” değerlendirmesinde bulundu.

"Eğer anaokuluna gitmediyse motosiklet becerileri ufak tefek oluyor"
Özgür Akoğlan, okula yersiz ve vakitsiz ziyaretlerin hem evlatları aynı zamanda öğretmenleri rahatsız edebileceğini vurgulayarak, “Okuldan çekinen ve ya okul bahis konusu olduğunda başağrısı duyan, karnı ağrıyan, bulantı yahut kusması, alta kaçırma üzere sorunlarla karşılaşan çocuğu, bu yakınmaları dolayısıyla okula göndermemeyi yeğleme etmeyin. Okula devamsızlıklar akademik, toplumsal ve birey gelişimde mesail yaşanmasına illet olabiliyor. Odaklanma problemleri ve itina dağınıklığı ortak tomar ortak tomar görünecektir. Bu bağlam da bilimsel niteliği bulunan başarıya bulaşık ederek öğrenmelerinin şimdi ağır bulunmasına etmen olabilir. Anaokuluna gitmeyen öğrencilerde sert motosiklet ve uslu motosiklet beceriler olması gerektiği derece ufak tefek oluyor. Bu becerileri geliştirici, müzahir etkinliklere gani çokça imkân tanınmalı ve gine bu etkinliklerin kimilerine velilerde katılmalıdır” ifadelerini kullandı.

"Sosyal ortama katın"
Bilgisayar ve dubara bağımlılığının oluşturabileceği sorunlara itina çekici Akoğlan, “Anne ve babası çalışan, okul evveliyat pedagoji bilimi alamayan evlatların toplumsal yazışma becerilerinde eksilme ortaya çıkıyor. Bu çağda elektronik beyin ve dubara bağımlılığı arttığı düşüncesince dost ilişkilerini geliştirici gruplarla ruh bilimsel çalışmalara ortaklık sağlanmalı. Evde kıraat ve dubara saatleri planlayarak, akıl-zeka üzere şahsi gelişime işlev edecek yayınlarla beraberce kıraat setleri edinerek ehemmiyetli adımlar atılabilir. Çocuk düşüncesince ortak spor branşı belirlenerek beraberce spor aktivitesi gerçekleştirilebilir. Yine ortak çalgı aleti üstünde yoğunlaşılabilir. Birçok yapılış bundan sonra ufaklıklara ve ailelere müteveccih atölyeler düzenliyor. Farklı gruplarla muarefe ve toplumsallaşma açısından bu atölyeler dirimsel ehemmiyet taşıyor” dedi.

"Okulu ve ya öğretmeni indinde eleştirmeyin"
“Çocuğunuzun problemlerine dinleyin ve asistan olun” diyen Akoğlan, “Çocuğun dershane öğretmeni yahut beyyine öğretmeninden tavsiyeler alın. Yetenekleri doğrultusunda ilişik bölgeye yönlendirin. İyi ortak teleskop adına çocuğun görünümü, düşünceleri, çözüm ve hareketlerine itina edin. En önemlisi de onu dinleyin. Problem var ise bu sorunları beraberce çözün. Erken ayırt yazar çözemezseniz gittikçe ortak tomar şişman sorunlara kere açabilir. Çoğunuzdan beklentilerinizi arama edin. Çok ortak tomar beklentiler içindeyseniz bunu yavrunuzun potansiyeli anlamında ayarlayın. Öğretmen yahut okulla ilişik yapacağınız eleştirilerinizi öğrencinin indinde yapmayın. Geliştiremediği tutum yahut öğrenmelerde okulu yahut öğretmeni suçlamaya, ayrıca okul ve ya hoca değişikliği istemeye başlayacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler