2 doz aşı hayatta tuttu, 89 yaşındaki Firdevs nine koronayı hafif atlattı

Elazığ'da koronavirüse yakalanan 89 yaşındaki Firdevs nine 2 doz aşısını olduktan sonradan yakalandığı rahatsızlığı hâlâ emeksiz atlattı. Aşı olmayanlara çağrıda mevcut Firdevs nine, "Aşı olmayanlar on paralık beklemesinler doğrudan aşı olsunlar" dedi.

Sağlık - 3 yıl önce

Elazığ'da canlı 89 yaşındaki Firdevs Parlak, korona virüse yakalandı. Firdevs nine evinde otururken hararetli öksürük ve giriş ağrısı şikayetleri sebebi ile evlatları kabilinden Elazığ Mediline Hastanesine getirildi.

Burada otama dibine tahsil edilen Firdevs nine, yaptırdığı 2 doz aşı yardımıyla rahatsızlığı hafif atlattı. Korona virüs hastalığının öksürük ile başladığını aktaran 89 yaşındaki Firdevs Parlak, “3-4 güneş evde kaldım ondan sonraları hastalığım gündüz günden ağırlaştı. Nefes zorluğundan fazla giriş ağrısı giriş döndürücü oldu. Çok şükür demincek iyiyim. Aşı sıfır yurttaşlarımız aşılarını olsunlar. Bu aracısız mevrut ortak nesne değil Allah'tan mevrut ortak hastalıktır. Doktorlarımız benimle giriş döndürücü ilgilendi, herkesten Allah razı olsun. İlk başlangıçta düzen bağı ortak öksürük oldu, 2-3 geceleyin öksürükten yatamadım. Oğlana söyledim, kendilerinin de anca bulunduğunu söyledi. Baş dönmesi de olunca yıkıldım. Aşı sıfır yurttaşlar olsunlar. Ben oldum diyerek bu halde hafif atlattım Allah'a giriş döndürücü şükür. Herkes aşısını olsun. Aşının ne ziyanı var? Baş dönmem olmasaydı korona olduğumu bilmeyecektik. Aşılarımı olmasaydım demincek ihtimal de bu dünyada olmayacaktım. Aşı olmayanlara rastgele güneş kızıyorum. Neden olmuyorlar, ne zorluğu mevcut ki olmuyorlar? Ben dü doz aşı oldum, aşı olduğumu bile hissetmedim. Aşı olmayanlar tek beklemesinler hoppadak aşı olsunlar. Aşı olsunlar ki kavim de şen etsin” diyerek konuştu.

"Aşı olduk diyerek rastgele nesne başıboş anlamına gelmemelidir"

Firdevs nine er geldiği düşüncesince tedavisi dair en küçük ortak başağrısı yaşamadıklarını aktaran Elazığ Mediline Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Mustafa Cihangiroğlu, "Tedavisini başarıyla tamamladık. Burada verdiğimiz ilaçların birlikte teyzenin de oldukça serinkanlı ve ürkü olmaması önemliydi. Hastaların müdebbir olmasının birlikte otama izleme açısından keyif kuruluşlarına eskiden başvurmaları giriş döndürücü önemlidir. Özellikle nemli hastalarımız giriş döndürücü utana sıkına geliyorlar. Bu çeşit hastaların tedavilerinin er sürede yapılması hayat halaskâr olacaktır. Bu mevzuda dileyiş ediyoruz, lütfen keyif kuruluşlarına başvurmakta çekinmesinler. Aşı yüzdelik beniz esirgeyici olmamakla birlikte, bu çeşit hastaların henüz hafif geçirmesinde en şişman etkendir. Biz gene tedbiri tek devir aracısız bırakmayacağız. Aşı olduk diyerek rastgele nesne başıboş anlamına gelmemelidir. Her şeyden önemlisi de virüse yakalandıktan sonraları ürkü olmamak ve müstelzim her neyse onun yapılması hususunda keyif kuruluşlarına başvurmaktır" halinde konuştu.

Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu 

Haftanın Öne Çıkanları

Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’ünde eğitim başladı

2021-10-07 15:44 - Ekonomi

AB, evvel yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdi

2021-10-12 20:15 - Ekonomi

Bakan Varank yabani yaşam fotoğrafçısı Doğanay Vural ile kızıl geyikleri gözlemledi

2021-10-11 11:30 - Yaşam

Delta varyantı derin ihtimam hastalarının gözyaşı ortalamasını düşürdü

2021-10-11 11:36 - Sağlık

Sumudica: 'Yeni Malatyaspor için elimden gelen her şeyi yapacağım'

2021-10-11 15:20 - Spor

ECB tutanakları: Üyeler eylülde tağyir alımlarında şimdi iri kesintiyi tartıştı

2021-10-07 16:49 - Ekonomi

İhlas Vakfı’ndan Ücretsiz Robotik Kodlama Eğitimi

2021-10-13 17:00 - Eğitim

Mobil aşı ekibi 'nostaljik minibüs'le karye köylük yer dolaşıyor

2021-10-10 12:54 - Yaşam

Doğal gaz fiyatlarının seyrinde sezon koşulları ehemmiyetli gösteriş oynayacak

2021-10-07 12:45 - Ekonomi

Yeşil Mutabakat'a uzlaşma düşüncesince atılması müstelzim geçmiş adımlar erke sektöründe yoğunlaşıyor

2021-10-13 13:01 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri